DVD-anmeldelse: Bamse vil lære Kylling og Ælling at danse ”bamlet”. Men det er ikke nemt, selvom man øver. Måske kan en lille lur hjælpe? Bamse drømmer om en dansende skare af smukke sylfider og Aske-drenge. Men de frække snupsedyr hugger bamses honningske og Ællings bold, og så starter dramaet. Aske lover at hjælpe Bamse og snupse-jagten går ind.


”Kom Bamse, nu balletter vi!”

Genre: Børne-TV

Produktionsår: 2009

Spilletid: 48 minutter

Distributør: NSM

Udgives: 27. oktober 2009

Af Peter Kock Henrichsen Vi giver 5 stjerner

”Kom Bamse, nu balletter vi!” er et samarbejde mellem Danmarks Radio og Det Kongelige Teater.

Sammen med solodanser Thomas Lund har DR’s Katrine Hauch-Fausbøll været med i hele processen og sørget for, at forestillingen bliver i den ånd, som vi kender fra de utallige billedbøger i tv. Og det er da også hele Bamses univers, der bliver hevet med på Gamle Scene. Ikke bare Bamses hus er flyttet fra DR til Det Kongelige Teater, men garvede Bamse-fans vil genkende elementer fra Aske, Luna og Snupserne. Mere end 60 børn fra Det Kongelige Teaters Balletskole er på scenen, udklædte som alt fra Kylletter til Svæve-sylfider.

Bamse havde premiere på Det Kongelige Teater

”Kom Bamse, nu balletter vi!”, havde premiere sidste år på Det Kongelige Teaters Gamle Scene. Thomas Lund var blevet sat på den meget svære opgave at lave trin til en Bamse, der nok vejer lidt mere end en gennemsnitlig balletdanser, og et par fjerkræ, der går rundt med fødder på størrelse med svømmefødder:

”Det har været en både benhård og meget sjov opgave at arbejde med vores tre venner fra fjernsynet. De ved jo ikke så meget om, hvad man forventer af en klassisk balletdanser. Og så er det jo heller ikke verdens mest tålmodige og lyttende Bamse, vi har øvet alle de svære trin med de sidste mange uger. Men jeg tror godt, vi kan love de forventningsfulde børn, at det bliver tihvertifald sjovt og fuld af danseglæde.”

Vurdering

”Kom Bamse, nu balletter vi!” er en eventyrlig og vellykket forestilling for de mindste. Den kombinerer alt det kendte fra Bamse, Kylling og Ælling, med det smukke ved balletten, og teaterets flotte lys og scenografi. Den dejlige klassiske musik, som Sigurd Barret altid slår et slag for at børn skal høre mere af, får de endelig lov til i denne forestilling. De dygtige dansere fra Det Kongelige Teaters balletskole formår på et tidspunkt både at danse ”Pas de Quatre” fra Svanesøen’s andet akt, samtidig med at de taler med Ælling, der brager midt ind i det hele. Det kræver virkelig professionelle dansere, at få det til at se elegant ud – med det gør det. Er man som forældre træt af de hurtigt skiftende og larmende tegnefilm, skulle man tage og investere i ”Kom Bamse, nu balletter vi!” – den giver sindet ro og (danse)glæde hos både børn og voksne.


”Kom Bamse, nu balletter vi!”

• Spilletid: 48 minutter

• Kan tekstes for hørehæmmede.

• Der er intet ekstramateriale.