Sjældent har presseopbuddet været så stort til en begivenhed i Danmark, som det var i formiddags på Rigshospitalet. Alle var kommet for at få de første billeder af landets første prinsesse siden 1946.

  

Begejstringen var stor mandag morgen på Rigshospitalet, men der var også træthed at syne i fotografernes blikke, eftersom de fleste havde bemandet hospitalet i døgndrift efter Mary var nedkommet med Danmarks nye prinsesse.
Antallet af journalister og fotografer var to til tre gange større end da Mary og Frederik forlod hospitalet 18. oktober 2005 med prins Christian, formentlig fordi det er så længe siden, at Danmark sidst har fået en ny prinsesse. Fotografernes trappestiger stod allerede klar aftenen i forvejen i hospitalets foyer. Ikke bare én række men fire rækker trappestiger stod bag hinanden. Mandag morgen ankom de første fotografer så allerede klokken fem for at proklamere retten til deres egen trappestige. Enkelte fotografer – der ikke havde nået at deltage i trappestigeræset – så man liggende på maven i håb om at kunne fotografere under stigerne.

Børnehaver i pink

Udendørs var hysteriet knapt så stort, så her kunne børnehaver og hospitalets personale få sig en rimelig udsigtsplads.Politiet lod pædagogerne få en pause og placerede – sammen med sikkerhedsvagterne – børnene pænt rundt omkring den røde løber. Bagefter forsynede repræsentanter fra hospitalet de forventningsfulde børn med papirflag i Dannebrogs farver. Om det blot var fordi, det var “prinsessedag”, eller om pink simpelthen er den eneste rigtig modefarve for små børnehavepiger, fandt Kultur For Unges udsendte medarbejder aldrig ud af.

Pretty in Pink

Krone 8 med privatchauffør

Kort før klokken 11 kørte politiets MC’ere frem for at afpatruljere området, og få sekunder efter rullede Krone 8 – en sort Audi A8 – ind foran Rigshospitalets hovedindgang. Kongehusets biler har såvel en krone-nummerplade som en almindelig nummerplade, så den enkelte vogn kan forsynes med den mest hensigtsmæssige nummerpladetype. Kronepladerne anvendes kun, når bilen føres af et medlem af kongefamilien eller en af deres chauffører.

Endelig ude af skærsilden

Få minutter senere havde Mary og Frederik overstået den hektiske fotografering, og de mange fantasiløse spørgsmål fra journalister fra hele verden. Enkelte havde endog foreslået, at Mary skulle tage huen af sin sovende datter, som hun stod med i favnen. Heldigvis affærdigede Kronprinsen hurtig journalisten med: ”Det er et barn, ikke en dukke. Husk det nu!”.

Med et lettelsens udtryk i ansigtet trådte de nybagte forældre endelig ud i forårssolen til de ganske almindelige danskere; glædesstrålende børn og hospitalets personale, som blot ville lykønske og ikke ønskede at intimidere. En seks-årig pige, der havde ventet tålmodigt ved den røde løber, fik lov til at forcere sikkerhedsafstanden og overrakte Mary en smuk tæt lyserød forårsbuket, til stor betagelse for Mary og hendes hofdame Caroline Heering.

Far ordnede liften

Derefter fik Frederik lov til at klargøre baby-liften i Krone 8, hvilket tog så lang tid, at det formentlig måtte være første gang, han prøvede det. Mary udnyttede tiden og drejede sig smilende rundt, så de børn, der kun kunne se tæppet, prinsessen var svøbt i, også fik mulig for at se den sovende prinsesses lille hoved med hvid hue på.

Frederik kærtegnede ganske diskret Mary på skulderen som et signal til, at han gerne ville hjem med familien, så efter kort tids vinken forlod Den kongelige familie Rigshospitalet med eskorte til Fredensborg.