The Avengers: Den længe ventede og meget anmelderroste ’The Avengers’ er endelig landet på blu-ray. Udover filmen, byder blu-ray-udgaven på 40 minutters ekstramateriale, der i den grad er værd at se.

AF NATACHA, 19 ÅR

Titel:

‘The Avengers’

Instruktør:

Joss Whedon

Land:

USA

Distributør:

Disney

Premieredato:

4. september 2012

Følelses-barometer:Iron man, Captain America, Thor og Hulken bliver slået sammen til et team, The Avengers. Sammen skal de bekæmpe Thors onde bror, der prøver på at overtage jorden.

Filmen er i forvejen god, så når man sætter den sammen med skuespillerne, bliver filmen helt fantastisk. Robert Downey Jr. kan man ikke andet end at elske, han er en total højrøvet superhelt, og så har han de bedste replikker. Chris Hemsworth er efterhånden ved at få sig et navn, og han har bestemt fortjent det. Han spiller rollen som Thor helt utroligt. Chris Evans spiller ’The man out of time’. Captain America var den første avenger, og Chris Evans spiller ham godt. Det er ikke helt fremmed for Chris Evans at være superhelt. I 2005 udkom ‘Fantastic 4’, hvor han spillede ‘The Human Torch’. Mark Ruffalo er ikke den originale Bruce Banner, men han gør et godt job og gør bestemt Hulken ære. Jeg tror ikke castingen kunne have været bedre til ‘The Avengers’. Selv de mindre roller er lagt perfekt ud.

Se de tre andre film først

Når man skal se ‘The Avengers’, er det vigtigt, at man har set ‘Iron Man’, ‘Thor’ og ‘Captain America’ inden. Hulken er ikke så vigtig, da den ikke har så meget med ‘The Avengers’ at gøre. Du kan sagtens forstå filmen, hvis du ikke har set den. Men hvis du tror, at du kan se filmen uden at have set de andre, kan du godt tro om igen. Der er mange ting, man ikke vil kunne forstå, fordi det er med i filmene. Alle de forrige film har jo ledt op til ’The Avengers’.

Ekstramaterialet

  • Deleted Scenes
  • Gag Reel
  • Marvel One-Shot: Item 47
  • A Visual Journey

Har man en blu-ray afspiller, skal man helt klart også købe filmen på blu-ray. Ikke nok med at kvaliteten er fantastisk, men ekstramaterialet er også super godt. Mange gange har man ikke lyst til at se alt ekstramaterialet igennem, fordi der er så meget, men denne gang var det anderledes. Det varer ca. 40 minutter, og det er det hele værd.

‘Gag reel’ var helt klart min favorit ud af alt ekstramaterialet. At se hvordan skuespillerne lavede sjov og lavede fejl, gjorde bare at man blev endnu gladere for dem. Tom Hiddleston som spiller Loki i filmen, er helt fjollet og glad i gag reel. Det er anderledes at se ham lave sjov og grine, end den seriøse onde, han er i filmen.

‘Deleted scenes’ er altid med på ekstramaterialet, så det var ingen overraskelse. I en af scenerne ser man en ’rå’ optagelse (der er ikke sat computereffekter på). Det var vildt, hvor simpelt det så ud da de filmede det, men hvor kompliceret det så ud, da det blev sat sammen. Nogle af scenerne kunne jeg godt forstå, at de havde klippet ud, for nogle af dem var lidt kedelige. Hvor der var andre, hvor jeg tænkte, ’hvorfor klippede de det ud?!’

‘A Visuel Journey’ er det mest spændende på ekstramaterialet. Her kan man se, hvordan de har lavet ’Helicarrieren’ (luftfartøjet), og hvor nogle af scenerne er blevet optaget. Man ser også lidt til, hvordan det er filmet uden effekter. Det var især fedt at se Mark Ruffalo lave nogle af scenerne i filmen, før der blev sat effekter på. ’A Visual Journey’ varer dog kun 6,28 min, og jeg ville ønske, at der var meget mere. Jeg ville have siddet i flere timer bare for at se, hvordan de havde lavet det og for at se interviews med skuespillerne.

‘Marvel One-Shot’: Item 47 er anderledes. Det er en kortfilm omkring to mennesker, man følger dem efter kampen mellem det gode og det onde. De laver bankrøverriger og alt muligt andet. Kortfilmen vare kun 11 min. Om den er god ved jeg ikke, men sjov, er den bestemt. Jeg ville dog nok have valgt at skifte den ud og så have lavet noget mere under ’A Visuel Journey’.