“Flodens Børn” er en af 80’ernes mest populære australske familie-serier. Selv med 25 år på bagen, holder nybyggerromantikken stadig.
”Flodens Børn (All The Rivers Run)”
Genre: Mini familieserie
Land: Australien
Varighed: 2 DVD’er, 8 afsnit, 6 timer og 42 min.
Distributør: Nordisk Film
Premieredato: 6. juli 2010
Af Peter Kock Henrichsen | ![]() |

Fra dengang gode TV-serier var en sjældenhed
”Flodens Børn” er en gammel 80’er-klassisker, fra en tidsalder hvor gode TV-serier ikke var noget man oplevede hvert år. Den er skrevet ud fra Nancy Cato historiske roman fra 1958, og i 1983 viste den australske TV-kanal 7-network serien for første gang. Aldrig havde så mange australske familier siddet klistret til deres fjernsynsapparater, og ”Floden Børn” blev en kæmpe succes på få uger. I Danmark skyndte man sig at få fingre i den, og viste den i 1984 og 1985. Også min familie fulgte dengang intenst med i de 8 afsnit, om et smukt, barskt og romantisk nybygger-Australien, som langt fra Danmark, og før flybilletter til den anden side af jorden blev hvermandseje, virkede som et befriende eventyr.
Sigrid Thorntons store gennembrud
Selv om australske Sigrid Thorntons havde medvirket i adskillige TV-serier forinden, blev ”Flodens Børn” hendes store gennembrud. Hendes intense, uskyldige grågrønne øjne, og hendes troværdige skuespil tryllebandt alle de mandlige seere, og John Waters tog sig af de kvindelige, med sit solbrændte ansigt og storcharmerende smil. ”Flodens Børn” er netop en serie for hele familien, og selv om jeg var nervøs for at 80’ernes illusioner ville skuffe efter vores forkælede film- og seriestandard i 2010, indtraf skuffelsen ikke. Heller ikke selv om serien ligger i 4:3 format og faktisk har en rimelig kornet billedeside.
Bedst sælgende souvenir i Echuca
Australske TV-serier kan noget helt specielt i kraft af deres fabelagtige natur og engelske kultur. Om det er ”Tornfuglene”, ”De flyvende læger” eller her, ”Flodens Børn”, er det stadig høj kvalitet 25 år efter på grund af den gode historie. Og interesserer man sig for Australien og nybyggernes liv i slutningen af 1800-tallet, synes jeg ”Flodens Børn” giver et meget bedre og mere realistisk billede, end Baz Luhrmann moderne storfilm som ”Australia” fra 2008. DVD-serien “Flodens Børn” siges forresten at være den bedst sælgende souvenir i den australske flodby Echuca.
Skriv et svar