Ungdomsanmeldelse: Gode skuespillere, en original historie og en god portion humor. Kort sagt: ”Percy Jackson & Lyntyven”

AF EA KIRSTINE BORK HOVEDSKOU

Percy Jackson (Logan Lerman) er en en normal dreng med problemer i skolen. Han bruger lang tid under vand, som er det eneste sted han kan tænke klart. Alting ændrer sig dog brat, da han er på skoleudflugt til et museeum, hvor hans engelsklærervikar forvandler sig til en furie og befaler ham at aflevere ”lynkilden”.

Med satyr som livvagt

Det viser sig at den far han aldrig har kendt er den græske gud Posidon (Kevin Mckidd), og hans bedste ven Groover (Brandon T. Jackson) er en satyr der fungerer som hans livvagt. Da Percy er eneste søn af én af de 3 hovedguder, bliver han anklaget for at have stjålet Zeus’ (Sean Bean) lynkilde, som er forsvundet på mystisk vis. Men Percy er ikke alene, for alle de andre ”småguder” har også børn, og Percy ankommer til en lejr for halvguder hvor han møder Annebeth (Alexandra Daddario), der er datter af Athene.

Her får han til opgave at rejse til Olympen inden solhverv, og overbevise Zeus om at han ikke er lyntyven, ellers vil der opstå krig mellem guderne og det vil ødelægge Jorden. Desuden må han også et smut forbi underverden, hvor Hades(Steve Coogan) har taget hans mor som gidsel.

Fantasy og humor

Er man til fantasy og humor, er det en film der kan anbefales. Den er fyldt med mystiske væsner og flotte effekter, og man er ikke langt inde i filmen før man er opslugt i verdenen som findes parallelt med vores egen. Samtidig kan man ikke lade være med at grine af satyren Groovers geniale kommentarer, og underlige indfald. Filmen når aldrig at blive langtrukken, til tider kan man dog få tanken at alting sker lidt for hurtigt. Nogle af passagerne er også rimlig forudsigelige, men det gør ikke så meget da skuespillerne er suveræne.

Overraskende god

”Percy Jackson og lyntyven” er nok en film med unge som målgruppe. Den kræver ikke den store tankevirksomhed, og er en af de film der bare skal nydes mens den er i gang, og som man ikke behøver at tænke nærmere over bagefter. Man behøves heller ikke på nogen måde have styr på den græske mytologi, da det hele tiden forklares nøje hvilke væsner eller guder man møder.

Da jeg først hørte om filmen, var jeg ikke just overbevidst. Jeg mener, hvor meget kan man mon forvente af en film ved navn ”Percy Jackson & Lyntyven”? Mine tanker gik til nogle af de masseproducerede fantasyfilm, som der bliver udgivet for mange af for tiden. Men jeg må sige, at jeg havde glemt alt om min skepsis da jeg kom ud af biografen. Den korte version af mine tanker: ”Wow” hurtigt efterfulgt af ”Haha, genialt!”

– Hvad synes du om “Percy Jackson & Lyntyven”?

Anna, 18 år, Lejre

Sådan set er idéen med græsk mytologi en god afveksler fra den almindelige fantasy-suppe. Desværre er det bare en over-amerikaniseret super light udgave vi får præsenteret, og det virker bare for slattent og Disney-agtigt. Effekterne er ellers gode og historien ikke helt så forudsigelig som man kunne have forventet.
Ellers er der lidt knas med kompostionen. Nogle gange gik det for hurtigt, som om personerne ikke blev introduceret ordentligt. Specielt den scene hvor vi bliver præsenteret for Percys hjem og familie er slem. På et halvt minut dikterer karaktererne overspillede alle deres problemer; modsat faunen Grover. Han fik ingen monolog til at fortælle hvem han var – han sprang bare ind fra sidelinjen og var en semi-liderlig, vittig og uerfaren satyr-vagt med det samme. var ikke Percy men ham der fik mig til at grine og gyse en stor del af filmen.

Karen, 15 år, Gram

Filmen får fire stjerner herfra. Den er rigtig god og også spændende, men enkelte steder i begyndelsen bliver det til lidt for meget snak. Jeg tror sagtens, det ville blive kunne gjort en smule hurtigere uden, at man går glip af noget. Det ødelægger dog intet af filmen, der er noget helt for sig selv. Percy bliver taget ud på et medrivende eventyr, da han finder ud af, at han er halvgud. Sammen med sin vogter, hans bedste ven Groover, og halvguden, Annabeth, drager han ud for at finde sin mor, der er blevet kidnappet af Hades. På rejsen mod underverdenen angriber guder og uhyrlige væsner dem.

Ud over at få muligheden for at se en spændende film, får man også muligheden for at lære lidt om de olympiske guder og de væsner, der tilhører deres verden. Selv interesserer jeg mig en del for de olympiske guder, og vil gerne lære om dem og deres verden. Ved at se denne film lærer man en del om dem gennem spændende kampe og meget mere.

Ønsker man, at se en fantastisk film med utrolige væsner og en spændende handling, er dette helt sikker filmen for en.