Sprogrejser for unge: I februar, var jeg så heldig at komme en tur til Englands hovedstad, London i en uge med Roskilde Ungdomsskole. Udover de mange seværdigheder og shoppingmuligheder byen byder på, er menneskerne meget venlige, imødekommende og hjælpsomme.

Af Zofia, 14 år
Cirka et halvt år inden vi tog af sted, skulle vi gå til en form for engelskundervisning, som alligevel ikke rigtig var undervisning i sproget, men om selve London, så vi kunne blive forberedt på hvad vi skulle se og hvad man kunne lave derovre på egen hånd.

Det at bo hos en fremmed familie

Det var rigtig fedt at prøve at bo hos en familie man ikke kendte eller vidste specielt meget om. Jeg boede med to veninder hos en dame i en lille by ved navn Norburry, få kilometer udenfor London. Englændere er meget venlige mennesker, men deres kultur er helt anderledes end her i Danmark. De voksne spiser for eksempel ikke sammen med børnene i mange familier. Da jeg var i London, spiste vi morgenmad, aftensmad og sov hos familierne. Resten af dagen gik med at være inde i selve London.

Det var rigtig spændende at bo hos en man ikke kender, for damen, vi boede hos, fortalte os lidt om, hvordan det var og vi fik en masse bonusviden mens vi boede hos hende. Husene i england er for det meste delt op i tre etager. Mine veninder og jeg boede oppe på øverste etage, hvor vi havde et stort værelse til deling. Der var tre senge, et skrivebord, et spejl og en kommode, alt hvad vi havde brug for. Vi fik lækker mad, og vi var rigtig glade for hende vi boede hos.

Transport

London er blandt andet kendt for ”Tuben” som er den hurtigste måde at transportere sig rundt til Londons mange områder. Tuben er ligesom en metro i Danmark. Da jeg var derovre, fik vi lov til at tage med Tuben uden de voksne skulle være med os, for at vi kunne lære hvordan det fungerede, og det er super smart, for så ved man det, hvis man skal derover igen, og så er det fedt at skulle prøve sig frem med et kort over hvor tuben kører hen og hvilke linjer, man skal skifte til.

Londons Seværdigheder

London har en hel masse fede og super spændende seværdigheder, for eksempel Big ben, The London Eye, Madame Tusseaud’s vokskabinet, The London Dungeons, Hyde Park, Wembley stadion, Tower bridge, Tower of London, Marble Arch (triumfbuen) og Buckingham Palace. Big ben er parlamentsbygningen i London. Der, hvor alle politikerne arbejder. Et must når man er i London er virkelig Madame Tusseaud’s vokskabinet. Alle mulige kendte er ”samlet” ét sted, som voksfigurer, og de ser virkelig virkelige ud! Det er så fedt. The London eye, er et kæmpestort pariserhjul hvor man kommer op i 135 meters højde og kan se ud over størstedelen af London. Hvis man lider af højdeskræk, skal man ike være bange for det, for det går så langsomt at man ikke mærker hvor højt oppe man er!

Tower of London var engang en form for fængsel og et sted hvor man henrettede forbrydere, og hvis man er til lidt gys, så er London Dungeons helt klart noget, man skal prøve. Det er et ”skrækhus” hvor man hører om henrettelser, Jack the Ripper og andre gamle historier fra Londons fortid. Er du derimod til hygge og musik, kan du tage til Leicester Square, hvor der ligger et sted hvor der bliver opført fantastiske musicals! Alle førnævnte seværdigheder er værd at besøge, hvis man tager til London.

Shopping

Shopping er der masser af muligheder for i London. Et rigtig godt sted er den 3 kilometer lange Oxford street. Der er tonsvis af lækre butikker, med alle mulige kendte og ukendte mærker med lækkert tøj i massevis. En drøm for folk der elsker at shoppe.

Kan helt klart anbefale at tage til London

Man får så meget ud af at være i London og bo hos en anden familie. Ens engelsk sprog bliver så meget bedre af det! Både udtalen, men også ordforrådet. London er en kæmpe stor by, men lige så stor som den er, lige så sikker er den også. Der er intet at være bange for som sådan. Men hold godt på tasken, for der er tit lommetyve på stationerne og også på gaden – og især når det er myldretid!

Der bliver arrangeret mange forskellige sprogrejser fra forskellige bureauer. www.ef-danmark.dk arrangerer bland andet sprogrejser til London. Det er værd at tjekke ud! London er perfekt til enhver, der elsker storbyer, shopping og masser af fede oplevelser!

Du kan trykke F11 i de fleste browsere, for at få bedre plads til at nyde de store billeder


Tower Bridge.


Marble Arch (Triumfbuen).


Muhammad Ali – på Madame Tusseaud’s vokskabinet.


Big Ben klokketårnet.


London er også kendt for de mange røde telefonbokse, som står over det hele!The London Eye.


Lidt af Wembley stadion. Der er plads til næsten 100.000 tilskuere!


Lidt af Tower of London.


Det var den allersidste dag, faktisk på min fødselsdag inden vi skulle til at rejse mod Harwich for at tage færgen hjem til Danmark igen. 🙂

Får du også lyst til at vide mere om sprogrejser til England nu, så klik ind på: efsprogrejser.dk


Har du også været på en sprogrejse, du gerne vil fortælle om i en artikel, så kontakt ‘Kultur For Unge’s redaktion. 🙂