‘Twilight: ‘The Saga that will live forever’, og det vil den bestemt. ‘Breaking Dawn Part 2’ er den sidste film i ‘Twilight’-sagaen, og den skuffede bestemt ikke. ‘Twilight’ vil altid have en speciel plads i mit hjerte.

Af Natacha

Titel:

‘Twilight Saga, Breaking Dawn, Part 2’

Instruktør:

Bill Condon

Land:

USA

Distributør:

Nordisk Film

Premieredato:

15. november 2012

Følelses-barometer:
Bella vågner som vampyr, hun er blevet mor, hun har stadig Edward, sit livs kærlig og sin bedste ven Jacob. De skal til at leve et lang og lykkeligt liv, men en dag Irina er ude i skoven, ser hun Renesmee og tror, at Renesmee er et udødeligt barn. Irina opsøger Volturien for at fortælle det, og straks begynder kampen mellem det gode og det onde. Cullen familien opsøger vampyrer over hele verdenen, som skal hjælpe med at overbevise Volturien om, at Renesmee ikke er et udødeligt barn.

Filmen

Jeg synes, at filmen var utrolig tro mod bogen. Der var selvfølgelig ting, der manglede, og så var der ting, der slet ikke var med i bogen, for eksempel slutningen, men alt i alt har Bill Condon gjort et fantastisk job. Selvom jeg er Team Edward, manglede jeg stadig ulvene lidt i filmen. De eneste man ser, er Seth, Lea og Sam, og man ser dem ikke særlig meget, det er kun Sam, der har en enkel replik.

En af de ting jeg især elskede i filmen var, at der er kommet så mange nye vampyrer til, man følte næsten de nye vampyrer som gamle kendinge, fordi de er Cullen-familiens. Selvfølgelig må jeg ikke glemme Bellas nye status som vampyr og overbeskyttende mor, der er ingen tvivl om, at Kristen Stewart klarer det helt utrolig godt. Til sidst må jeg give en stor ros til den meget overraskende, men helt fantastiske slutning, jeg tror ikke, der var nogen, der havde set det komme.

Skuespillerne

Fra første film var jeg helt blændet af Kristen Stewart og Robert Pattinson. De blev hurtigt mine yndlingsskuespillere, jeg synes de spillede godt i Twilight, selvfølgelig ikke så godt som i de næste film, men godt. Jeg begyndte at finde alle de film, de tidligere havde været med i, og de film de skulle være med i, jeg blev ikke kun besat af ‘Twilight’-universet, men også af skuespillerne.

For mig har Nikki Reed altid skilt sig ud. Jg elsker Rosalies historie, og derfor faldt jeg for Nikki Reed. Hun er en fantastisk skuespiller. I de første tre film er hun ligeglad med Bella og hader hende nærmest. Det kunne ikke være længere væk fra, hvordan hun rigtig er. Jeg mødte hende til Gallaen i Imperial, og hun er den mest ydmyge person, jeg nogensinde har mødt. Selvfølgelig spiller resten af skuespillerne rollerne helt fantastisk, men de tre skuespillere er dem, der har gjort mest indtryk på mig gennem filmene, så det er derfor, at det er dem, jeg har valgt at skrive om. ‘Twilight’ har ændret alle skuespillernes liv for evigt.

Galla Premieren

Mandag den 29 oktober stod jeg ude foran Imperial-biografen i København, fordi jeg skulle have billetter til gallapremieren på ‘Breaking Dawn Part 2’. Jeg stod der kun i to en halv time, mens mange andre havde stået der meget længere. Jeg stod alene – og så alligevel ikke. Alle i køen var kommet efter det samme, så man faldt hurtigt i snak.

Onsdag den 14 november åbnede dørene klokken 18.45 i Imperial, men jeg ville være sikker på at få autografer af Nikki Reed og Jackson Rathbone, så jeg ankom med min veninde 16.45. Der gik en times tid, før det væltede ind med mennesker. Da vi blev lukket ind, var vi så heldige at stå forrest. Vi stod op af en trappe. Pludselig begyndte folk at skrige, og så vidste vi, at de var ankommet. Det eneste vi kunne, var at vente på de kom hen til os. At se dem første gang var helt uvirkeligt.

