Ungdomsanmeldelse: Endnu en ungdomsfilm om at være jomfru og give sig 100% for at ændre det. Dog er ‘Sex Drive’ spækket med fede jokes og utrolig fed humor. Dermed er den altså ikke en film man skal se, hvis man leder efter noget nyt og anderledes. Men hvis man gerne vil underholdes og ha’ et godt grin, kan ‘Sex Drive’ bestemt anbefales.

Instruktør: Sean Anders

Genre: Komedie

Land: USA

Distributør: Nordisk Film

Premieredato: 1. januar 2009

AF NADJA RASMUSSEN, 16 år

Da jeg gik i biografen for at se ‘Sex drive’, var mine forventninger lidt blandede. Nogle anmeldelser på nettet havde ikke givet den særlig god kritik, men ud fra traileren syntes jeg, at den så rigtig sjov ud. Da jeg forlod biografen havde den bestemt levet op til mine forventinger.

Et tilbud om at gå hele vejen

‘Sex Drive’handler om den splejsede, følsomme Ian, der i en alder af 18 år er jomfru, hvilket ikke giver særlig høj status. Ian skriver med pigen ”Miss Tasty”, som han har mødt over internettet, og hun tilbyder ham at ”gå hele vejen”, hvis han kører den lange vej til Knoxville.

Det er et tilbud, Ian ikke kan sige nej til, så han stjæler sin højrøvede bror Rex’ bil, og kører sammen med vennerne Felicia og Lance mod Knoxville. Turen burde tage ni timer, men tingene forløber ikke helt, som vennerne havde troet. De støder ind flere problemer på vejen, og det får Ian til at tænke på, om de nogensinde når frem til Miss Tasty, og om hun overhovedet er dét, Ian har drømt om.

Man keder sig ikke

‘Sex Drive’ har en fin handling, og jeg kedede mig bestemt ikke på noget tidspunkt. Samtidig kan filmen dog godt ligne, noget man har set før, og den virker ikke super-original.

‘Sex Drive’ er da også blevet sammenlignet med blandt andet American Pie-filmene, ‘Superbad’ og ‘Road Trip’, og det kan jeg egentlig godt være enig i. Det er ikke fordi, det er en film hvor man – når rulleteksterne kører – tænker: ”Wow, det var virkelig en oplevelse!”.

… det er ikke fordi det er en film hvor man, når rulleteksterne kører, tænker: ”Wow, det var virkelig en oplevelse!”

Go’ humor – ikke nyskabende

‘Sex Drive’ er dog stadig rigtig morsom og fyldt med flere former for humor, fra den sarkastiske til den pinlige. Flere gange kan der godt krummes tæer over Ians pinlige situationer, hvilket er nogle, han havner i ret ofte. ‘Sex Drive’ er altså ikke en film man skal se, hvis man leder efter noget nyt og anderledes. men hvis man bare gerne vil underholdes og ha’ et godt grin, kan den bestemt anbefales.

‘Sex Drive’
Foto: Nordisk Film
Foto: Nordisk Film
Foto: Nordisk Film
Foto: Nordisk Film

– Hvad synes du om ‘Sex Drive’?

Andrea, 15 år, Valby

‘Sex Drive’ er nok efter min smag lidt af en drengerøvsfilm. Jeg synes den var for sexfokuseret, det siger navnet jo også, men heldigvis kunne jeg godt grave en sød kærlighedshistorie frem.

Den bedste scene synes jeg var, da Ian og Felicia står sammen og kaster Ians sko op i Sko-træet, det var ret sødt og lidt symbolsk. Jeg kunne til gengæld godt lide den lidt grove humor. Ians storebror er bare så tarvelig ved ham, at det egentlig går hen og bliver sjovt.

På en måde er det en lidt moderne måde at fortælle eventyret om en prins, der drager ud i verden for at finde kærligheden. Ian krydser hele landet for at møde denne her pige, men undervejs finder han ud af hvem han egentlig er og hvem han virkelig holder af. En rejse ind i sig selv.
Jeg synes ikke det er en ”wow den skal ses!”-film.

Camilla, 16 år, Dragør

Den minder mig om American Pie, men jeg kan meget bedre lide humoren i Sex Drive. Jeg synes hurtigt den type film bliver lidt for meget ”drengerøvs-humor”, men det gjorde den ikke her. Jeg kan godt lide at jeg som pige også kan grine med.

Jeg kunne godt finde på at se filmen igen bare for at gense Ian og vennerne, der er så god kemi mellem dem, så man bliver i rigtig godt humør. Jeg får helt lyst til at hive vennerne med på road-trip.

Jeg synes også, historien er bedre end mange andre film, jeg har set, som minder meget om. Der er lidt et trekantsdrama, hvor der er noget kærlighed og jalousi mellem de tre venner. Det giver lige det ekstra, som gør, at jeg vil foretrække den frem for mange andre.
Den er heller ikke så forudsigelig, som jeg havde frygtet.

Mikkel, 17 år, Birkerød

I Sexdrive bliver der overhovedet ikke tilføjet noget nyt til genren, plottet er forudsigeligt og humoren plat.
Men det gør ingen ting, og det har aldrig været filmens formål at efterleve ovenstående.
Det er til gengæld en super sjov drengerøvsfilm med alt hvad dette indebærer…
Den er næsten skematisk opbygget efter American Pie-skabelonen, med de indledende pinlige scener, og jagten på sex inden et givent tidspunkt, så man har set det hele før.
Men det fungerer alligevel og skuespillerne er gode, ligesom at alle karaktererne er interessante og humoristiske.
Filmen lever på sine gyldne øjeblikke, hvor man klasker sig på lårene af grin, eller krøller sig sammen i sædet over pinlighederne. Personligt elskede jeg scenen med politimanden der forgæves prøver henholdsvis at lamme, skyde og peberspraye en donut. Det lyder plat, og er det også, men det fungerer.
Alt i alt er Sexdrive en god komedie, der er skruet godt sammen, der holder hvad den lover og leverer gedigen underholdning.