Udover Kulturnatten i fredags, var et af efterårsferiens mest eftertragtede arrangementer Mini Zulu Rocks i Parken.

15.000 billetter var der blevet solgt, og fansene begyndte at strømme til Østerbro allerede ved daggry, selv om startskuddet først var programsat til klokken halv to.

Boybands og pigefans

Heldigvis blev det en herlig solbeskinnet søndag for de ventende piger, for selv om der ankom mange børnefamilier hen ad eftermiddagen, var det nu udelukkende piger, der udgjorde de første 500 i køen. Alle ville gøre deres yderste for at komme ind og få én af de bedste pladser ved scenen

Selv om der er lavet mange studier om fænomenet ”Boybands og pigefans”, måtte Kultur For Unge lige interviewe et par af pigerne længst fremme i køen, for at høre om hvorfor de skulle til Mini Zulu Rocks.

Hej, hvorfor er I kommet i dag?

– Vi skal ind og se B-boys, Nicolai og B-boys

Er I blevet grebet specielt af dem? Anna David og Unite spiller jo for eksempel også?

Jah, det er vi nok!? Nej, egentlig er vi her mest fordi vi gerne vil være sammen med vores andre veninder, for vi er ved at være lidt gamle efterhånden … 17 ½ og 18

Hvornår man bliver man for gammel til Nicolai?

Aldrig, aldrig aldrig. Nej, det kommer måske ikke så meget an på alder alligevel, for vi står her jo. Næ, det kommer bare an på om man kan lide musikken, og så gør det ikke noget hvis de er lidt lækre og ser godt ud!

Hvor længe har I ventet i kø?

– Altså, vi kommer fra Sønderjylland, så vi tog til København i fredags og så har vi sovet hos en veninde for at kunne være her klokken otte i morges. Vi glæder os rigtig meget til Nicolai – sidste år til Zulu Rock fik vi smagsprøver på hans nye plade der udkom i november, så da Nicolai igen udgiver en ny CD i år, den 12. november, har vi allerede gættet at vi får smagsprøver på den.

Hvorfor tror I mest det er piger der står herinde. Er Zulu Rocks ikke noget for drenge?

– Jo, men det har nok noget at gøre med dem der spiller. Drengene her i køen er lidt mindre end os, ja faktisk kun 7-8 år. Når det er drenge der optræder, så er det ikke så fedt for drenge at kigge på, fordi vi piger hele tiden står og skriger. Men drenge vil nu heller ikke indrømme at Nicolai og B-Boys laver noget god musik, for drenge vil ikke indrømme at der er nogen der er bedre end dem!

Hvad så med de piger der har vundet MGP, de har ikke lige så mange drenge-fans. Hvordan kan det være?

– Ja, Amalie for eksempel, der vandt MGP i år – det er rigtigt! Jamen, det er nok fordi hun spiller for en hel anden målgruppe. Hun spiller nok mest for de små børn. Men drenge ville nu heller ikke overfalde en pige på samme måde som vi for eksempel gør med Nicolai!

Dørene til entré B9 går op og pigerne forsvinder ind i køen på et sekund. Ind for at tilkæmpe sig den bedste plads, så de kan komme tættest muligt på Nicolai og B-Boys.

Før Mini Zulu Rocks i Parken