‘Gallagher Girls’: ´Jeg elsker dig, men sig det ik´ til nogen – det bliver over dit lig´ har været en fantastisk og anderledes læseoplevelse. Rejsen gennem Cammies liv har været en rutsjetur og jeg kan næsten ikke vente med, at komme i gang med den næste bog i serien!

Af Katrine

Titel:

‘Jeg elsker dig, men sig det ik’ til nogen – det bliver over dit lig’
(Gallagher Girls 1)

Forfatter:

Ally Carter

Oversat af:

Tina Sakura Bestle

Originaltitel:

‘I’d Tell You I Love You, But Then I’d Have to Kill You’ (Gallagher Girls #1)

Sider:

256

Udkom:

10. juli 2012

Forlag:

Alvilda

Følelses-barometer:Cammie er en elev på Gallagher-Akademiet. Det er en skole for ”begavede unge piger”. Og med ”begavede unge piger” menes der spioner. Hun er netop begyndt på endnu et semester, men skoleåret er overhovedet ikke som forventet.

Cammie og hendes to bedste veninder Liz og Bex bliver sat på prøve under det nye fag ‘Hemmelige missioner’. Men det er Cammies mindste problem. Hun har mødt en dreng. En helt almindelig dreng. Josh. Der opstod gnister mellem dem allerede første gang de mødtes. Men den eneste måde Cammie kan være sammen med ham på, er ved at gå ”undercover” som en helt almindelig teenagepige.

Det viser sig at være sværere end Cammie nogensinde havde forstillet sig …

Gennem Cammies øjne

Hele bogen er skrevet fra Cammies synsvinkel. Det giver læseren god mulighed for, at lære Cammie at kende og følge med i hendes udvikling gennem bogen. Selvom Cammie går på en spionskole, kan tale 14 forskellige sprog og har lært at dræbe en mand med de bare næver, så kan jeg stadig genkende nogle af hendes følelser. Det er med til, at bringe mig tættere på Cammie og lade mig opsluge af bogens univers.
Det er som at se en god serie i fjernsynet. Jeg bemærkede ikke, at jeg læste. Jeg sad inde i bogen. Jeg så med Cammies øjne.

OH, MY GOD!

Udtryk, som `Oh, my god´ er med i bogen, hvilket virkelig er med til at gøre den speciel! Forfatteren Ally Carters skrivestil er fantastisk og hun beskriver en Cammies indre tanker og følelser rigtig godt.

Ally Carter har været god til ikke, at fylde sige op og side ned med kedelige beskrivelser og i stedet formået at skrive beskrivelser i en god mængde. I stedet for at kede sig selv ihjel med en bog fyldt med lange beskrivelser om en klat maling på et ur, så får man en læseoplevelse man sent vil glemme!

Der er hverken for lidt eller for mange personer med i bogen og der er jo heller ikke noget værre end, at læse end bog hvor man bliver præsenteret for en ny karakter på hver anden side!

Læs den – eller det bliver over dit lig!

´Jeg elsker dig, men sig det ik´ til nogen – det bliver over dit lig´ har været en fantastisk og anderledes læseoplevelse. Rejsen gennem Cammies liv har været en rutsjetur, og jeg kan næsten ikke vente med at komme i gang med den næste bog i serien!

En teenagepige, som er åben for nye bøger og genre vil elske denne bog! Men mindre piger vil også godt kunne læse den! Sproget i bogen er nemlig let at forstå og siderne er ikke overfyldte med småt sammenpresset skrift. Kapitlerne er nemme at komme igennem og bogen er hurtig læst.

Et smut i hængekøjen ude i solen med bogen som selskab var min måde at lukke mig ind i universet på, men den kan læses når som helst og hvor som helst!

Jeg fortæller selvfølgelig ikke hvordan bogen ender, men jeg kan fortælle så meget, at slutningen kommer helt bag på en´. Læs ´Jeg elsker dig, men sig det ik´ til nogen – det bliver over dit lig´ og du er rastløs indtil den næste bog i serien ligger i dine hænder!

Uddrag af ‘Jeg elsker dig, men sig det ik’ til nogen – det bliver over dit lig’

“Jeg blev så chokeret, at jeg tabte flasken. Den gik ikke i stykker, men trillede bare ned mod kantstenen. Jeg kastede mig frem og forsøgte at nå den, men en eller anden hånd kom mig i forkøbet. En ret stor og helt sikkert drengeagtig hånd, og jeg ville være en løgner, hvis ikke jeg indrømmede, at der opstod et kort møde mellem vores lillefingre.”