Ungdomsanmeldelse: Musikken er en skøn blanding af nogle virkelig fede rocknumre, skønsang og ikke mindst rigtig festlige julesange i selskab med den forfriskende Rockys, der sparker julen i gang med et brag! Eventyrteatrets årlige julemusical er et fantastisk pift julestemning, og det varer ikke mere end en time, så der er ingen undskyldning for ikke at tage derind – selv i den travle juletid.

AF CAMILLA LÆRKE LÆRKESEN, 16 ÅR

Eventyrteatrets julemusical handler i år om den oprørske nissepige Rocky (Josefine Øland) der bliver smidt ud af nissekoret. Nu samler hun sit eget band – en broget flok med både engle, alfer, trolde og skyggefolk. Bandet melder sig til den store julekoncert, for at vinde guldtrofæet for næsen af Hr. B. og hans kor. Men der er rift om førstepladsen og det kan være svært at stå sammen, når man går efter pokalen for enhver pris.

Perfekt musikkombination

At hive rockmusik ind i en julemusical er en fantastisk ide! Der er både fede guitarsoloer, duetter og julesalmer af den gamle skole. Så det er ikke mere rocket end at julestemningen er på plads, men der er heller ikke så meget englekorssang at det bliver for kedeligt. 50-øre (Niklas Kongerslevs) og Rocky matcher rockmusikken perfekt og deres personligheder og sangstemmer fuldender rockmusikken. Det er bare lidt synd, at man ikke får lov at høre lidt mere til Niklas’ stemme, for den er bare helt fantastisk. Der var en vild hujen og klappen da han afsluttede sin solosang, og bestemt ikke uden grund!

“Jeg synes godt at rock-stilen måtte have været mere gennemtrængende, så det ikke bare var en musical med et par rocksange, men en jule- og rockmusical. Men stykket holder, hvad der i titlen bliver lovet: fed rockmusik og rigtig god julestemning!”

De fine og de flabede

Det er fantastisk hvor stor en historie der kan bygges op på en enkelt time. Man kommer virkelig tæt på de mange personer, og ender med at føle at man kender dem så godt, at man næsten kan forudsige deres næste træk. De er ekstremt forskellige og har alle hver deres charme. Vi følger to parallelle historier, som veksler mellem at foregå hos det rockede band og det stilede kor, og trods de store forskelle finder vi alligevel de samme intriger, hemmeligheder og hævntogter i begge lejrer.

Super professionelt

Historien har en masse twists uden at være det mindste indviklet, det er fedt at vi følger konkurrencen fra to sider og så er der endda plads til lidt kærlighed midt i det hele. Sangene er vildt professionelle, og jeg er simpelthen bare så imponeret. Jeg synes godt at rock-stilen måtte have været mere gennemtrængende, så det ikke bare var en musical med et par rocksange, men en jule- og rockmusical. Men stykket holder, hvad der i titlen bliver lovet: fed rockmusik og rigtig god julestemning!

– Hvad synes du om “Rock & Jul”?

Andrea, 15 år, Valby

Lyset er dæmpet, salen fyldt og et rødt tæppe dækker de eventyr vi snart skal se udspille sig på den juleoplyste scene – dejlig start, og foran os venter en time i et skønt selskab.
Det var fedt at se noget anderledes. Noget kontrast i form af et pænt nissekor versus rockbandet ”Rock&Jul”. To sider mødtes, og det hele endte alligevel godt.
Jeg er imponeret af de utrolige eventyrbørn, som spiller så professionelt, synger soloer, spiller guitar, trommer – you name it! Jeg må indrømme jeg især syntes godt om den skrappe korleder Hr. B, som egentlig ikke var så slem endda, englen Gloria som har opgivet sit himmelske liv for at hjælpe menneskene på jord; og den oprørske Rocky.
Det ærgrede mig dog da stykket allerede sluttede efter en time, men selvfølgelig kan det jo ikke vare evigt. Jeg vil klart anbefale at ta’ i Tivoli og en god dosis julestemning i kroppen sammen med de dejlige eventyrbørn!