Young Adult-forslag: Ja, forsiden er virkelig lam i forhold til ‘The Hunger Games’ og desværre skal de så også lige sammenligne ‘Pure’ med Suzanne Collins bestseller. Men glem nu alt det, for det er helt unødvendigt at sammenligne ‘Pure’ med andre bøger. For ‘Pure’ er faktisk en virkelig godt skrevet dystopisk trilogi fra 2012-2014, der sagtens kan stå alene.

Handlingen udspiller sig efter den atomkrig, som vi alle sammen frygter. Finessen er bare, at atomkrigen ikke har været altudslettende, men er blevet udført taktisk, således at en stor del af kloden er blevet ramt, mens det samtidig gav mulighed for at de rene, ‘the pure’, kunne flygte til en ‘dome’, der hænger i tryg og sikker afstand til Jorden. Atomvåbnene har samtidig indeholdt nogle molekyler, som fremskynder genoprettelsen på kloden, så ‘the pure’ kan vende tilbage.

Vi følger hovedpersonen Pressia som lever i skjul i et farligt anarki på Jorden, sammen med sin sårede bedstefar. Og vores anden hovedperson og synsvinkel ligger – selvfølgelig – i ‘the dome’. Vi følger nemlig den unge fyr Patridge, hvis bror netop har begået selvmord. Lykken er ikke i ‘the dome’ for Patridge, som Pressia og alle de andre på jordkloden tror, for Partidges far er en af de øverste chefer i ‘the dome’, og det lægger et enormt pres på hans søn.

‘Pure’ og 2’eren ‘Fuse’ og 3’eren ‘Burn’, kan du låne på BIBLIOTEK.DK

Vi har endnu ikke anmeldt den, så hvis du ÆÆLSKER dystopisk sci fi, så lån den, læs den og anmeld den for os! 😀 Se her hvordan du bliver ungdomsanmelder på Kultur For Unge.

‘Pure’ findes heldigvis også med pænere forsider end lige den her. 😉