London 1867: 21-årige Eliza Caine mister sin far under tragiske omstændigheder og har brug at starte på en frisk uden for byen. Hun søger og får jobbet som guvernante for en dreng og en pige på en stor herregård ved navn Gaudlin Hall. Børnene er søde, men opfører sig højest besynderligt, og der er hverken forældre eller personale, der tager imod Eliza, faktisk er hun helt alene.

Inden Eliza overhovedet når til bunds i miseren, begynder der at ske voldsomme og uforklarlige ting på herregården. Det er tydeligvis noget, der ønsker, at hun opsiger sit job.

‘This house is haunted’ er en nyskrevet, men go’ gammeldags såkaldt gotisk gyser i stil med Henry James’ klassiker ‘The turn of the screw’, som selv set up’et også minder om. Men karaktererne i denne roman er så meget stærkere og nemmere at holde af, så hele romanen var et ‘joyride’ af spænding over at selv føle sig som alene guvernante på en øde herregård i 1867.