Mens vi venter på ‘The Hunger Games’: Der er meget, der gør bøger og film til succeser. Men hvad er det helt præcist, der har gjort ’The Hunger Games’ så stort? Jeg har spurgt fansene bag serien, for det er jo trods alt fansene, der virkelig har indflydelsen.

 

Af Sofie Sejr Ravn Jensen, 14 år

(SPOILER! Har du ikke læst ‘Hunger Games’-trilogien, så hold lige dine heste, for nu kommer der spoilers!)
Hvorfor elsker fansene ’The Hunger Games’? Det er et svært spørgsmål, fordi svaret er så individuelt. Ingen læser vil nogensinde have den samme oplevelse, når de læser en bog eller de præcis samme grunde til at elske en serie højt. Derfor har jeg spurgt nogle forskellige fans om, hvad de synes,  og jeg har set mig omkring på en del forskellige ’The Hunger Games’ fansider.

Her er der selvfølgelig også en del forskellige svar, men der er også mange (og jeg mener virkelig mange!), der siger, at de blandt andet elsker ‘The Hunger Games’ på grund af Peeta – og det kan jeg egentlig godt forstå, da Peeta er den person i serien, som læseren skal blive lidt forelsket i. 😉 Han er den mandlige hovedperson og helt. Desuden er han altid sød overfor Katniss, og når han nu har været forelsket i hende lige siden, at han hørte hende synge, men uden at turde fortælle hende det, kan man ikke lade være med at få ondt af ham.

Så er der selvfølgelig det med brødet, hvor han risikerede at få tæsk, ved at give Katniss brød, så hun kunne skaffe mad til hendes familie. Ja, i det hele taget er Peeta meget sød og romantisk.

Så var der også en masse andre grunde, der blev gentaget et par gange. Blandt andet blev der nævnt mange gange, at det var pågrund af actionen og kærligheden, at de elsker ’The Hunger Games’ så højt – to ting, som er rigtige gode grundsten for at skabe en teenager-succes.

Der var lige en grund, der sprang mig specielt i øjnene. Der var en pige, der skrev, at hun virkelig elskede ’The Hunger Games’ på grund af dens awesomeness. Det synes, jeg jo, er et rigtigt godt svar, for når man tager alle de gode ting fra ’The Hunger Games’ og ligger dem sammen, er der simpelthen ikke andre ord for ’The Hunger Games’ end AWESOME! 😀

Hvad forventer fansene af ’The Hunger Games’?

Ja, hvad glæder fansene sig egentlig til at se, når filmen udkommer? Det kan jo igen være meget forskelligt. Men en fan siger blandt andet, at hun glæder sig meget til at se mere til Peeta, for vi har indtil videre kun set Katniss og hørt Gales stemme i teaser traileren. Læg mærke til, at det igen er Peeta, der bliver nævnt. Der er vist mange, som glæder sig til et lille glimt af Peeta 😉

Og så måske lidt blodbad og lidt af Capitol. Og så glæder hun sig til at høre Effie sige: ”May the odds be EVER in your favor!”

Kilde: http://www.myhungergames.com/the-hunger-games-fan-of-the-week

Line (14 år)

Hvorfor elsker du ’The Hunger Games’?

Den er helt vildt genial. Der er et eller andet sjovt over den, men alligevel er den alvorlig. Og så er Peeta selvfølgelig ret sej. Og Katniss! Hun er også herre nice, det med, at hun kan skyde med bue og pil!  Så er Gale selvfølgelig også ret nice, bortset fra, at det er Liam Hemsworth, der skal spille Gale, han er ikke så nice!

Hvad glæder du dig til at se i ‘The Hunger Games’?

Jeg glæder mig bare til at se mere af ’The Hunger Games’! 😀

Agnete (14 år), Edith (13 år)

Hvorfor elsker I ’The Hunger Games’?

Den var rigtig spændende. Man bliver virkeligt optaget af den, måske er det, fordi folk dør – altså så bliver man virkelig nervøs på deres vegne, man føler virkelig med dem! Og så er den meget original – den minder ikke lige om noget, man har læst før!  Så elsker vi den også på grund af Peeta, for hans navn minder os om pitabrød! 😀

Hvad glæder du dig til at se i ‘The Hunger Games’?

Se om drengene er lækre. 😀 Og hvordan de laver de mange specialeffects, som der kommer til at være i filmen. Og så se, hvordan alle personerne ser ud (altså ikke kun Katniss og Peeta), og miljøet inde i arenaen, specielt aerofartøjerne!

Augusta (14 år)

Hvorfor elsker du ’The Hunger Games’?

Fordi det er en spændende, god og godt skrevet bog. Den er også sjov og samtidig sørgelig. Det vil sige, at den er en lille smule af det hele, bortset fra dårlig!

Hvad glæder du dig til at se i ‘The Hunger Games’?

Jeg glæder mig til at se Katniss skyde med bue og pil noget mere. Og se de forskellige deltagere i dødspillet. Altså bare det hele og specielt hvordan det kommer til at foregå!

Hvad med dig?

Hvad med dig? Hvorfor elsker du ‘The Hunger Games’? Og hvad glæder du dig til at se i filmen? Vi vil altid gerne have kommentarer, så vi også kan høre DIN mening!