‘I virkeligheden’ : DR MAMAs nye dokumentarmagasin ’I virkeligheden’ viser en række opsigtsvækkende historier om unges personlige udfordringer og valg. Første program sendes tirsdag den 10. januar 2012 kl. 19:20 på DR MAMA/DR HD

I en serie på 14 programmer stiller DR MAMA skarpt på, hvordan unge i dagens Danmark tackler virkelige problemstillinger og foretager valg, der kan have afgørende konsekvenser for deres liv. Dokumentarprogrammerne er baseret på historier fra unge, der via Facebook har henvendt sig til DR og redaktionen bag programmet.

Camille Lange, Programvært:

”På den måde har unge altså mulighed for på en ærlig og dokumentarisk måde at vise andre deres virkelighed, udfordringer og syn på livet. Det er en helt anden tilgang end de formaterede reality-programmers virkelighed.”

Lesbisk indvandrer går egne veje

En af de unge er den lesbiske indvandrerpige Malak, der er splittet mellem sin seksualitet og familie. Hun har måttet bryde kontakten med sine forældre, fordi de ikke accepterer hendes seksualitet. Vi hører Malaks ærlige beretning om smerten ved at skulle skjule sin sande identitet og om lettelsen over at være sprunget ud som lesbisk.

Splittet mellem koranen og fester

En anden er Sahra, en ung dansk-somalisk kvinde, der giver den gas i nattelivet. Men hendes livsstil tynger hende med dårlig samvittighed, fordi den ikke kan forenes med hendes religion. Sahra har erkendt, at hun må ændre sin livsstil radikalt, hvis hun fortsat vil være muslim. Men vælger hun at skifte de vilde fester ud med tørklæde og koranskole?

Piger som levende reklamesøjler

I tre af de 14 programmer zoomer ’I virkeligheden’ også ind på fænomenet Cult-piger og på de konsekvenser, det kan have for unge piger at agere levende reklamesøjler for firmaer. Redaktionen følger gennem et år en gruppe Cult-piger – både på en hardcore træningslejr, hvor pigerne rustes til at sælge energidrinks, og i aktion på diskoteker og festivaler rundt i Danmark. Undervejs giver pigerne deres syn på, hvordan det egentlig er at være Cult-pige.

Kendte personers erfaringer

Programmets vært, Camille Lange, inviterer i hver udsendelse en kendt person på besøg, som har en erfaring, der kan sætte det, de unge i hvert program oplever, i perspektiv. Gæsten i første udsendelse er sangerinden Ena Cosovic fra duoen Fagget Fairys. Ena, der er biseksuel, fortæller blandt andet om, hvordan hun selv tacklede at bekende kulør i forhold til sin seksualitet.

(Skrevet af: Louise Gade Kohl, DR)