Texaspigen Jennifer Love Hewitt startede som barneskuespiller, og er nu 31 år og fejrer på sin hjemmeside, afsnit nummer 100 af “Ghost Wisperer”. Det okkulte mixet med sociale dramaer er den røde tråd igennem serien, og selv om der er mange gentagelser, fungerer det forbavsende godt i fjerde sæson.

AF PETER HENRICHSEN

I USA har man fået den tradition, at man hver fredag glæder sig til at se et nye afsnit af Ghost Whisperer med Jennifer Love Hewitt, også selv om vi nu er helt oppe på fjerde sæson.

Personligt synes jeg nu, at TV-serier gør sig allerbedst på DVD. 24 afsnit i bedste kvalitet, lige til at fyre af når man har influenza, eller som en forkælelse, et afsnit hver aften inden man går i seng. Ingen afsnit man mister, og ingen afsnit man skal gå og vente en hel uge på.

Kommunikerer med de døde

Mon ikke vi kan antage, at du allerede kender Ghost Whisperer konceptet. Melinda Gordon (Jennifer Love Hewitt) bor i en lille by, Grandview, sammen med sin kæreste Jim (David Conrad), til daglig har hun en lille antikbutik, men bruger pudsigt nok al sin tid på at kommunikere med de døde. Ja, Melinda har overnaturlige evner og kan se og tale med spøgelser. I hvert afsnit bliver Melinda sat på en lille detektivopgave, hvor hun forsøger at opklare hvorfor den afdøde person har følelser i klemme, og ikke vil træde ud af den virkelige verden og over på “den anden side”.

Hyggeligt koncept med masser af gentagelser

Det er sociale dramaer mikset med det overnaturlige, krydret med masser af stærke følelser. Faktisk en opskrift på en cocktail til kvinder, men da jeg holder af alt med spøgelser OG sociale dramaer, hopper jeg også gerne med på vognen. På en måde er det lige så uforpligtende og hyggeligt, som det var som barn når man slog op på første side i endnu en ny Tintin- eller Franka-tegneserie. Nye omgivelser og nye opgaver, men de samme kendte personer og det samme plot. Hyggeligt.

“Mit favoritafsnit foregår på et krydstogtsskib, hvor en død kvinde leder efter sin elsker, men fejlagtigt kaster sig over skibets forskellige mænd hver nat.”

Døden på krydstogtsskibet

Blandt de 24 afsnit i boksen, er de aller fleste forbavsende gode, og kun få virker gentagende og idéløse. Mit favoritafsnit foregår på et krydstogtsskib hvor en død kvinde leder efter sin elsker, men fejlagtigt kaster sig over skibets forskellige mænd hver nat. De vågner uudhvilede og med stærke mareridt. Omgivelserne er romantiske og samtidig spændende, lidt hen i retning af “Døden på Nilen” med Hercule Poirot. Nuvel, i en poppet lidt overfladisk tv-udgave, men alligevel fungerer det rigtig godt.

Startede som barneskuespiller

Hvis du føler du har kendt Texas-pigen Jennifer Love Hewitt altid, er der heller ikke meget galt. Hun begyndte at optræde i TV-serier allerede som 10-årig, og i Danmark så vi hende mest i serien “Det bli’r i familien” (Party of five), hvor Jennifer spillede lillesøsteren Sarah, i en familie der pludselig bliver forældreløs og må klare sig selv. I serien trådte canadiske Neve Campbell også sine, om ikke barnesko, så ungdomssko som Julia. Neve, som senere blev så kendt i Scream-filmene som Sidney Prescott.

Jennifer Love Hewitt er nu 31 år, og fejrer på sin hjemmeside, afsnit nummer 100 af “Ghost Whisperer”. Sæson 4 kan varmt anbefales. Den når aldrig at blive kedelig, for når man mindst venter det, står der pludselig et maltrakteret genfærd foran én.“Ghost Whisperer, 4. sæson”

• Lyd: engelsk / spansk / italiensk
•Tekst: engelsk / Svensk / Dansk / Norsk / Finsk / Italiensk / Spansk / Islandsk / portugisisk

Ekstramateriale

• Love Never Dies – Cast and crew interviews.
• The Jamie Kennedy Experiment – A behind-the-scenes look at Jamie Kennedy.
• Scoring The Spirit World – Composer Mark Snow discusses Ghost Whisperer’s haunting score.
• The Other Side III Webseries.
• Bloopers
• A Look Behind The Scenes of 11 Episodes