Glee er tv-stationen Fox’ store satsning. En slags High School Musical for voksne. Alt der foregår på scenen i Glee er fantastisk, mens handlingen i de mange sidehistorier, bliver lidt langtrukne. Men stilen med meget karikerede og yderliggående karakterer, minder lidt om Desperate Housewifes, så Glee skal nok gå ind hos kvinderne.

Af Peter Kock Henrichsen

Titel:

“Glee – sæson 1”

Land:

USA

Distributør:

SF Film

Udgives:

12. oktober 2010

Glee er en blanding af komedie, drama og musical. Hver amerikansk tv-station, har indtil flere serier, som de selv producerer og kun selv må sende, og Glee er skabt til Fox af Ryan Murphy, Brad Falchuk og Ian Brennan. Glee begyndte som film og blev til serie, og nogen kommer måske allerede til at tænke på FAME, der også omhandler talentfulde unge som skal gøres klar til showbiz og som ligeledes startede som spillefilm og siden hen blev til en serie.

Det værste man kan være i, er koret

Glee foregår på en high school, hvor den kreative lærer Will Schuester (Matthew Morrison) forsøger at stable Glee-koret på benene. Det er dog ikke nemt, for på enhver amerikansk high school med respekt for sig selv, kommer cheerleaderne og skolens amerikanske fodboldhold i første række – i hvert tilfælde i serier. Selv om Wills materielle og ganske rædselsfulde kone, Terri (Jessalyn Gilsig), gør alt for at få Will til at tage et mere prestigefyldt job uden kreativitet, bider Will sig fast, fordi han kan mærke, at det eneste sted han lever, er når han forsøger at realisere sine egne kreative ungdomsdrømme via de 8 medlemmer i Glee-koret spillet af Dianna Agron, Chris Colfer, Kevin McHale, Lea Michele, Cory Monteith, Amber Riley, Mark Salling og Jenna Ushkowitz.

Fra larve til sommerfugl

Glee er fyldt med ulykkelig kærlighed, konflikter, intriger, forsøg på at få sex og forsøg på at være afholdende fra sex, præcis som i alle andre high school-serier. På det plan skiller Glee sig ikke ud. Men pludselig afbrydes handlingen af musik og sprudlende musical-numre som Glee-koret opfører, og Glee forvandler sig fra larve til en farvestrålende, smuk sommerfugl. Der danses og synges til cover-numre vi allerede kender, men det gøres så fascinerende flot, at man straks flyver op af sofaen, synger med og spørger sig selv hvorfor man aldrig tog en kreativ uddannelse inden for de skrå brædder. Hver DVD rummer også lidt spændende ekstrastof, og der kan man til stor fornøjelse med en Jukebox-funktion surfe rundt mellem musiknumrene, som kan ses et utal af gange uden man bliver trætte af dem.

High School Musical for voksne

Selv handlingen i Glee skrider langsomt frem, meget langsomt. Men måske er det fordi jeg er mand, at jeg kommer til at kede mig lidt, og Glee er også uden tvivl kvindernes serie. Humoren er sort og overgearet og dialogerne sprøjter af sted som maskingeværer. Det hele kunne godt minde lidt om Desperate Housewifes med sin kunstige overflade og folk der går til yderligheder. Men det får vel blot kvinder til at juble endnu højere. Glee er ganske simpelt High School Musical for ældre teens og voksne, og at få hele sæson 1 i en samleboks, vil helt klart tiltale mange. Så skal man ikke vente en hel uge på hvert afsnit, med fare for at miste nogen, og hvis man er hjemme i et par dage med snotnæse og ondt i kroppen, kan man gå amok i kaffe, slik og Glee, uden at nogen som helst bebrejder én det. 😉

Special features DVD:

• Jukebox Function for Songs in all Episodes
• Glee Sing-Along Karaoke
• Full Length Audition Pieces
• Fox Movie Channel Presents Casting Session
• Deconstructing Glee with Ryan Murphy
• Dance Boot Camp
• Jane Lynch A to Glee
• Meet Jane Lynch
• 5 Things you don´t know about Jayma
• 7 Things you don´t know about Cory
• 6 Things you don´t know about Amber
• 7 Things you don´t know about Chris

Vind
“Glee – Sæson 1”

Konkurrencespørgsmål: Hvilken karakter spiller Chris Colfer i Glee?

Svar: Chris Colfer spiller den homoseksuelle Kurt Hummel i Glee. Vindere: Britta Henriksen, Sara Leth Hansen