Ekstramateriale – ‘I am Number Four’: Jeg blev både skuffet og glad over ekstramaterialet – ja, det er en underlig følelse. Der var meget lidt – især når man tænker på hvor mange effekter, der må være blevet brugt til at skabe filmen.

Af Anne Mette Bach Jeppesen, 20 år

Titel:

‘I am number four’

Instruktør:

D.J. Caruso

Land:

USA

Distributør:

Disney

Udgivet:

26. juli 2011

Film-karakter:

* * * * (4/6)

Ekstramateriale:

* * * (3/6)


Jeg er personlig vild med ’I am number four’, da den bidrager med noget nyt og anderledes til min samling. Der er masser af action, grusomme ”mogs” og nogle super seje unge, med nogle bemærkelsesværdige kræfter. Der er både lidt for piger og drenge – men desværre virker ekstramaterialet sparsomt, når man tænker på, hvor mange effekter de må have brugt for at skabe filmen. Det var dog positivt, at der var undertekster på ekstramaterialet, og det må meget gerne blive standard i fremtiden. (Læs selve filmanmeldelsen her)

Ekstramaterialet:

Deleted scenes with introductions by Director D. J. Caruso.

– Extended Strangers In Paradise.
Her skifter kameravinklen mellem John og Mark, som er inde og kigge på Sarah’s hjemmeside. En sød scene, men den havde dog ikke den store effekt på mig, da den ikke føles vigtig for historien.

– Sam’s mom.
Henri leder efter oplysninger, som kan fortælle ham, hvor Malcolm er. Han opsøger derfor det sted hvor Malcolm tidligere boede. Sam’s mor, som stadig bor der, konfronterer Henri og overfalder ham næsten. Det var faktisk en hyggelig scene, hvor man også kommer lidt mere ind på livet af Malcolm’s søn, selvom han ikke er med i scenen.

– Worth Mentioning.
Jeg må indrømme, at jeg skraldgrinede over denne scene, selvom det er noget der desværre er set før. De spiller begge geniale i denne scene, og er utrolig troværdige. Scenen handler om, at John bliver sur på Henri, fordi Henri ikke har fortalt ham omkring de evner, som han besidder.

– Power Pank.
Her tager John ud og afprøver sine kræfter, selvom Henri har bedt ham blive på sit værelse. John bliver selv chokeret over sin egen styrke, og hvad han er i stand til. Her minder John virkelig meget som en almindelig dreng, og det er utrolig fedt at følge med i hans reaktioner, efterhånden som han opdager mere om sine kræfter.

– Trying to Connect
Efter John har været til spisning hos Sarah, og oplevet hvordan en almindelig familie opfører sig, forsøger han at få Henri med på at leve lidt mere almindeligt. Det går dog helt i vasken! Her bliver der virkelig lagt vægt på, hvor stor forskel der er på John og Henri – John vil bare gerne være almindelig, mens Henri lever nærmest helt isoleret.

– Extended Warsaw Basement
”Mog’sene” og deres chef er blevet kaldt til Paradise af nogle lokale mænd, som fortæller at de ved hvor John er. Scenen er egentlig også med i filmen, men dette er den forlængede udgave af den. Det er en skam den ikke er med, for selvom ”mog’sene” ser uhyggelige ud og skræmmer mig, så er det en virkelig sjov scene.

Becoming Number Six

Teresa Palmer er pigen, som spiller ”nummer 6” i filmen. Hun bidrager helt klart med noget til drengene, både med sit udseende, sin veltrænede krop og fordi hun er en pige med action. I denne del af ekstramaterialet, som jeg desuden er helt vild med, fortæller hun om, hvordan hun lavede mange af action scenerne, dét at skulle komme i form, og blive slynget op i luften. Hun virker som en pige, med fødderne på det rette sted, og helt igennem sød. Glæd dig især til at se denne del af ekstramaterialet – det er vildt godt!

Bloopers
Her vises sjove fraklip, hvor skuespillerne enten vrøvler eller kommer til at grine midt i en scene. Jeg synes altid, at det er sjovt, at se sådan nogle fraklip, da det samtidig giver vished for, at skuespiller kan se perfekte ud, men at virkeligheden kan være en helt anden.

En skam, der ikke var mere ekstramateriale

Som nævnt tidligere, er jeg helt vild med denne film, da den tilføjer noget nyt (i hvert fald for mig) til min samling. Jeg kan dog godt blive lidt trist over, at der ikke var mere ekstramaterialet, da det nok er en af grundene til at man har lavet Blu-ray diske (så de kan indeholde mere). Jeg blev ærlig talt skuffet over, at der ikke var mere ekstramateriale. Den eneste del, jeg sådan virkelig elskede, var “Becoming Number Six”, men da det er sådan en lille del, kan jeg desværre ikke give den mere end en middelmådig karakter.