Backstreet Boys portræt: “Backstreet Boys” blev dannet allerede i 1993, da jeg kun var to år gammel, og der skulle gå lang tid, før jeg begyndte at få øjnene op for de dengang fem, nu fire skønne fyre. I dag, 16 år efter, er “Backstreet Boys” forbavsende nok stadigvæk aktuelle. De har netop udgivet deres 7. album “This is us”, og den 8. december giver de koncert for alle deres nye og gamle fans i Valby-Hallen i København. Vi varmer op til koncerten med historien om de fem drenge, der blev til fire.

AF SIGNE RASMUSSEN, 17 ÅR

I slutningen af 50’erne og lidt op i 60’erne – mine forældres spæde ungdom – havde man valget imellem at høre Elvis eller Cliff Richard; der var bare ikke en gylden mellemvej. I slutningen af 90’erne, da jeg var en lille, fregnet 8-årig pige med lysende hvidt hår, stod valget mellem “Spice Girls” eller “Backstreet Boys”. Og jeg valgte “Spice Girls” – for de var piger!

Først omkring årtusindskiftet var jeg nødt til at overgive mig, da albummet “Millennium” og dermed flere uundgåelige hits udkom, blandt andre ”I Want It That Way”, ”Larger Than Life” og ”Show Me The Meaning Of Being Lonely”, som stadig bliver voldspillet på mit anlæg. Ikke et ondt ord om “Spice Girls”, som stadig har en helt særlig plads i mit hjerte – men gid, jeg havde fået øjnene op for “Backstreet Boys” lidt før!

Inspireret af “New Kids on the Block”

Bandet opstod i 1993, da Lou Pearlman inspireret af “New Kids On The Block” annoncerede efter drenge til et boyband. Nick, AJ og Howie blev efter en lang serie af auditions favoritter, og kort tid efter var også Brian og Kevin med. Hurtigt begyndte det splinternye band at optræde på skoler og i centre, og de fik en kontrakt med Jive Records, som også har arbejdet med blandt andre “R Kelly” og “Aaliyah”.

“BSB lå nummer 1 i verden i både koncert- og albumsalg helt fra 1997 til 2000 …”

Europa kunne bedre lide BSB

Men starten var ikke nem for de unge drenge. Deres første single ”We’ve Got It Going On” blev ikke modtaget godt. Derfor fik Jive Records bandet til Europa og dermed til en masse mennesker, som langtfra delte mening med de unge i Orlando. Her storhittede de fem drenge med numrene ”I’ll Never Break Your Heart”, ”Quit Playing Games With My Heart” og endda ”We’ve Got It Going On”, og derfra var vejen banet for de nye stjerner.

Lå nummer 1 i hele verden

Musikvideoen til ”We’ve Got It Going On” fra 1995 var bandets første officielle video, men den første succesfulde af slagsen var ”Quit Playing Games With My Heart” fra 1997. BSB lå nummer 1 i verden i både koncert- og albumsalg helt fra 1997 til 2000 i kategorien ”100-199 millioner solgte albums”, og albummet “Millennium” fra 1999 var det bedst sælgende i USA samme år.

Den grådige Pearlman

Men ikke alt var idyl bag scenen. Drengenes manager Lou Pearlman krævede 75% af alt, hvad de indtjente, og det blev efterhånden for meget for medlemmerne som gentagne gange sagsøgte Pearlman. Det viste sig, at manageren havde snydt i mange pengesager, og han blev senere pågrebet af FBI efter at have været på flugt fra sine kreditorer grundet en enorm gæld, som førte til hans konkurs.

“Det viste sig, at manageren havde snydt i mange pengesager, og han blev senere pågrebet af FBI …”

Fem blev til fire

“Backstreet Boys” består i dag kun af fire medlemmer i alderen 29-36 år – Kevin Richardson (ham med det fedtede hår) forlod nemlig popdrengene i 2006 for at koncentrere sig om sit familieliv. Bandet er med over 100 mio. solgte albums verden over, det bedst sælgende boyband i historien; og selvom mange har tvivlet på bandets fremtidige succes, efter de blev indskrænket fra en kvintet til en kvartet, er deres splinternye album ”This Is Us” blevet kaldt det bedste BSB album siden ”Millennium”.

MTV udlodder klima-billetter til koncerten i Vega

Endelig kan vi få lov til at lytte til det nye BSB album “This is us”, som lige er kommet på gaden, og oveni gæster “Backstreet Boys” også Danmark i december i år – både med en koncert i Vega den 7. december og en helt anden koncert i Valby-Hallen den 8. december. Drengene spiller gratis i Vega i anledningen af det store FN-klimatopmøde og i forbindelse med en ”Play to Stop”-kampagne, som skal få unge mennesker til at få øjnene op for klimaproblemerne. Der udloddes 900 gratis billetter til koncerten, som man kan være heldig at få fingrene i på www.mtvplay4climate.eu.

