Det var ikke uden grund, pigerne holdt sig for ørerne på Rådhuspladsen i eftermiddag. Et gevaldigt knald fik de forbipasserede til at dukke sig umiddelbart efter billedet var taget. Fysikeren mumlede blot stille: “Nå! Det var én af de gode balloner.”

Studerende fra naturvidenskabens verden har i denne uge slået sig ned midt på Rådhuspladsen i København i ‘Den Naturvidenskabelige Landsby’. Her kan skoleklasser og københavnere fra gaden opleve spektakulære eksperimenter og lege med selvtænkende robotter, vindmøllebiler, elektromagnetiske kanoner og mange andre ting. Det sker som led i Dansk Naturvidenskabsfestival 2008. Festivalen, der fejres over hele landet, varer til og med fredag d. 26. september 2008.

Fredag afholdes ‘Science After Dark’

Fredag holder landsbyen på Rådhuspladsen længe åbent – for fra klokken 18 til 23 udvides aktiviteterne med ‘Science After Dark’ – Videnskab i natten – som på denne aften foregår i 150 byer over hele Europa. På Rådhuspladsen kan du blandt mange andre ting opleve virkningen af et sammenstød på 600 kilometer i timen, teste om du er stærk nok til at blive stjerneroer, deltage i en interaktiv version af det japanske gameshow Human Tetris og høre humoristisk musik med ‘Je M’appelle Mads’ samt det populære dj-set ‘Lulu Rouge’. Samme aften uddeles præmien i konkurrencen ‘Forskerbilleder’, hvor danske skoleelever kæmper om 5000 kroner til klassekassen.

Naturvidenskabsfestival 2008‘Science After Dark’ – Fredag aften