MGP 2011 fra Ballerup Super Arena: Nichlas og Malthe fra Farum, tilsammen ‘Chestnut Avenue’, vandt børnenes og de unges hjerter til det bedste børne-MGP i 10 år!

Af Peter Kock Henrichsen

Stemningen var nervepirrende i superfinalen, da Kastanie, Chestnut Avenue, Chanlex og Chokit gik videre. Aldrig har niveauet været så højt i MGP, så det var fuldstændig umuligt at sige hvem der tog førstepræmien, selv om unge rockfyre med guitar over skulderen, nu har en god historie for at smelte sig ind i pigehjerterne. Det blev også Nichlas på 15 år og Malthe på 14, tilsammen ‘Chestnut Avenue’, der løb af med sejren. Men dejlig social og betænksom, som DR’s B&U-afdeling er, fik alle 10 bands og solister lov til at stå med på scenen og bade i sølvkonfetti-strimler, da vindernummeret blev spillet en sidste gang.

Bedre end Thomas Blachman

Thomas Blachman fra X-Factor må nu æde sin nedværdigende kliché om, at “noget er som MGP”, når en kunstner er lidt amatøragtig og sangen ikke sidder lige i skabet, for var der nogen der sang klokkerent og ramte alle de høje tonerne, var det sangerne i de 10 deltagende bands her til aften. Det var imponerende flot, og selvfølgelig var der en lille smule nervøsitet i stemmen hos nogle af de yngste, men det havde intet med u-musikalitet at gøre, og Thomas Blachman kunne med sikkerhed ikke have gjort det bedre som 8-årig. 😉 Desuden var de nervøse stemmer helt forsvundet i superfinalen, og samlet set var der faktisk færre “skæve”, end der var til de voksnes grandprix på samme scene for kun en uge siden. De unge har kun været i DR’s MGP-bootcamp siden november, og de kan nu allerede underholde hele Ballerup Super Arena, så hele publikum rejser sig og giver stående bifald! WAUH!

De unge behøver ikke låne musikere og komponister

Og vi bliver ganske simpelt nødt til at fortsætte sammenligningen med de voksnes grandprix, for de unge MGP-talenter havde nemlig selv skrevet både tekster og melodier og fremførte det hele på DANSK! Slå lige den voksen-grandprix(!), hvor der kun var 3 sange på dansk, og man havde været nødt til at låne komponister og sangere fra udlandet. Det havde ærligt talt ikke meget med dansk melodi grandprix at gøre, og derfor var det så sprudlende og forfriskende dejligt, at børnene her til aften fuldførte det dejlige grandprix-show vi kendte fra voksen-grandprix’ets grand old days i 80’erne.

Kæmpe ros til Peter Mygind

En speciel ros skal lyde til Peter Mygind, der som konferencier satte både en perfekt stemning, men også et dejligt tiltrængt niveau hvor der blev talt ligesindet med de unge, og de blev taget alvorligt. I alt for mange år, har vi måtte trækkes med Bjørnen Brunos barnlige pjank hele aftenen, hvilket kun har fornøjet de aller yngste seere. Her til aften var showet for første gang nogensinde også for teenagere, uden at de behøv at flove sig over at se med. Peter Myginds smittende, hjertelige latter (som børnene oven i købet kunne downloade som ringetone) varmede publikum op på splitsekunder, både i arenaen og hjemme ved fladskærmene, og der er ingen som Peter, der kan komme med varme kommentarer lige fra hjertet, eller trække tiden ud med sjove sætninger, når teknikken på scenen lige mangler 20 sekunder ekstra før der er grønt lys.

Bedste MGP i alle 10 år!

Nu hvor der har været MGP-pause et helt år, er det også en stor glæde, at se, at DR’s nygennemtænkte MGP-koncept, har hævet standarden så utrolig meget, at børne-MGP nu overgår voksen-grandprix i underholdningsværdi. Der har været afholdt workshops over hele landet, og musikskoler har lagt lokaler og lærere til, og professionelle musikere som Karen Mukupa, Tue West, Sille Grønberg og Claus Hempler har hjulpet børnene til at få det optimale ud af deres idéer. Det har virkelig give pote, for aldrig har der været så meget musikglæde og julelys i de unges øjne på scenen, aldrig har de sunget og spillet så godt, og vi er helt “sluppet for” de grupper, der har været så utrænede, at det var blevet et nederlag for dem at deltage på så stor en scene, som den i Ballerup Super Arena. Rigtig godt og respektfuldt tænkt DR!

Min største 6-stjernede respekt for det bedste MGP-show i det danske MGP’s 10-årige historie. Jeg holder stadig på, at vi i Danmark har verdens bedste tv for børn og unge!

Foto: Bjarne Bergius Hermansen, DR