Vox pop: Den 9 februar udkom ‘Glass Sword’, den anden bog i Victoria Aveyards serie ‘Red Queen’. #bookstagram flyder over med smukke billeder af begge bøger, og læserne skriver, at de ikke kan få fat i ‘Glass Sword’ hurtigt nok. (Foto: Karoline, følg hende på Instagram/#bookstagram: @karolinebooks1009 )

Er forsiderne på ‘Red Queen’ og ‘Glass Sword’ efter din mening blot smukke ‘cover buys’ som man kan pryde sin bogreol med eller tage flotte billeder af til Instagram, eller er der virkelig også noget helt ekstraordinært over serien, som elskere af fantasy-romaner ikke bør gå glip af?

Paige, 16 — Australien

Som passioneret young adult fantasy-læser, kommer der et tidspunkt i dit liv, hvor du finder ud af, at mange af de historier og verdener, du læser om, i store træk er de samme. Men da jeg så læste ‘Red Queen’, blev jeg helt chokeret over, hvor enestående verdenen i den er.

Idéen med rødt blod og sølvblod og forskellene på de to, var noget jeg ikke havde læst om tidligere, og selv om det ikke blev forklaret helt vildt detaljeret i romanen, så kunne jeg rigtig godt lide idéen alligevel. Faktisk kunne jeg slet ikke lade være med at fortælle mine venner om, hvor fascineret jeg var blevet af bogen.

Selvom forsiderne unægtelig er virkelig smukke, ligger der altså endnu flere spændende overraskelser klar til dig inde på siderne.

Grunden til at jeg elsker ‘Red Queen’-serien så meget, er at verdenen er defineret så enestående sammenlignet med andre romaner i den genre. Det betog mig fra første dag jeg begyndte at læse den, og det har fascineret mig lige siden.

Paige er bogblogger på Between Each Page

Følg Paige på Instagram @readbypaige

Sanne, 21 — Holland

Efter min mening er første bog i serien ‘Red Queen’ hverken specielt original, velskrevet eller bemærkelsesværdig sammenlignet med alle de andre young adult-romaner, jeg har læst. Jo, forsiden er da smuk, men det var bare ikke et ‘cover buy’ for mit vedkommende.

Jeg tror, at det, der gør serien populær, er at den benytter sig af nogle allerede meget populære temaer fra young adult-romaner. Det har virket i tidligere romaner, og derfor virker det også her.

Jeg vil ikke afsløre for meget fra serien, for der er selvfølgelig mange af jer, der endnu ikke har læst den, men mange af temaerne er allerede meget velkendte i ungdomslitteraturen: Den “normale” pige, der pludselig viser sig at have specielle kræfter, en gruppe almindelige, der kæmper mod en gruppe fra eliten, og så selvfølgelig romancerne. Du kan derfor finde virkelig mange romaner, der har samme plot, men ja, det er vel egentlig okay, at det er sådan!

Plottet er sjovt, det er fart over feltet, og undervejs kan du ikke også undgå at blive overvældet af begejstring. Du ved i store træk, hvad du får, når du tager den her roman ned fra hylden, og du bliver ikke skuffet. Det er jo faktisk også sådan, at man ikke altid vil have omdefineret alt i de eventyrlige universer, man kender i forvejen. Man vil måske bare underholdes og have mere af det, og så er romanen jo fin nok.

Det faktum, at bogen/bøgerne har virkelig flotte forsidefotos og grafik, gør selvfølgelig at de er velegnet til at vise frem på for eksempel Instagram, og det er selvfølgelig blot en gevinst for serien, for så bliver den kendt meget hurtigere.

Følg Sanne på Instagram @thebookdutchess

Karoline, 16 — Danmark

Forsiderne på ‘Red Queen’-serien er virkelig smukke. Da jeg første gang så ‘Red Queen’ var min første tanke, at den ville bare se helt vidunderlig ud på min bogreol og på Instagram.

Før jeg læste den, havde jeg egentlig ikke regnet med, at de ville blive noget særligt, og heller ikke specielt spændende. Men der tog jeg fejl! Jeg elskede at læse den, og jeg nød hvert sekund.

Der sker altid noget nyt og spændende undervejs i den, men slutningen var efter min mening det allerbedste!

‘Red Queen’ er en skøn young adult fantasy-roman, og én som jeg vil anbefale til alle dem, der kan lide genren.

Følg Karoline på Instagram @karolinebooks1009