Cecilie som skade og Victor som pandabjørn i musicalens pause

Vi har mødt Cecilie Timm, 15 år, og Victor Jull, 13 år, der begge er skuespillere på Eventyrteatret. Victor står i et panda-kostume, og Cecilie er klædt ud som skade. Vi er midt i pausen i musicalen ‘Østen for Solen og Vesten for Månen’, som Eventyrteatret har spillet hele efterårsferien i Glassalen i TIVOLI. Sammen med cirka 20 andre udklædte børn, er Cecilie og Victor med i det som de på Eventyrteatret kalder ”Paraden”: de eventyrbørn, der synger og danser i pauserne og tager kontakt til publikum.

Cecilie og Victor fra Eventyrteatret

Hvordan bliver man teaterbarn på Eventyrteatret?

Victor: Altså, hvis man vil være med i en forestilling starter det hele med, at man går tre måneder på dramaskole på Eventyrteatret. Man skal nemlig først lære drama og at synge og danse. Og heldigvis har vi nogle professionelle og rigtige dygtige lærere, der underviser os.

Cecilie: Ud af måske 250 børn udtages der så cirka 80 til en forestilling som ‘Østen for Solen og Vesten for Månen’, og de 80 er så igen opdelt i de skuespillere, der står på scenen og dem, der deltager i Paraden.

Musicalen har spillet hele efterårsferien, det lyder som et hårdt arbejde?

Victor: Jeg tror vi har spillet mere end 10 dage nu, og da der både er forestilling klokken 13 og 16, kan det godt blive en lang dag. Vi møder klokken 11 og har først fri ved 19-tiden. Men altså, vi er jo sammen med vores bedste venner hele tiden, og vi har det sjovt, så på den måde føles det jo ikke rigtigt som arbejde.

Cecilie: Ja, vi elsker jo at være her, men selvfølgelig er det mange timer. Det er faktisk ikke engang sådan, at man deler rollerne ud på flere personer på forskellige dage, som de nogle gange gør på de store teatre. Her er det den samme person der spiller rollen i alle forestillingerne, med mindre man altså bliver syg, så har vi selvfølgelig nogle ”stand-in’s”.

Som publikum lægger man mærke til, at I taler et utrolig klart og tydeligt sprog på scenen. Et sprog der næsten minder om måden, de taler på i de gamle ‘Far til Fire’-film?

Cecilie: Ja, vi gør meget ud udtalen. Det er operasangeren, Pauline Sæther, der hjælper os med dét, der meget fint hedder artikulation, altså hvordan man bruger sin stemme så man bliver hørt klart og tydeligt. Ja, faktisk er der nogen, der underviser os i det hele. For eksempel er det Troels Toya, der instruerer.

Hvad er det bedste ved Eventyrteatret?

Victor: Det er helt klart vennerne, alle de glade mennesker man er sammen med og alle de sjove oplevelser, vi kommer ud for. På præmieredagen så vi for eksempel Lars Hjortshøj stå ovre ved springvandet dér i pausen og se rigtig sur ud. Og hvem har nogensinde set Lars Hjortshøj se sur ud? Dét er ikke mange …

Teaterklokken ringer tre gange og Cecilie bryder ind:

Så, nu har vi ikke tid længere. Nu fortsætter forestillingen …

Pandaen Victor og skaden Cecilie søger sammen med de andre børn fra paraden ind forbi TIVOLI-kontrollørerne i Glassalen. It’s SHOWTIME!

Billedeserie fra paraden udendørs:

I forestillingens pause er man ikke engang overladt til sig selv, for her underholder Eventyrteatrets parade med sang og dans.