Allerede dagen efter optræder “Backstreet Boys” i Valby-Hallen med deres ”This Is Us Tour”. Og mon ikke, vi er mange fans, som skal ind at svælge i barndommens lystige minder for en aften? Jeg har i hvert fald købt billet!Backstreet Boys

(fra venstre)

Brian: Brian Thomas Littrell. Udgav et soloalbum i 2006 og har derudover lavet flere kristne udgivelser. Opvokset i Lexington, Kentucky.

Nick: Nickolas Gene Carter. Det yngste medlem af bandet. Skuespiller, musiker og sanger. Storebror til sangeren Aaron Carter. Født i Jamestown, New York.

A.J.: Alexander James McLean. Skuespiller, musiker og sanger. Har hus i Los Angeles, Californien og Orlando. Opvokset i West Palm Beach, Florida.

Howie D: Howie Dorough. Skuespiller, musiker og sanger. Har en spansk mor og en irsk-amerikansk far. Født i Orlando, Florida.

(Kevin: Kevin Scott Richardson. Tidligere medlem af boybandet. Skuespiller, model og sanger. Var den ældste i gruppen, mens han var medlem. Opvokset i Lexington, Kentucky – ligesom Brian.)

Backstreet Boys Discografi


Backstreet Boys (1996)
• 01. “We’ve Got It Goin’ On”
• 02. “Anywhere for You”
• 03. “Get Down (You’re the One for Me)”
• 04. “I’ll Never Break Your Heart”
• 05. “Quit Playin’ Games (With My Heart)”
• 06. “Boys Will Be Boys”
• 07. “Just to Be Close to You”
• 08. “I Wanna Be With You”
• 09. “Every Time I Close My Eyes”
• 10. “Darlin'”
• 11. “Let’s Have a Party”
• 12. “Roll With It”
• 13. “Nobody but You”


Backstreet’s Back (1997)
• 01. “Everybody (Backstreet’s Back)”
• 02. “As Long as You Love Me”
• 03. “All I Have to Give” (Full Force)
• 04. “That’s The Way I Like It”
• 05. “10,000 Promises”
• 06. “Like a Child”
• 07. “Hey, Mr. D.J. (Keep Playin’ This Song)”
• 08. “Set Adrift On Memory Bliss”
• 09. “That’s What She Said”
• 10. “If You Want It to Be Good Girl (Get Yourself a Bad Boy)”
• 11. “If I Don’t Have You”


Millennium (1999)
• 01. “Larger Than Life”
• 02. “I Want It That Way”
• 03. “Show Me the Meaning of Being Lonely”
• 04. “It’s Gotta Be You”
• 05. “I Need You Tonight”
• 06. “Don’t Want You Back”
• 07. “Don’t Wanna Lose You Now”
• 08. “The One”
• 09. “Back to Your Heart”
• 10. “Spanish Eyes”
• 11. “No One Else Comes Close”
• 12. “The Perfect Fan”


Black & Blue (2000)
• 01. “The Call”
• 02. “Shape of My Heart”
• 03. “Get Another Boyfriend”
• 04. “Shining Star”
• 05. “I Promise You (With Everything I Am)”
• 06. “The Answer To Our Life”
• 07. “Everyone ”
• 08. “More Than That ”
• 09. “Time ”
• 10. “Not For Me ”
• 11. “Yes I Will ”
• 12. “It’s True ”
• 13. “How Did I Fall In Love With You ”
• 14. “All I Have To Give (A Capella)”
• 15. “Shape Of My Heart (Soul Solution Radio Mix)”
• 16. “The Call (Neptunes Remix (with Rap))”


Never Gone (2005)
• 01. “Incomplete”
• 02. “Just Want You To Know”
• 03. “Crawling Back To You”
• 04. “Weird World”
• 05. “I Still…”
• 06. “Poster Girl”
• 07. “Lose It All”
• 08. “Climbing The Walls”
• 09. “My Beautiful Woman”
• 10. “Safest Place To Hide”
• 11. “Siberia”
• 12. “Never Gone ”


Unbreakable (2007)
• 01. “Intro”
• 02. “Everything But Mine”
• 03. “Inconsolable”
• 04. “Something That I Already Know”
• 05. “Helpless When She Smiles”
• 06. “Any Other Way”
• 07. “One in a Million”
• 08. “Panic”
• 09. “You Can Let Go”
• 10. “Trouble Is”
• 11. “Treat Me Right”
• 12. “Love Will Keep You Up All Night”
• 13. “Unmistakable”
• 14. “Unsuspecting Sunday Afternoon”


This Is Us (2009)
• 01. “Straight Through My Heart (Main Version)”
• 02. “Bigger”
• 03. “Bye Bye Love”
• 04. “All Of Your Life You Need Love”
• 05. “If I Knew Then”
• 06. “This Is Us”
• 07. “PDA”
• 08. “Masquerade”
• 09. “Shes A Dream”
• 10. “Shattered”
• 11. “Undone”
• 12. “Helpless”