Børneanmeldelse: Kulturfoto sendte 3 piger og én dreng i biografen, for at se Disney’s nyeste animationsfilm “G-Force”. Men hvor pigernes behov det sidste halve år er blevet plejet med lækkerbidskner som “Hannah Montana” og “High School Musical”, er “G-Force” for en gang skyld en rigtig drengefilm.

Siden 1700-tallet har forskellige landes hære udnyttet dyr til specialmissioner, herunder brevduer, heste, diverse andre trækdyr og hunde. Siden 1950’erne har især amerikanerne eksperimenteret med alt fra delfiner, hunde, insekter og mindre pattedyr, der hver især har haft deres forcer og specielt definerede opgaver.

Nutidens absolut hemmeligste projekt – under ledelse af Dr. Ben Kendall – der har koncentreret sig om marsvin, muldvarpe, fluer og kakerlakker, står nu foran lukning på grund af nedskæringer. Hans chefer deler ikke Kendalls entusiasme omkring dyrenes potentiale.

Verdens skæbne styres af forsøgsdyr

Kendall har nemlig udviklet en metode, hvorved han ikke alene kan udnytte dyrenes evner, men også kommunikere direkte med dem via et specielt head set.

Samtidig er han kommet på sporet af, at mangemilliardæren Leonard Saber, der står bag nogle af verdens mest anvendte husholdningsmaskiner, muligvis ikke har rent mel i posen og sender derfor sin G-Force ind for at undersøge, hvad Saber har gang i.

Bevæbnet med det sidste nye hi-tech udstyr, finder den lille gruppe af højt specialiserede forsøgsdyr pludselig ud af, at verdens skæbne ligger i deres poter.– Hvad synes du om “G-Force”?

Andrea, 11 år, Birkerød

Hvis jeg skal være helt ærlig syntes jeg faktisk at den var lidt kedelig.
Der skete ikke rigtig noget spændene og der var heller ikke noget der var specielt sjovt!
De sagde nogle gange sjove ting, men det var ikke så man fik grineflip. Der var én ting i filmen som jeg syntes der var rimelig godt, og det var da marsvinene kørte i deres kugle-biler igennem en masse fyrværkeri- det var ret flot lavet. Men ellers syntes jeg faktisk ikke at den var særlig god. Det var også lidt forvirrende at der både var virkelige – og computeranimerede dyr og mennesker med, jeg syntes bare at man skal vælge én af tingene!
Jeg syntes og tror nok at det mest er en drenge film, men alle har jo hver sin smag og den her film var bare ikke lige mig. Der var masser af action med, så gå ind og se den hvis du godt kan lide action og film med super agenter!!

Sofie, 11 år, Birkerød

Den var sjov, men også lidt kedelig. Den var kedelig, fordi der nogle gange, var for mange maskiner med, og det gjorde den lidt kedelig. Den var sjov fordi der er meget humor i den. Det bedste var, at de havde så meget sejt udstyr, og alle mulige andre ting i marsvine størrelse. Den var ikke så god, fordi der var så mange robotter, og det blev lidt indviklet. Jeg syntes marsvinene var rigtig sjove og rigtigt mange af de andre figurer var også sjove.
Den er nok mest for drenge, men piger kan også se den, når nu der er en pige-hamster.

Sarah, 10 år, Birkerød

Jeg syntes at det var en drengefilm, så jeg syntes at den var kedelig, men på nogen kanter også lidt sjov. Den var lidt svær at forstå nogen gange, så man sad lidt og tænkte ”wow hvad skete der lige der”. Dyrene var søde at se på, men alligevel lidt for menneskeagtige.
Skuespillet af menneskerne var rimeligt godt, fordi de var lidt mere almindelige.
Jeg vil anbefale drenge at gå ind og se den, fordi det ikke rigtig er en pige film.

Emil, 10 år, Birkerød

Jeg syntes filmen var rigtig god og der var nogle fede sange. Det var sjovt at se da de blev jagtet af FBI i nogle små kugler. Den var spændene og den var godt animeret med de der små marsvin. Da jeg så plakaten til filmen, troede jeg det var en animationsfilm, men den var faktisk blandet. Det var meget godt skuespil og dyrene var okay godt lavet. Jeg syntes man skal gå ind og se den hvis man er til lidt action film.