Disney: “Magi på Waverly Place – Filmen” er hyggelig og morsom børneunderholdning, som man bliver glad af at se. Harry Potter og Indiana Jones har dog ikke levet forgæves, for filmens idéer er langt fra originale.

Magi på Waverly Place – Filmen

Genre: Familiekomedie

Instruktør: Lev L. Spiro, John Pasquin

Spilletid: 1 time 38 minutter

Distributør: Disney

Udgives: 16. marts 2010

Af Peter Kock Henrichsen

Da Alex mod sin vilje tvinges til at tage med familien på ferie til Caribien, bliver hun alt andet end glad. Under et skænderi med sin mor, kommer hun til at sige en trylleformular, der gør at hendes forældre tror de har aldrig har mødtes. Det eneste der kan ophæve fortryllelsen er den magiske ”Drømmenes sten”. Max prøver at genforene forældrene, samtidig med at Alex og Justin tager ud efter stenen. De bliver nødt til at overvinde deres rivalisering og sammen bruge de magiske kræfter til at finde stenen. Men vil det lykkes dem at redde familien inden det er for sent?

Russo-familiens tre magiker-børn

Magi på Waverly Place er en amerikansk teenageserie fra Disney Channel. Den begyndte i 2007 og kører nu på tredje sæson. Seriens udgangspunkt er Waverly Metro Station hvor Russo-familien har en café. Familiens tre børn, Alex (Selena Gomez), Justin (David Henrie) og Max (Jake T. Austin) hjælper til i caféen, men hænger også bare ud i den, med vennerne. De tre søskende er magikere, og er blevet lært op af deres far. Deres mor er bare helt almindeligt menneske. Alex, Max og Justin kæmper indbyrdes om at være den bedste magiker, for når de bliver voksne skal de dyste i en magiker-konkurrence, og kun den bedste får lov til at beholde sin magiske evner.

“Magi på Waverly Place er ren komedie på linje med ICarly (produceret til tv-kanalen Nickelodeon). Det er komedie, hurtige replikker, ironi og falde-på-halen-komedie der er den røde tråd.”

Ren komedie der minder lige rigeligt om Potter

Magi på Waverly Place er ren komedie på linje med ICarly (produceret til tv-kanalen Nickelodeon). Det er komedie, hurtige replikker, ironi og falde-på-halen-komedie der er den røde tråd. Og familien Russo’s feriefilm der er optaget i vidunderlige og naturskønne Puerto Rico, er også både hyggelig og morsom. Jeg kan dog ikke komme udenom, at seriens magiker-koncept minder alt for meget om Harry Potter universet. Der bliver hele tiden brugt tryllestave og besværgelser, og sidst i filmen skal Alex og Justin igennem en disciplin som minder uhyggelig meget om Quidditch, som det bliver spillet på Hogwarts. Mange af de udfordringer man ikke har set i Harry Potter, minder til gengæld om noget man har set i Indiana Jones-filmene. Computereffekterne er skrabede i forhold til biografilmeffekter, og ofte kan man se at scenerne er optaget på green-screen i et studio.

En film man bliver glad af at se

Original kan man ikke ligefrem beskylde Magi på Waverly Place for at være. Ikke desto mindre er det en film man bliver glad af at se, der er nogle iørefaldende musiknumre i, og det er skønt at forældre kan sætte en børnefilm på med dansk tale. Det er rigtig god børneunderholdning, og ekstramaterialet med “bag om filmen” er virkelig sjovt – samlet set, er det dog ikke en film man husker.

“Magi på Waverly Place – Filmen”

• Lyd: Dansk / norsk / svensk / hollandsk / engelsk / spansk / fransk
• Tekst: Dansk / norsk / svensk / finsk / engelsk / islandsk / hollandsk

Ekstramateriale

• Wiz Pix – Bag kulisserne
• Stunts og specialeffekter
• Instruktør-geniet
• Filmteamet