Farvel Harry Potter: Gallapremieren på ‘Harry Potter og Dødsregalierne del 2’ blev fejret over hele verden – også i København, og ungdomsrapporterne Maria Riget Hansen og Mie Gerlach tog ud for at møde gallagæsterne i Imperial-biografen.

Foto og tekst: Maria Riget Hansen, interview: Mie Gerlach

Der er nu noget over Harry Potter universet der er helt ubeskriveligt, og da vi trådte ind i Imperial var det nærmest som at træde ind i det selv samme univers. Lyset var på en gang dunkelt og magisk. Dementorer, ejerløse koste og lanterner hang ned fra loftet, på gulvet stod der borde med kolber der indeholdte farverige væsker og glasskåle med multismagsbønner og andre godter, overalt var der stearinlys udstoppede dyr som egern, ugler og en eller anden form for kattedyr. Alt dette gav virkelig følelsen af at man var omringet af universet, og at det ikke bare var enkelte udstillinger i glasmontre.

Da hoben af fans, og spændte gæster begyndte at vokse sig større uden for døren, var det ved at være svært at gemme nervøsiteten og spændtheden væk, og så da døren blev åbnet og det væltede ind med fans, var det alligevel som om alt det forsvandt som havde du kastet en usynlighedskappe over det.

Det fedeste var dog alle de engagerede Harry Potter fans der kom udklædt. For eksempel snakkede vi med Victor 14 år, Emil 13 år, Axel 10 år og Bjørn 13 år (fra venstre). Hvor Victor var klædt ud som Dødsgardist, dog ikke fordi han holdte med de onde, blot fordi at de var seje. Emil og Bjørn bar Ravenclaws blå farver, fordi det simpelthen var det sejeste kollegium, mens Axel havde en fin ”Harry Potter og Fønixordenen”-T-shirt på. Hvad der overraskede os mest var, at Emils yndlingskarakter var Remus Lupus og Victors yndlingskarakter var Sirius Black.

Men der kom jo også en del kendisser, folk som jeg før hen kun havde set i fjernsynet eller hørt i radioen, men de var nu alle sammen utrolig flinke.
Vi snakkede blandt andet med Cecilie Hother, som blandt andet er vejrpige i ”Go’ Morgen Danmark”. Hun fortalte at hun faktisk havde været ovre og se settet og mødt skuespillerne, fordi hun gik på den Europæiske Filmhøjskole, og en af dem som sad i bestyrelsen for skolen havde forbindelse til settet for Harry Potter filmen.
”Så satte jeg mig ned og sagde ’jeg vil over og se det’, så grinte hun lidt af mig, og så sagde jeg ’jeg går ikke før jeg får lov’ og så kom jeg over og se det,” forklarede Cecilie med et smil på de knaldrøde læber. Så hvis I nogen sinde vil opnå noget, er det bare om at være stædige og have gåpåmod.

Vi snakkede også med Anders Lund Madsen, som blandt andet er talkshowvært. Da vi spurgte ham hvad hans forhold til Harry Potter var, understregede han dog meget tydeligt at han altså ikke havde noget forhold til ham. Da vi omformulerede spørgsmålet, til hvad hans forhold til ”Harry Potter”-filmene var, var det pludselig en helt anden sag.
”Jeg har et godt forhold, til filmene, synes jeg. Men jeg kan bedst lide dem, som er instrueret af ham, som har instrueret denne her,” altså David Yates. ”Og øh, jeg synes der er blevet bedre, så jeg vil sige jeg synes det ville være ærgerligt ikke at se den sidste, for ellers ville jeg have spildt …” så begyndte han ellers at tælle sammen. ”… 11 og en halv time, hvis jeg ikke så den her.”

En anden af de udklædte fans vi snakkede med, var Line Holst Jensen på 16 år, som havde deltaget i utallige konkurrencer for at prøve at komme til Gallapremieren i London, desværre vandt hun ikke, og da hun ikke selv havde nok penge måtte hun ty til sine forældre, som dog var for nærige til at lade hende tage til London. Derfor måtte hun jo tage til det næstbedste, den danske Gallapremiere.

Derudover mødte vi også Signe, Lasse og Malene som kom fra Sorø Akademiet, hvilket vi først fandt ud af efter vi havde begået den fejl at tro at de altså var udklædte. Det vidste sig dog at de var blevet inviteret til Gallapremieren fordi at de netop gik med skoleuniformer til hverdag og at deres skole var sådan lidt slotsagtig.

Til sidst, og også mindst, mødte vi Samuel på 8 år, som viste sin fine Oldstav frem til os.

Alle ovenstående pressefotos tilhører fotograf Maria Riget Hansen, er beskyttet efter dansk lov om ophavsret og må ikke kopieres til andre web-sites eller facebook. Alle brud på ophavsretten vil blive forfulgt.

Med tårer i øjnene holdt J.K. Rowling sin allersidste Harry Potter-tale for fansene og skuespillerne i ‘Harry Potter og Dødsregalierne Del 2″ på Trefalgar Square i London. Det er definitivt slut med Harry Potter, og så alligevel ikke. For som J.K. Rowling sagde til sidst: “Det er min baby, og hvis jeg har lyst til at tage den op og lege med den på et senere tidspunkt – så gør jeg det!”