Animation: Velkommen til Hotel Transylvania, til Draculas overdådige fem-pælede hotel, hvor monstre og deres familier kan slappe af i passende omgivelser og nyde livet uden at være urolig for de mennesker, der måtte jage dem.

Af Ida-Sofie, 12 år

Titel:

‘Hotel Transylvania’

Instruktør:

Genndy Tartakovsky

Land:

USA

Distributør:

Sony Pictures

Premieredato:

8. november 2012

Følelses-barometer:


Dracula (dansk stemme af Niels Ellegaard) har styr på sit liv og ved, hvad mennesker gør ved monstre og hvor farlige de kan være. Dracula og hans kone planlagde for mange år siden at bygge et hotel hvor monstre kunne være i sikkerhed, for mennesker. Hotellet står færdigt og monstre fra hele verden kommer for at fejre Draculas datter Mavis (dansk stemme af Sophie Larsen) 118 års fødselsdag. Det hele går fint lige ind til at et menneske Jonatan (dansk stemme af Benjamin Hasselflug) træder ind ad døren. Dracula får sig en grim overraskelse, da det hotel, han troede var så sikkert for Mavis, lige pludselig bliver til et farligt sted. Dracula prøver at få Jonatan ud, men Jonatan nægter at forlade Hotellet. Så Dracula må gøres det som han aldrig troede han skulle gøre at gøre Jonatan til et monster. Jonatan bliver et monster som ligner Frankenstein. Men da Jonatan møder Mavis opstår der kærlighed.

Glædede mig vildt

Jeg glædede mig helt vildt til at se ‘Hotel Transylvania’. Det kan godt være at man tænker at ‘Hotel Transylvania’ er for børn, men for mig var det en vildt fed oplevelse, og jeg kunne ikke andet end at grine under filmen, med de mærkelige ting de siger og den gode stemning der bliver i rummet når de dummer sig helt vildt. Det overraskede mig at 15 min. Kan nå at rede Jonatan inden han tager hjem med flyve kan rede kærligheden når man har kvajet sig så meget. Den sidste halve time tænker man ikke andet end at den ender ulykkeligt. Men lige så snart brikkerne er på plads, kommer der et nyt problem og der er spænding helt til det sidste. Jeg holdt mest med Mavis, hun er så livagtig, at man er sikker på, at hun sidder ved siden af én. Hun er en af de personer der kommer længst ud over lærredet.

Helt unik

‘Hotel Transylvania’ er en eventyrlig og sjov film om kærlighed og venskab. Jeg kan ikke se, at filmen skulle ligne en anden Halloween-film, men det er nok det, der gør at den er så unik. Historien får det hele til at føles virkeligt og man kan næsten selv høre de tanker som blandt andet Mavis tænker. Endnu engang overrasker filmen mig, der hvor man tror at man bliver forskrækket, men nej det er bare en fornemmelse som kommer helt ud over lærredet. Det er en virkelig god historie om kærlighed, håb og kamp.

Kærlighed i en gyserfilm

Det er sjældent, at man oplever at monstre kan være søde, sjove og uhyggelige på samme tid. Det var en af de ting, jeg lade mærke til. De var så livagtige, at jeg på et tidspunkt troede, at en af dem var nede ved mine ben. Jeg synes helt klart, at Dracula er den sjoveste i filmen, da han nogle gange virkelig kvajer sig. Filmen sætter helt klart spor inden i, da man også tænker på om der er kærlighed i en gyser film, og det kan man jo ikke andet end at sige ja til.