Eventyrteatret ‘Et juleeventyr’: Det klassiske ’Et Juleeventyr’ er igen blevet opført som teater, denne gang i Glassalen i Tivoli. Det er et godt stykke med meget talentfulde unge.

AF NATACHA, 19 ÅR

Titel:

‘Et Juleeventyr’

Sted:

Glassalen, TIVOLI

Dato:

24/11 – 16/12 2012

Følelses-barometer:Ebernisse Skrut (Thomas Lykke) har alt, man kan købe for penge. Men godt humør, kærlighed og glæde har han intet af. Natten til juleaften kommer tre juleånder på besøg: Fortidens juleånd, nutidens juleånd og fremtidens juleånd. Ebernisse Skrut ser nu sin fortid, nutid og fremtid og hvordan menneskerne i hans dagligdag har det. Kan han nå at ændre sig og blive en glad og rar mand med masserer af kærlighed, eller er det for sent?

Skuespillet

Skuespillet er utrolig godt og troværdigt, der er mange unge mennesker og børn med i stykket, og de klarer det alle super godt. Især lagde jeg mærke til Thomas Lykke (Ebernisses Skrut), Martine Levinsen (Molly, Ebernisses husholderske) og Jonathan Stahlschmidt (Freddy, Ebernisses nevø). Thomas Lykke er selvfølgelig mest med i stykket, og det var derfor, jeg virkelig lagde mærke til ham.

Martine Levinsen spiller Molly, Ebernisse Skruts husholderske. Hun får en ringe løn, og skal finde sig i stort set alt, men alligevel bliver hun. Martine Levinsen spiller rollen godt og sjovt på samme tid. Jonathan Stahlschmidt spiller Freddy Ebernisse Skruts evigglade nevø. Selvom han ikke har penge, sprudler han alligevel af liv og glæde. Jonathan Stahlschmidt klarer det rigtig godt.

Sang og dans

Jeg tror, at halvdelen af stykket var sang og dans. Jeg synes, det var nogle gode sange, der fangede én, og dansene var også meget spændende, men jeg synes godt, at der kunne have været bare lidt mere skuespil. Jonathan Stahlschmidt sang godt sammen med Julie Elming, som spiller en nissepige, der er forelsket i Freddy. Der var også fire nisser der fortalte historien om Ebernisse Skrut, og de sang også flot. Det var Silje Aass, Clara Rugaard-Larsen, Tilde Gaardboe og Kristian Skovgaard. Ved hvert sceneskift stod de og sang og smådansede. Udvalget af skuespillere og sangere var godt fundet, de passede alle sammen meget godt til rollerne.

Ikke lang

Forestillingen varer kun en enkelt time, og der er ingen pauser. Det er ikke længe, men det gjorde faktisk ikke noget. I starten var jeg lidt trist over, at det ikke var længere, men det viste sig at have en god længde. Der var mange børn inde og se det, og havde det varet meget længere, ville de have blevet utålmodige.

Set mange gange

‘Et juleeventyr’ er en klassiker. Jeg tror, at jeg har set Disneys udgave mindst 10 gange, det bliver bare aldrig dårligt. Det var meget anderledes at se det i Glassalen, ikke fordi handlingen er så meget anderledes, det er den bestemt ikke, men stemningen er en helt anden. Da jeg trådte ind i salen gik der nisser rundt med popcorn og programmer, hvilket gjorde det meget hyggeligere. Det var også godt, at se det i virkeligheden, for på film er alt indspillet præcist og i forskellige vinkler, men i en forestilling sker det i nuet, måske laver skuespillerne fejl, glemmer noget eller noget helt andet, men så bliver det bare mere personligt ved hver forestilling.

Men

Selvom jeg synes der er mange gode ting ved stykket, synes jeg dog også, at der er nogle ikke så gode. Jeg manglede noget mere humor, det kunne hurtigt blive lidt kedeligt, fordi man manglede noget sjovt. Udover det måtte de gerne have gjort noget, der gjorde stykket personligt. Det mindede meget om den helt originale historie, hvilket er fint, men på samme tid mangler man noget, der gør stykket til Eventyrteatrets eget.

Positivt overrasket

Jeg havde glædet mig til at se ‘Et Juleeventyr’og havde ikke nogen forventninger til stykket, derfor blev jeg kun positivt overrasket. Det havde stort set alt: en tilpas længe, sang, dans, kærlighed og godt skuespil. Udover det var atmosfæren hyggelig, og så blev man i julestemning. Jeg fik lyst til at gå hjem og pynte op og bage småkager, og Tivolis oppyntning gjorde, at man kun kom endnu mere i stemning.