Nicolai – DEJAVU: Nicolai Kielstrup står klar med sit 3. album der viser at han nu er en 17-årig sanger og ikke bare Nicolai fra MGP. Han står klar med nogle fede tracks, både søde ballader og fede dansenumre, men lever “Dejavu” op til de høje standarder fra de tidligere albums?

Kunstner: Nicolai

Album: DEJAVU – tilbage til mig

Genre: Pop

Land: Danmark

Release: 2. februar 2009

AF NADJA RASMUSSEN, 16 ÅR

Jeg må indrømme, at da jeg modtog cd’en og skulle til at høre den, gik der en ti minutters tid før jeg kunne høre Nicolais dejlige stemme i højtalerne. Jeg turde nemlig ikke afspille den – ville den skuffe mig? Eller gøre mig glad af begejstring? Ville den leve op til mine forventninger? Jeg kunne heldigvis kort efter ånde lettet op, for der var ingen grund til bekymring. Cd’en har nemlig nogle super fede numre på tracklisten.

En tand ældre

For det første kan man tydeligt høre at Nicolai er blevet ældre, både i stemmen men også sangene. Han har stadig den cremelækre stemme, men den er samtidig blevet mere voksen. Sangene vokser også med ham, budskaberne er blevet større og dansenumrene endnu vildere, men det er stadig en cd der kan høres af alle aldre.

Sang om døden

Nicolai graver endnu dybere i folks følelser, og har på pladen skrevet en sang om døden – dét at miste en man har kært. Det er et stort skridt for Nicolai, for det er noget der rør mange dybt. Jeg syntes bestemt sangen, som han kalder ”Nogle tåre tørrer aldrig”, er vellykket. Den starter ud med et rørende klaverstykke og fyldes derefter med Nicolais blide stemme. Den er klart Nicolais dybeste sang til dato.

Den Nicolai jeg vil høre

Der var flere sange på cd’en der fangede mig, så som ”Dig og mig” og ”Ka ik gi mig mer”, der er præcis den Nicolai jeg vil høre. Det var de sange der sad fast i min hukommelse, efter jeg havde hørt cd’en første gang. Musikken er fyldt med fede beats og teksten har man lyst til at synge med på, hvilket resulterer i nogle super fede numre.

“Der var flere sange på cd’en der fangede mig, så som ”Dig og mig” og ”Ka ik gi mig mer”, der er præcis den Nicolai jeg vil høre. Det var de sange der sad fast i min hukommelse, efter jeg havde hørt cd’en første gang.”

Teksterne halter lidt

Men der var nu også nogle numre hvor jeg syntes teksten hang lidt efter, som om den kom i anden række. F.eks. ”7 heaven eleven” savnede jeg noget med hensyn til teksten, jeg ved ikke helt hvad det var, måske lidt dybde.

Der er klart potentiale i flere af sangene, men det er lidt som om det ikke er helt udnyttet. I flere af sangene kan jeg rigtig godt lide musikken, men teksten virker ligegyldig, og derfor bliver sangen ikke helt gennemført. Jeg tror at det jeg savner, er Nicolai. I “Stage 2” var flere af sangene dybere, længere og mere sammenhængende (Et nyt kapitel, det jeg lever for, nu forstår jeg osv.), og det savner jeg i ”Dejavu”.

Godt resultat

Cd’en skulle rigtig have været udgivet i november sidste år, men er altså blevet udsat et par måneder, og det tror jeg var en god idé. Hvis du er fan skal du helt sikkert tilføje Nicolais tredje cd til din samling, og hvis du ikke har hørt Nicolai så meget før, skal du klart give hans nye cd en chance.

Kun nogle enkelte skrivefejl i teksterne i coveret blev det til. Men alt i alt er ”Dejavu” et vellykket og fint resultat, med nogle rigtig gode sange jeg helt sikkert vil høre igen og igen.

Discografi: Nicolai Kielstrup

MGP 2005 © Universal Music A/S, DenmarkMGP 2005, (19. sep. 2005)

Cd’en der udkom lige efter de unges MGP, hvor Nicolais vindersang ”Shake Shake Shake” er på.

DE TRE VINDERE, MGP 2005&#13© Universal Music A/S, DenmarkDe tre vindere – MGP 2005, (7. nov. 2005)

Her bidrager Nicolai med 4 nye sange sammen med nr. 2 & 3 fra MGP; Signe K og Twiz.

Junior Eurovision Song Contest 2005 &#13© CMCJunior Eurovision Song Contest 2005, (16. nov. 2005 )

Efter at Nicolai blev nr. 4 i det internationale MGP udkom cd’en her med Nicolais sang ”Shake Shake Shake”.

Nicolai &#13© Universal Music A/S, DenmarkNicolai, (6. nov. 2006)

Nicolais debutalbum udkom et år efter MGP, med 11 friske sange og en remix af ”Shake Shake Shake”.

Nicolai - Stage 2 &#13© My Way MusicNicolai – Stage 2, (12. nov. 2007)

Nicolais andet album Stage 2 får en strålende modtagelse og indeholder 11 nye sange, både fede dansenumre og søde ballader.

DEJAVU - tilbage til mig &#13© egoSOUNDDEJAVU – tilbage til mig, (2. feb. 2009)

Nicolai står nu klar med sit tredje album.

BLÅ BOG: NICOLAI KIELSTRUP

Nicolai Kielstrup (4. oktober 1991 = 17 år), dansk sanger og danser.

Lærte sang, dans og drama på Legoland Show Academy fra 2002-2004.

Vandt Danmarks Radios Børne Melodi Grand Prix, MGP, i 2005 med sangen ”Shake Shake Shake”, og blev derefter landskendt.

Deltog samme år i Junior Eurovision Song Contest og fik en 4. plads. Nicolai har siden hen optrådt over alt i Danmark.

12. november udgav Nicolai sin første cd ”Nicolai”. Siden da kom efterfølgeren ”Stage 2” og nu ”Dejavu – Tilbage til mig”.

Nicolai er desuden ambassadør for Red Barnet, og har deltaget i støttesangene ”Fri for mobberi” og ”En verden til forskel”.