‘Studiehåndbogen’: Yes yes yes! Wulffmorgenthaler har skrevet en studiehåndbog, og jeg kan endelig begynde at leve studielivet, som det var meningen. Hvis du er vild med de to herrers striber, så vil du helt sikkert også blive fan af ’Studiehåndbogen’.

Af Signe, 23 år

Titel:

‘Studiehåndbogen’

Forfatter:

Mikael Wulff
Anders Morgenthaler

Sider:

180

Udkom:

18. juni 2013

Forlag:

Politikens Forlag

Følelses-barometer:


Forestil dig denne situation: Du sidder på dit arbejde, da du får en e-mail, hvori der står ”Har du lyst til at anmelde Wulffmorgenthalers ’Studiehåndbogen’”.

Som ethvert normalt menneske ville gøre, hopper du op af stolen og udstøder et klingende ”OH YES!” for derefter at opdage, at du altså ikke er alene på kontoret, og derfor bliver der sendt nogle meget dømmende blikke. ”Men,” tænker du, ”selv med min sårede værdighed, er det altså alligevel et stort ’JA’ til Wulffmorgenthaler, for så kan jeg da i det mindste grine skammen væk.”

Studiejob som rugemor eller somalisk pirat

En dags tid senere ligger ’Studiehåndbogen’ parat i din postkasse, og papiret er dårligt nok flået af, før de første lattertårer triller ned af dine tørre kinder.

Som navnet angiver, er ’Studiehåndbogen’ en guide til at komme “sikkert” gennem studiet, for helt sikkert, er der vist ikke noget, der er. Selv hvis du ikke kender til Wulffmorgenthaler, burde tiøren dog falde, når du bliver opfordret til at søge studiejob som rugemor, somalisk pirat eller bøddel. Men okay, hvis en af de tre mulighed appellerer til dig, så skal jeg da ikke dømme. Udlev dine drømme!

Lad os kalde det en bibel

Tilbage til pointen: Jeg har nu gået på universitetet i to år, og hvordan jeg har overlevet uden denne håndbog – nej, lad os kalde det en bibel – er mig simpelthen uforståeligt. Tænk for eksempel på, hvor populær, jeg kunne have været, hvis bare jeg havde vidst, at man ikke måtte medbringe sin motorsav! Heller ikke selvom du betragter den som dit kæledyr og måske endda kalder den Oggy. Men nu har jeg den, og endelig kan jeg udleve studiedrømmen på den måde, det var meningen!

Løsninger på, hvad fanden du gør med dine lektier

Hvis du lige er startet på en uddannelse – uanset om det er universitetet, en erhvervsbachelor eller noget andet – er ’Studiehåndbogen’ lige noget for dig. Du behøver ikke længere bekymre dig om ting som ”Åh nej, hvad nu hvis ingen kan lide mig?”, ”Hvad fanden gør jeg med mine lektier” eller ”Jeg har sgu da ikke råd til noget som helst i hele verden”, for Wulff og Morgenthaler kommer med løsninger til dem alle.

Er du selv WulffMorgenthaler-prospect?

Det kan også være at du, mens du læser ‘Studiehåndbogen’, pludselig tænker: ”GUD! Jeg har da fået den bedste, sjoveste, mest fantastiske idé!” så kan den tilføjes til sidst i bogen, hvor der simpelthen er indsat plads til egne noter.

Hvis du er ligesom mig, kan det dog hurtigt ende i en masse akavede, sørgelige forsøg på at lyde ligeså sjov som de to forfattere – du har måske endda allerede besluttet, hvad jeres fælles navn skulle være? (Jeg hælder personligt mest til WulffMorgenthalerHansen) – men hvis du er rigtig god, kan du prøve at overbevise dine (mest uintelligente) venner om, at det faktisk er noget, de har bedt dig om at skrive.

Hvis de hopper på den, får du et selvtillidsboost. Og hvis ikke? Ja, så er der alligevel ingen værdighed tilbage at såre.

Holder fra start til slut

Hvis du, ligesom mig, er typen, der hver morgen ruller nærmest bevidstløs ud af sengen, for at tjekke dagens Wulffmorgenthaler-stribe (selvom du nærmest ikke kan se den, da dine øjne stadig er fanget i drømmeland et sted imellem Yoda på jetski og 10 store, grimme encyklopædier der jager dig gennem din skole, mens de råber ”DU BURDE LÆSE TIL DIN BACHELOR), så er ’Studiehåndbogen’ lige noget for dig!

Hvis du, på den anden side, ikke er fan (eller, som jeg plejer at sige, simpelthen bare har dårlig humor), så skal du måske holde dig væk. For ’Studiehåndbogen’ er egentlig bare en forlænget udgave af en virkelig sjov stribe. Og den holder fra start til slut!

Uddrag af ‘Studiehåndbogen’

Hvad kræver det? Du bliver nødt til at tage en rigtig uddannelse. Det tager 1 til 20 år. Hvordan optimerer du de år i dit liv? Ved at være forberedt, ved at have indsigt, ved at have adgang til viden, som ingen andre har. Det finder du lige her i Wulffmorgenthalers Studiehåndbog. Læs denne bog, lær den udenad, og tak os og giv os en krammer, når du om 22 år sidder i en mellemlederstilling i et selskab der laver noget med CD-rom’er. Her er din redning.

Ca. 20.000 mistænkeligt kærlige hilsener, kys, kram og upassende begramsninger fra Wulff og Morgenthaler.