Ungdomsanmeldelse: Nyd gensynet med Oliver & co. på DVD i en ny, digitalt restaureret udgave med masser af bonusmateriale. Følg Olivers hæsblæsende jagt efter Jenny, i en sød Disney klassiker, der både får dig til at grine og græde.

AF CAMILLA LÆRKE LÆRKESEN, 16 ÅR

Oliver har ikke noget hjem og må klare sig alene på gaden i New York, til han en dag møder Smutter, der er et gadekryds med masser erfaring i hvordan man klarer sig selv. Da Oliver følger efter ham tilbage til hans slæng og hans fattige herre, Fagin, bliver han optaget i slænget. Fagin er i alvorlig pengenød og bliver nødt til at skaffe, hvad han skylder sin chef, Sykes. Da Oliver får et nyt hjem hos Jenny ender det med en kidnapningssag. Pludselig må hele banden sætte livet på spil for at redde Jenny.

Restaureret og genudgivet

Som mange andre Disney klassikere er filmens kvalitet blevet forbedret i forbindelse med genudgivelsen. Det betyder imidlertid ikke, at den nu ligner noget der er computeranimeret, for filmen har stadig sin tegnefilmscharme, hvor man nærmest kan ane blyantsstregerne og se de mange nuancer i hvert billede. Det er en stil, vi kun ser i de gamle tegnefilm, og en del af charmen ved at købe de genudgivelser Disney laver i forhold til de nye tv-serier, der kører på Disney Channel.

“Musikken er en stor del af filmens charme, den er lidt jazzet og giver en meget god karakterisering af den pulserende storby …”

”Why Should I Worry?”

Musikken er en stor del af filmens charme, den er lidt jazzet og giver en meget god karakterisering af den pulserende storby, vi befinder os i. Vi kommer i den helt rette stemning. Sangene fra Oliver & co. er ikke blevet ret kendte, selvom man sagtens kan nyde musikken helt ude af sammenhæng med filmen.

Spil og sing-along med Oliver

Selvfølgelig er der også noget ekstramateriale med genudgivelsen. Du kan synge med på nogle af sangene på både dansk og engelsk, eller hjælpe Oliver og hans venner gennem byen i bonusspillet, der også kan spilles på både dansk og engelsk, så alle kan være med. Du kan også komme med bag scenerne og følge tilblivelsen af Oliver & co. Her foregår det dog på engelsk med danske undertekster.

Vurdering

Jeg synes ikke, at filmen har den store handling. Man følger med i, hvad der virker som en meget lang præsentation, og lige pludselig er vi fremme ved klimaks og afslutning, og så er filmen faktisk slut, uden der egentlig er sket ret meget. Men det er dejligt at se en tegnefilm med et godt tema, som kan røre mig. Selvom Oliver & co. ikke er den Disney klassiker, der har gjort det største indtryk på mig, så synes jeg den skal have ros for musikken og tegningerne, der helt bestemt gør den til en seværdig Disney film.Oliver og Co.

Med dansk og engelsk tale.

Ekstramateriale:
• Spil og aktiviteter: Olivers udfordring i storbyen
• Bag Disney kulisserne: tilblivelsen af Oliver og Co.
• Kortfilm: Giv en pote, puss café
• Musik med mere: sing-along