Musik: Manden der er kommet i “Guinness Book of Records” for at have solgt 1,6 million koncertbilletter på én enkelt dag, er endelig blevet en moden herre. Robbie tager nu til genmæle efter det ikke så anmelderroste “Rudebox”-album, der blev beskyldt for at være en retningsløs blanding af alt for mange genrer.

AF PETER HENRICHSEN

Det iørefaldende singlenummer, “Bodies”, er dét der fanger én allerførst. Dét er ægte Robbie Williams, kompositionen er unik og strygerne er på plads. “Bodies” som jo derfor har været ude en måned før resten af albummet, lægger fair nok bro midt mellem albummets resterende numre, der er en blanding af orkester-akkompagnerede ballader og catchy synth-prægede pophits. Så singlen snyder dig ikke til at købe et album fyldt med kedelige numre. “What you hear, is pretty much what you get!”

Trever Horn står for det synthpoppede

Et synthpop-inspireret nummer som “Last day of Disco” lyder som “Erasure”, eller den engelske electropop-duo, “La Roux”, hvis vi skal nævne noget der er mere oppe i tiden. Den sound, som ligeledes er i “Difficult for weirdos”, kan Williams netop takke produceren Trevor Horn for – Horn der også har arbejdet for “Pet Shop Boys” så sent som i 2006.

Får det svære til at lyde let

Arrangementet og koret i “Starstruck” lyder som George Michael i hans “Older”-periode i de sene 90’ere, og da jeg er stor George Michael fan er det noget jeg flyder hen i med det samme. Det virker 100 procent, også for Robbie. Man kan grine af hvor dårligt versefødderne passer i omkvædet på ét af topnumrene, “Do you mind” – og alligevel lyder det sindssygt godt! Robbie får endnu engang det svære til at lyde let, og charmerer stavelserne på plads.

Rigtig Robbie

“Reality killed the video star” har et flot lydbillede, og smukt produceret så hvert instrument skiller sig ud, og alligevel flyder sammen til en smuk helhed. Heldigivis har synthesizerne fået pause ind i mellem. Uden strygere, blæs og orkester på numre som “Morning sun” “Superblind” og i særdeleshed “You know me” med doo-wap-kor, havde det heller ikke været rigtig Robbie. Robbie Williams er heldigvis tilbage på sporet, og “Reality killed the video star” der virker lidt kedeligt ved første gennemlytning, vinder for hver gang man hører dét, og viser sig i sidste ende, at være overraskende godt.