‘Ghostgirl’-serien: Her i andet bind, er der byttet rundt på rollerne: nu er det de levende, der besøger kadavernes og Charlottes verden. Det er bare ikke helt så spændende, som når levende ser spøgelser i 1’eren. Den sorte og grove humor er dog stadig i top, så hvis det er den du elsker allermest i ‘Ghostgirl’, vil du nok også hygge dig med ‘Ghostgirl Homecoming’.

Af Peter Kock Henrichsen

Titel:

‘Ghostgirl Homecoming’

Forfatter:

Tonya Hurley

Oversat af:

Astrid Heise-Fjeldgren

Sider:

305

Udkom:

2010

Forlag:

People’s Press Junior

Følelses-barometer:Charlotte’s kadaverklasse er nu blevet sendt ud i arbejde. De skal sidde i små båse på en slags telefoncentral foran hver deres gammeldags telefon. Når telefonen ringer, er der en sjæl i den levende verden, som er kommet i alvorlige problemer og har brug for et rigtig godt råd, og eleverne taler så til de ulykkelige personers bevidsthed som en indre stemme i hovedet.

Alle telefonerne kimer hele dagen – undtagen Charlottes, og som om hun ikke var blevet plaget nok med isolation i sit levende liv, er der heller ingen, der venter på hende, da kadaverklassen endelig kan komme til at møde dem fra deres familie, der er kommet over på “den anden side”.

I de levendes verden, er Scarlet og Damen stadig kærester, men desværre langdistance-kærester, da Damen er begyndt på College og hygger sig enormt med alle sine nye venner – og veninder! Scarlet er klog nok til at vide, at deres forhold er i alvorlig fare, og hun synes hun kan se alle de små tegn på, at Damen er blevet træt af hende. Midt i al elendigheden falder Scarlets søster, Petula, pludselig om på en date og bliver hasteindlagt på hospitalet.

Petula ender i en langvarig koma, og mens Wendy’erne hygger sig med at der er sket noget så interessant for deres bedste veninde, er Scarlet knust. Hun vil gøre hvad som helst for at få sin hadede søster tilbage – også gerne give sit eget liv – og måske kan Charlotte hjælpe hende!?

Afsluttede historier

‘Ghostgirl Homecoming’ er andet bind i amerikanske Tonya Hurleys ‘Ghostgirl’-serie. Bortset fra at forhistorien i første bog er meget sjov at kende, er historierne i hver bog afsluttede og kan derfor også læses uafhængigt af hinanden — ingen spoilers her.

Nem at læse

Sproget er nemt at læse, bogstaverne og linjeafstanden er stor, og siderne er fyldt med kloge ord i faktabokse og snørklede dekorationer, så selv om 305 sider kan virke langt, er den ret hurtigt læst. Det er helt klart en god bog at udfordre sig selv med, hvis man er vant til bøger som ‘Vildheks’ og ‘Min søster vampyren’, men gerne vil læse lidt længere bøger, men i samme sværhedsgrad.

Knapt så spændende og lidt forudsigelig

Der går lidt lang tid i ‘Ghostgirl Homecoming’ inden man forstår hvad historiens plot er, og når man så endelig har opdaget det, bliver det en lidt langtrukken rejse inden den lidt for forudsigelige forløsning kan komme. Humoren er virkelig sjov, og der er også rigtig meget smalltalk pigerne imellem, hvor replikkerne er så giftige, at man helt krummer tæer, men i stedet for at man igen og igen skal høre hvor sippet Petula er med sit udseende og hvor opmærksomhedshungrende Wendy’erne er, kunne jeg godt have brugt mere spænding — meget mere spænding!

Uddrag af ‘Ghostgirl Homecoming’:

“Hvad er der i vejen med hende?” spurgte Scarlet lægen, mens hun lænede sig ind over Petulas hjælpeløse krop.
“Det har jeg stadig ingen anelse om,” svarede dr. Patrick.
“Vi kan kun fastslå, at hun har feber og ikke reagerer på stimuli. Hun er klinisk set i koma.”
Scarlet stivnede ved ordet og vendte sig væk, da hun til sin lettelse fik øje på sin mor, som kom styrtende ind. Knap så begejstret var hun ved synet af Wendyerne, der kom brasende i hælene på moren. Udtrykket i de to Wendyers ansigter kunne godt opfattes som chok, sorg eller medlidenhed, kendte man dem ikke bedre, men Scarlet var ikke så nem at narre. Hun vidste, at det ikke var udtryk for andet en misundelse. Som om hun var stolt af sin manglende evne til på noget tidspunkt at gætte, hvad de tænkte, så havde Scarlet sin formodning om, at de misundte Petula hendes fuldkomne ubevægelighed.

Sjovere med spøgelser i de levendes verden

1’eren var så spændende, fordi den verden mellem de levende og de døde, som Charlotte blev placeret i, var helt ukendt og anderledes. Vi har alle forestillinger om hvorvidt spøgelser eksisterer, og om det netop er mennesker der er strandet samme sted som Charlotte. I ‘Ghostgirl’ fik vi endelig en beskrivelse af denne verden og nød når Charlotte skabte ravage i de levendes verden. Men her i 2’eren er det de levende, der besøger kadavernes verden, og det er bare ikke morsomt på samme måde, fordi kadaverne jo allerede kender til de levendes verden og derfor ikke bliver særlig forbavsede.

Hyggen og den sorte humor er stadig i top

De fleste yngre teenagepiger vil nok elske ‘Ghostgirl’-serien fordi den er så morsomt skrevet. Tonya Hurley er ikke bange for hovedpersoner, der bitcher hinanden og siger “røv”, når der menes “røv”, og så er hun virkelig dygtig til at beskrive det amerikanske high school-miljø, hvor fyrene helst skal være meget lækre og anførere på skolens amerikanske fodboldhold, og hvor pigerne hele tiden duller sig op for at blive kærester med dem. Så hvis det er den sorte og grove high school-humor du elsker allermest i ‘Ghostgirl’, vil du nok også hygge dig med ‘Ghostgirl Homecoming’.