Det var Jackson der først kom hen til os, og jeg fik fremstammet “Jackson, can I please get your autograph, and can me and my friend please get a picture with you?”. Han var så flink, han tog mit kamera, (jep, han har rørt ved mit kamera!) og startede med at tage et billede af min veninde og mig og derefter to af os, hvor han var med. Det var vildt, at han tog sig tid med os. Han tog ikke kun et, men tre billeder – det var ubeskriveligt!

Efter Jackson kom Nikki. Igen spurgte jeg efter autograf, hvilket jeg fik, men et billede fik jeg desværre ikke. Hun sagde, at hun ikke ville tage billeder med folk, da hun ikke kunne nå rundt til alle, til gengæld ville hun stille op, så jeg kunne tage et billede af hende. Inden hun gik videre, fortalte jeg hende, hvor meget jeg elskede og så op til hende og hvor smuk og fantastisk, hun var. Det var her hun var så ydmyg. Hun sagde tak, tak og mere tak, som om hun aldrig havde hørt det før. Hun var helt fantastisk. Til sidst var der filmen og et interview med Jackson og Nikki — det var et super interview og en fantastisk film.

Hvad Twilight har betydet for mig

Fra første gang jeg så ‘Twilight’, var jeg besat. Jeg ved ikke, hvad det var, men jeg blev bare besat. Jeg læste bøgerne, glædede mig til næste film, samlede på uhyggeligt meget merchandise og så ALT, der havde med ‘Twilight’ at gøre. Især kunne jeg godt lide at gå på Youtube og se interviews med skuespillerne, uanset om jeg havde set dem før eller ej – ‘Twilight’ blev hurtigt mit et og alt.

Det var lige meget, om det var fordi de var på forsiden af noget, eller om det var en nøglering. Når jeg så noget med ‘Twilight’, måtte jeg bare eje det. Da jeg tog til USA, kom jeg hjem med utrolig mange ‘Twilight’-ting. Jeg sad klar, når der skulle bestilles billetter til premiererne, jeg havde flere af de samme bøger, kun fordi de ikke var helt ens. Jeg skulle have speciel edition film-boksene, og jeg tænkte på ‘Twilight’ hvert eneste minut.

Sidste år da ‘Breaking Dawn Part 1’ havde premiere kom Booboo Stewart til Danmark. Desværre kunne jeg ikke komme ind i Imperial, da jeg ikke havde fået billet, så jeg tog hen til Imperial, da folk havde sat sig i salen, og så ventede jeg på Booboo. Jeg var heldig, og jeg fik en samtale med ham, samt et billede med autograf, hvor der står ’To Natacha’.

For evigt en Twihard

Selvom sagaen er slut, vil Twilight for evigt være i mit hjerte, jeg vil for evigt være en Twihard. ‘Twilight’ har gjort så meget for mig har og gjort mig til den, jeg er. Jeg har fået venner gennem ‘Twilight’, tro det eller ej, men det har hjulpet mig i skolen, og så har jeg elsket at være en del af noget.

Jeg synes ikke, at jeg kan fortælle om ‘Twilight’ uden også sige noget om Stephanie Meyer. Det er Stephanie Meyer, der har gjort det muligt at du , jeg, ja, at vi alle sammen har ‘Twilight’ i vores liv. Det er hende der står bag det hele, så selvom Stephanie ikke læser det her, skal hun stadig have et tak: så tak!

Som skrevet vil ‘Twilight’ altid have en helt speciel plads i mit hjerte. ‘Twilight’ er min ungdom, og jeg har lært så meget af det. Jeg kan ikke tro, at det er slut, at der ikke kommer flere film, at jeg ikke skal glæde mig til næste år, for der kommer ikke mere. Men selvom der ikke kommer flere film og vi ikke længere kan lave nye minder om nye film, vil vi altid kunne gense ‘Twilight’, ‘New Moon’, ‘Eclipse’, ‘Breaking Dawn Part 1’ og ‘Breaking Dawn Part 2’ og tænke tilbage på de gode minder, vi har, om tiden med ‘Twilight’-sagaen.


Hvad har ‘Twilight’ betydet for dig?

Nu har I hørt om mit forhold til ‘Twilight’, hvad er dit? Hvem er dine yndlingsskuespillere fra filmen? Hvilken film er din yndlingsfilm? Er du Team Edward eller Jacob? Hvad er dit bedste ‘Twilight’-minde? Jeg vil meget gerne høre, hvordan DU har haft det med Twilight! 🙂 Skriv en kommentar.