Ungdomsanmeldelse: Det er sådan en slags film, man lige skal tænke lidt over før man kan sige hvad man synes. Den bliver bedre og bedre jo mere man tænker. SUPER film med et godt budskab, men som stadigvæk overrasker dig. Sådan skal det bare være.

Anmeldt af Andrea Becker Hilgart, 12 år

Titel:

“Easy A”

Instruktør:

Will Gluck

Land:

USA

Distributør:

Sony Pictures

Premieredato:

16. september 2010

Olive (Emma Stone) er en helt normal high school-pige, der som mange andre føler sig lidt overset og kedelig. Men det bliver der hurtigt lavet om på. Olive har nemlig løjet over for sin bedste veninde Rhiannon og sagt at hun skulle på date med en college fyr, for at slippe for at tage på camping med Rhi (som Rhiannon bliver kaldt) og hendes mærkelige familie. Ved en fejltagelse kommer hun til at sige at hun mistede sin mødom til ham, og da en af skolens populære piger overhører hende, bliver rygtet hurtigt spredt, og hun fremstår hurtigt som skolens ”skøge”.

”Let’s not, and say we did”

Da en af Olives venner (som er bøsse) vil have hjælp til at virke hetro, beder han Olive om hjælp. Han vil have, at hun skal gå i seng med ham, og derefter fortælle det til alle. Men da hun ikke vil gå med til det, finder de på en anden plan. De skal få det til at lyde som om de er sammen til en fest, uden at gøre det, og så derefter fortælle alle at de gjorde det: ”Let’s not, and say we did”. Og det gør de! Men problemet er bare, at alle de andre drenge nu også vil indgå samme aftale, og det får alle til at sprede grimme rygter og løgne om Olive, og får hendes liv til at blive ét stort rod. Nu er det så Olives tur til at fortælle den SANDE side af historien.

Anderledes end de andre

Man syntes ligesom at man har hørt historien før: Hun er ensom. Får opmærksomhed ved at lyve. Ender med at blive lykkelig. Og ja, det er vel egentlig også sådan denne historie er bygget op, men der er et eller andet over den der gør den anderledes. Det kan være at det har noget at gøre med rollerne, og alle de nye små detaljer som man normalt ikke ser i film. For det første er hovedrollen Olive en anderledes person, der virkelig står ved sine meninger, og egentlig bare gør hvad hun vil. Det er meget svært at forklare men der er virkelig noget i den her film der får en til at blive vild med den. For det andet er det sådan en slags film man lige skal tænke lidt over før man kan sige hvad man syntes. Den bliver bedre og bedre jo mere man tænker over den. Den er virkelig bare fantastisk, og meget anderledes end jeg havde forstillet mig. SUPER film med et godt budskab, men som stadigvæk overrasker dig. Sådan skal det bare være.

Scenerne og skuespillerne

Easy A er en rigtig dejlig teenage-film med masser af humor og kærlighed, og super mange sjove scener og kommentarer. Blandt andet var der et sted hvor Olive og hendes familie sidder og snakker, og hendes lillebror (som er den eneste sorte i familien) siger at han er adopteret. Derefter bliver faderen helt nervøs og råber ”Hvem har fortalt dig det?”, ”Jeg troede at vi blev enige om ikke at fortælle ham det før han blev større”. Og derefter spørger hvor han egentlig er fra. Så komikken fejler skam ikke noget i denne her film! Udover de gode scener, blev jeg altså også meget overrasket over skuespillet. Specielt Olive overraskede mig. Hun var slet ikke som jeg havde regnet med. De fleste overraskede mig faktisk på den gode måde, men der var også nogle få stykker der var lidt kedelige at se på, og ikke særlig gode. Det var også meget sjovt bare at sidde og pege alle dem ud som man kender fra andre film. Blandt andet Lisa Kudrow (Friends), Aly Michalka (Bandslam), Dan Byrd (A Cinderella story) og mange andre. Men jeg kan simpelthen ikke andet end at anbefale denne film! I skal virkelig tage ind og se den, den er bare noget for sig selv!

Sarah, 12 år, Birkerød

5 stjerner
Jeg syntes at det var en rigtig god film, fordi den både var sjov og underholdene. Der var nogle scener i filmen som jeg syntes var ret sjove fx hvor faren til Olive spørg sin adopteret søn om hvilket land han er fra, og så er der i starten hvor at Olive er hjemme hos en veninde og hendes forældre er så mærkelige så hun ikke vil der hjem igen. Jeg syntes også at skuespillerne spillede rigtig godt, man kender jo nogle af dem fra andre film fx: Lisa Kudrow og Aly Michalka, jeg syntes at skuespillerne spillede deres roller sjovt og rigtig godt, der måske nogle der spiller lidt bedre end andre men de var alle sammen ret gode. Jeg syntes at forældrene til Olive var mærkelige, men på den sjove måde! Der nogle få steder i filmen hvor man tænker: ”godt det ikke er mine forældre”.