Englen 2 (The Fallen): ‘Englen 2’ er endnu bedre end dens forgænger, selvom der først cirka halvvejs kommer action ind i billedet. Jeg føler mig mere forbundet med hovedpersonen Aaron nu, og derfor var jeg også helt opslugt af det, han oplevede og måtte igennem her i bind 2.

Af Anne Mette Bach Jeppesen, 21 år

Titel:

’Englen 2 – Aria og Dommens dag’

Forfatter:

Thomas E. Sniegoski

Originaltitel:

‘The Fallen 2: Aerie og Reckoning’

Sider:

476

Udkom:

7. oktober 2011

Forlag:

People’s Press Jr.

Følelses-barometer:
Mens Aaron er ved at vænne sig til tanken om, at han er “Den udvalgte”, truer Vertikels hær med at føre Jorden til sin undergang. Aaron, Gabriel og Kamael fortsætter deres søgen efter Aria, men foran dem er der nogle vanskelige forhindringer, de må igennem, samtidig med at det store opgør mod Vertikel venter i horisonten. Mens Aaron gør sig klar til sit livs kamp, bliver han pludselig distraheret. Han står overfor to valg – at redde en person fra sin fortid og risikere sit eget liv eller vente med opgøret, til han er helt klar og måske miste personen. Konsekvensen af hans valg kan få katastrofale følger – kan han leve med det?

Stor succes

Serien ‘Englen’ har haft stor succes, især i Canada og USA, hvor første bind har solgt over 200.000 eksemplarer. ‘Englen 2’ har solgt over 140.000 eksemplarer i de førnævnte lande. Forfatteren Thomas E. Sniegoski har netop udgivet tredje bind i serien, men den er dog ikke oversat til dansk endnu.

Langt mere action, spænding og kampscener!

Ligesom ‘Englen 1’ indeholder ‘Englen 2’ også to dele, og på den måde to bøger. Derfor kan det også være svært at komme i gang med bogen, fordi den er så tyk. Jeg synes dog, at det var nemmere at læse andet bind end det første, fordi jeg var blevet sat ind i universet og vidste, hvad det var for nogle væsner, der optrådte i historien. Der er også kommet mange flere kampscener og langt mere action, og på grund af alt den spænding, der er blevet tilført ‘Englen 2’, blev siderne også hurtigere vendt for at få det hele med.

Flere synsvinkler

Forelskelsen mellem Aaron og Vilma er mere markeret i ‘Englen 2’, og Vilma er også meget mere til stede i dette bind. Da jeg helst ikke vil afsløre for meget, bliver du selv nødt til at læse den, for at finde ud af hvorfor. 🙂 Men for mig, der er helt vild med romantik, var det helt sikkert et kæmpe plus.

I ‘Englen 1’ skiftede synsvinklen stort set kun mellem Aaron og Vertikel, men her i ‘Englen 2’ var der mange flere synsvinkler, faktisk omkring 15. Det er helt sikkert noget, som gør historien meget mere interessant, fordi jeg følte, at jeg var tilstede lidt over det hele og blev lukket ind i mange af karakterernes tankegang. Det kan dog virke forvirrende for nogen, men for mig fungerede det utrolig godt, og jeg beundrer virkelig Thomas for, at han kan holde styr på så mange personers tankegang uden at blande dem sammen. Han har formået at give hver person sin helt egen personlighed, så jeg aldrig var i tvivl om, hvor jeg befandt mig henne i handlingen. Jeg har aldrig selv oplevet noget lignende, hvor man kommer rundt til omkring 15 personer, men det har en vildt god effekt, fordi der hele tiden er “fart over feltet” på den måde.

Uddrag af ‘Englen 2’

”De to Magter kiggede sigende på hinanden. Kyriel hævede igen sit våben. “Vor faldne broder forsøger at tinge for sit liv,” sagde han uforstående til Bethmael. Bethmael nikkede, og et smil uden glæde viste sig i hans saglige ansigtstræk. “Beskyttelse til gengæld for oplysninger.”
Nu smilede de begge, og Johiel begyndte at tro, at hans udspil rent faktisk betalte sig. Han ønskede sit våben væk som et tegn på velvilje, men han kunne ikke lade være med igen at tænke på dem, der snart ville dø, for at han selv kunne leve. Det lærer jeg at leve med, tænkte han. “I hæfter ved jeres ord,” sagde han højt til Bethmael og Kyriel. “Har vi en aftale?”
De lo, en høj, skinger lyd, der mindede om en rovfugl, der dykker fra himlen over sit bytte. Johiel burde have set dette som den advarsel, det var.
“Magterne forhandler ikke med forbrydere,” sagde Bethmael, idet et våben – en langbue – tog form i hans greb, og lynsnart sendte han en pil af ild af sted. Den hvislede, idet den skar gennem luften, som om den advarede sit mål om den ulidelige smerte, den bragte med sig.”

En kreativ forfatter

Thomas E. Sniegoski er utrolig kreativ, både med historien, men også med alle de mærkværdige navne, han giver karakterne. Desuden er hans beskrivelser af de væsner, vi møder undervejs, utrolig livagtige. Selvom jeg aldrig selv har set dem eller aner, hvordan de ser ud, har han formået at give mig et meget godt billede af dem i mit hoved. Målgruppen til ‘Englen’-serien kunne helt sikkert godt være den samme som til ‘Harry Potter’, da man begge steder mest følger en dreng, og de kan begge være meget voldsomme i deres kampe. Både Aaron og Harry har fjender, en gruppe mennesker der støtter dem og nogle få helt tætte venner. Den store forskel ligger dog i de skiftende synsvinkler og et nyt univers, som består af engle i stedet for troldmænd og hekse. Jeg tror også, at de fleste har nemt ved at identificere sig med Aaron på nogle områder – for eksempel, hvis man selv står ved en skillevej og skal finde ud af, hvad ens fremtid skal bestå af, og hvordan den skal være.

Håber på, at bind 3 bliver oversat

Jeg ved endnu ikke, om tredje bind af ‘Englen’ bliver oversat til dansk, men jeg kunne næsten ikke forestille mig andet. Forlaget, so har udgivet de to første bøger i serien ‘Englen’, har ikke oplyst en dato endnu for en mulig oversættelse, men jeg ser i hvert fald frem til at læse den, når den kommer. 🙂 Hvis den fortsætter i samme tempo som dette bind, kan det i hvert fald ikke gå helt galt. Jeg synes dog stadig, at den tv-serie, som er baseret på bogen, burde udkomme på det danske marked. Dét, som jeg har set af den, var i hvert fald utrolig godt, og skuespillere er virkelige gode i den. Men indtil det sker – hvis det gør – må vi nøjes med bøgerne, men det er skam heller ikke helt dårligt, som du kan se på min karakter. 😉