Julen 2010: Danmarks Radio har valgt at lave genbrugsjul i år. Alle tre julekalendere der vises, har været vist før, men den julekalender der bliver vist på DR på den go’e gamle julekalendertid kl. 19.30, er heldigvis én af de rigtig gode, nemlig Absalons Hemmelighed.

Her er, hvad DR planlægger at sende på tv:

Absalons Hemmelighed kl. 19.30 på DR1

Den store familiejulekalender på DR er eventyret om Absalons Hemmelighed. Det er historien om Cecilie, der er en klog og meget speciel pige. Og så er hun vild med arkæologi. Cecilie bor sammen med sin familie på toppen af Stormagasinet, hvor hendes far er direktør. Hendes 8-årige lillesøster Ida har dårligt hjerte og er meget svag – lægerne kan ikke helbrede Ida, og hendes fremtidsudsigter er dystre. Cecilies store og brændende ønske er, at Ida må blive rask – og hun ved, at det vil kræve noget, der minder om et mirakel.

Jul i Svinget kl. 18.00 på DR Ramasjang

DR Ramasjang byder på Jul i Svinget, hvor der er masser af sne, hyggelig julestemning og spøjse juleoptrin. Følg Linus og hans venner og deres mange sjove oplevelser i den lille bygd Svinget, hvor alt kan ske. Det hele starter som altid 1. december, hvor Linus og hans søster Klara glæder sig til at åbne årets julekalender, som deres far Marvin igen i år selv har lavet. Men Marvin er en rigtig spilopmager, som elsker at finde på alle mulige mærkelige overraskelser, og derfor er Linus’ julekalender måske heller ikke lige, hvad de fleste børn ville forvente.

Sebastians Jul kl. 17.30 på DR1

I hele december måned skal Sebastian passe dyrene på en gammel bondegård langt ude på landet. Bondemanden er rejst på ferie, og dyrene skal også mærke, at det er jul, så Sebastian passer dem godt. Samtidig fortæller han om alle de gamle juletraditioner, der er forbundet med bondegårdens dyr. Gedens hår blev f.eks. brugt til strømpegarn, grisens blære til legetøj og hestens fedt blev brugt til at koge klejner i. Og så er der selvfølgelig hønsenes æg og koens mælk, der stadig bruges til julelækkerier.

For mere information om jul på DR: www.dr.dk/jul