Jordbær og solsikke blæser varm luft efter hr. vinter, så vi kan få noget forår

Så blev det endelig tid til at slå katten af tønden igen. Nationalmuseet trak tradition tro hundredvis af børn og forældre til deres farverige børneteater, underholdning og tøndeslagning.

Hvis der er nogen der ved, hvordan man fejrer årets traditioner, er det folkene på Nationalmuseet. Søndag morgen bød derfor på et museum fuldstændig proppet til bristepunktet med alverdens skabninger — og deres forældre.

Hr. Vinter og Frøken Sol kæmpede om børnenes gunst

Det var skuespillerne Nima Nabipour, Kenneth Carmohn og Pernille Carmohn alias
den kække nar, hr. vinter og frøken sol, der med stor entusiasme tog imod alle de udklædte børn fra første minut.

Pladsproblemerne og bekymringen om hvor mor og far stod henne, blev fuldstændig glemt, da den utiltalende hr. vinter gik på scenen og proklamerede at der altid skulle være blæst og kulde i landet.

Det fik den underskønne prinsesse, frøken sol, dog hurtigt gjort noget ved da hun sammen med alle børnene blæste en varm varm vind efter hr. vinter.

Børneunderholdning når det lykkes til fulde

Den kække nar fortalte på en indlevende og saglig måde om alle de danske fastelavnstraditioner, så børnene straks snakkede med og faldt ind i historierne. Der blev skabt en utrolig fin kontakt, som ofte kan være afgørende for om børneteater lykkes eller ej, og her lykkedes det til fulde.

Historierne blev samtidig blandet med sjove konkurrencer som ”bid til bolle” og ”æggeløb”, så børnene kunne deltage aktivt, og ikke blot skulle sidde pænt stille.

Som en ekstra bonus optrådte de dygtige børnedansere fra Dark Green School of Irish Dancing med utrolig stemningsfuld Riverdance i nogle betagende smukke kjoler. Frederiksberg Musikhøjskoles lille børnekor sang desuden årstiden ind med en rigtig catchy fastelavnssang. Skønt når børn optræder til børnearrangementer!

En dyster omgang tøndeslagning

Selve tøndeslagningen var henledt til en meget mørk Egmont-sal, hvor der dårlig var plads til de mange køer af børn og voksne der ventede på at slå.

Formentlig var det for at undgå et eventuelt storm- og regnvejr at man havde valgt salen. Men lige på en søndag der var så smuk og klar som denne, var det lidt ærgeligt at tøndeslagningen ikke foregik ude i det fine solskin.

Til gengæld holdt museets medarbejdere utrolig fint styr på sikkerheden, så ingen børn fik køller eller brædder i hovedet. Et punkt som netop haltede meget ved museets tøndeslagning på Kultorvet for to år siden.

Der manglede lige et ”pænt farvel”

Nationalmuseets fastelavnsarrangement havde dog fortjent en flottere og mere officiel afslutning. Da tønderne var slået ned sivede børn og forældre blot ud af Egmont-hallen og tog hjem.

Desuden havde arrangørerne også kun haft råd til ganske lidt slik i tønderne, mens fastelavnsboller og kakao var sparet helt væk. Her kunne en sponsor have gjort underværker, på et ellers utrolig veltilrettelagt arrangement.

Forhåbentlig gik forældrene så selv en tur forbi bageren og købte fastelavnsboller, på vejen hjem med Superman og Prinsesse Leia.

Prinsesse Sol og Den Kække Nar
Kong Vinter

Så bliver der bidt til bolle

Dark Green School of Irish Dancing
Dark Green School of Irish Dancing
Dark Green School of Irish Dancing
Dark Green School of Irish Dancing
Dark Green School of Irish Dancing
Dark Green School of Irish Dancing
Dark Green School of Irish Dancing

Frederiksberg Musikhøjskoles Børnekor
Frederiksberg Musikhøjskoles Børnekor
Frederiksberg Musikhøjskoles Børnekor
..næsten som at se smukke Prinsesse Leia fra Star Wars


..et afgørende slag