Jeg synes virkelig at TRON Legacy var en rigtig fed film. Den havde en rigtig godt budskab, og var som sagt virkelig flot lavet. Det er ingen hemmelighed at det er en sci-fi film, men selv om man ikke synes, at sci-fi er vildt fantastisk, kan man sagtens tage ind og se den. Desværre trækker 3D’en ned, hvilket jeg synes er rigtig ærgerligt.

Anmeldt af Maria Riget Hansen, 16 år

Titel:

“TRON Legacy 3D”

Instruktør:

Joseph Kosinski

Land:

USA

Distributør:

Disney

Premieredato:

16. december 2010

Sams far, Kevin Flynn (Jeff Bridges) som er spilprogrammør, forsvandt da Sam (Garret Hedlund) var en ung dreng. Femogtyve år senere er Sams far stadig sporløst forsvundet, og Sam har opgivet håbet om at finde ham. Men det har hans fars partner Alan Bradly (Bruce Boxleitner) ikke, og da han modtager et bip på sin personsøger fra Kevins kontor, kontakter han straks Sam, der tager ud for at undersøge det. Før han ved af det, er han blevet suget ind i det virtuelle univers hvor hans far har været fanget i femogtyve år, fordi Kevins skabninger har overtaget magten.

TRON og TRON Legacy

Har du nogen sinde siddet og spillet et vildt fedt computerspil, og tænkt tanken om hvordan det ville være at være en del af det spil? Det har jeg, og det har manuskriptforfatterne til Tron også, hvilket de faktisk allerede gjorde i 1982. Jeg troede faktisk, at Tron Legacy var en film med et helt nyt tema, men det viste sig, at det var fortsættelsen af en film, som blev indspillet lang tid før jeg blev født. Jeg har ikke set den første film, men jeg synes ikke at det ødelagde den nye, for det gjorde den ikke svært at forstå, og jeg følte mig heller ikke forvirret på nogen måde. Derimod synes jeg sagtens at Tron Legacy ville kunne fungere som en selvstændig film.

Computeranimation for alle pengene

TRON Legacy startede meget stille og roligt, man fik forklaret hvad der var sket, og at Sams far bare var forsvundet. Men lige så snart jeg blev sendt ind i den virtuelle verden, var det bogstavelig talt som om jeg blev suget op ad biografsædet og med ind i ”Nettet” som Kevin Flynn har kaldt den virtuelle verden han har skabt. Det var utrolig flot lavet. Det hele var lidt mørkt og skummelt, og det stod hurtigt klart at et eller andet var helt galt. Men jeg fik ikke lov til at sidde og beundre det flotte univers længe, før vores helt blev kastet ud i farefulde kampe, og endnu engang gjorde computeranimationerne det hele så fedt!

Det eneste jeg var lidt skuffet over var deres 3D, som ikke var særligt vellykket. Ganske vist var der en lille smule 3D, men det var lige før at det som havde mest 3D, var underteksterne. Dette synes jeg dog ikke skal afholde en for at se den.

”Snake” på en helt ny måde

Jeg synes virkelig at TRON Legacy var en rigtig fed film. Den havde en rigtig godt budskab, og var som sagt virkelig flot lavet. Det er ingen hemmelighed at det er en sci-fi film, men selv om man ikke synes, at sci-fi er vildt fantastisk, kan man sagtens tage ind og se den. Normalt plejer jeg nemlig heller ikke at være den helt store sci-fi fan, men jeg kunne sagtens finde på at gå ind og se TRON Legacy igen. Noget af det jeg blandt andet synes var rigtig fedt, var en kamp hvor de kørte på motorcykel. Til at starte med troede jeg at det var et slags ræs, men pludselig kom der et mærkeligt spor ud efter motorcyklerne, det tog mig lidt tid at indse at det var en slags ”Snake” bare på en lidt anden måde. Det var rigtig godt fundet på!

Desværre trækker 3D’en ned, hvilket jeg synes er rigtig ærgerligt, men hvis man ønsker noget kvalitetstid med far er denne film helt sikkert en oplagt mulighed.

Andreas, 16 år, Århus

TRON Legacy imponerede mig ved at have sin helt egen originale ide, hvilket gav et univers for sig selv og en speciel visuel stil, som passer perfekt til nutidens 3D.
Dette er fedt for enhver science fiction-nørd, men desværre for Disney kommer filmen aldrig på højde med for eksempel The Matrix eller Inception, og det er der efter min mening flere grunde til; Persongalleriet er for småt og karikeret, de filosofiske og videnskabelige problemstillinger bliver taget for lidt op og den tør generelt for lidt. For mig bliver det ikke andet end en flot men intetsigende science fiction-film.

Lise, 18 år, Birkerød

4 stjerner
Tron Legacy er en rigtig fed film. Der er masser af action og drama, og animationerne er fantastiske. Det er lykkes film-crewet at skabe en super flot virtuel verden, og det er helt klart noget der skal ses på storskærm. Historien er en opfølger til den originale “Tron” film fra 1982, som jeg desværre ikke har set, men kan sagtens ses uafhængig af sin forgænger. Dog irriterede det mig en smule, at Sam (hovedpersonen) hele tiden skulle fyre platte kommentarer af. Det ødelagde lidt den storslåede stemning filmen ellers stilede efter, og også opnåede til en vis grad.
Noget der absolut må fremhæves er musikken. Musikken er en blanding af en fremtidsagtig elektronisk lyd, og så det store klassiske orkester. Meget smukt, og ekstremt anderledes end normal filmmusik. Stor applaus til Daft Punk herfra. Alt i alt, en film der underholdt, men den var dog lidt for amerikansk (dvs. forudsigelig og med dårlige kommentarer) til min smag.