To år er der gået siden Metalcore-bandet “3 Inches of Blood” sidst har udgivet noget, men d. 31. august kom der nyt fra dem i form af albummet ”Here Waits Thy Doom”. Få fat i det, og 11 mega fede, unikke og hyperaktive numre – det er 100 procent gennemført!


3 INCHES OF BLOOD

Album: Here Waits Thy Doom

Genre: Melodisk metalcore

Land: Canada

Distributør: Century Media/EMI

Release: 31. august 2009

AF EMILIE BREGENDAHL JOHANSEN

På trods af guitar og trommer som de eneste instrumenter og forsangeren Cams meget skingre stemme, er det lykkedes canadierne at lave et album, hvor ikke ét eneste nummer minder om hinanden. Det er virkelig fedt, for netop på grund af de enkle instrumenter og Cams skingre 80’er-rock stemme, havde jeg troet det var mere eller mindre umuligt at variere så meget – så stort plus.

AC/DC på speed

‘Det lyder som AC/DC – på speed!‘ var min første tanke, da Cam begyndte at synge albummets første nummer, ”Battles And Brotherhood”. Jo flere af sangene jeg hørte, jo bedre passede det rent faktisk – man kan let forestille sig at 3 Inches Of Blood kunne lave cover på ”Highway To Hell” eller ”Hells Bells”, uden nogen ville opdage, at det ikke var den originale sang.

Lars Ulrichs konkurrent

Trommerne er hurtige, og Ash Pearson, der sidder bag dem, er uden tvivl meget talentfuld. Måske ikke på niveau med Joey Jordison i Slipknot, men i hvert fald med Lars Ulrich, hvis ikke over. Guitaristernes præstationer er også beundringsværdige, og generelt har sangene både fede melodier og catchy omkvæd.

“Jeg har flere gange spekuleret over, om bandmedlemmerne går og bæller Red Bull ind imellem optagelserne, for et så hyperaktivt band som “3 Inches Of Blood” skal man lede længe efter”

Hyperaktivt band

Jeg har flere gange spekuleret over, om bandmedlemmerne går og bæller Red Bull ind imellem optagelserne, for et så hyperaktivt band som “3 Inches Of Blood” skal man lede længe efter. I sangen ”Silent Killer” lyder det ligefrem som om Cam har sniffet helium inden optagelserne. De er i hvert fald dopede af noget – om ikke andet, så glæden ved at spille.

Vurdering

Det er næsten umuligt at finde min yndlingssang på albummet, for de er alle sammen enormt fede på hver deres måde. Men det er nok ”Rock In Hell” jeg synes bedst om alligevel. Især omkvædet er virkelig fedt. ”Here Waits Thy Doom” er et vildt godt og 100% gennemført album, og jeg kan helt klart anbefale det – især hvis du er AC/DC-fan.

3 INCHES OF BLOOD – “Here Waits Thy Doom”

1. Battles and Brotherhood (04:47)
2. Rock In Hell (04:56)
3. Silent Killer (04:13)
4. Fierce Defender (05:16)
5. Preacher’s Daughter (06:48)
6. Call of the Hammer (02:59)
7. Snake Fighter (03:19)
8. At the Foot of the Great Glacier (03:17)
9. All of Them Witches (06:43)
10. 12:34 (01:45)
11. Execution Tank (07:33)

Besætning:

Cam Pipes – Vokal
Shane Clark – Guitar
Justin Hagberg – Guitar
Ash Pearson – Trommer

Diskografi:
Battlecry Under A Wintersun – 2002
Advance And Vanquish – 2004
Fire Up The Blades – 2007
Here Waits Thy Doom – 2009