En 14-årig pige bliver myrdet og familien leder ihærdigt efter hendes morder, mens hun hjælper dem fra stedet mellem Jorden og Paradis. ‘The lovely bones’ er en gribende film om håbet, døden og kampen på at få så meget som muligt tilbage, af det der er for evigt væk. Bliv revet med i spændingen i den virkelige verden og drøm med i det hinsides.

AF METTE BACH, 15 ÅR

Susie Salmon (Saoirse Ronan) er 14 år, da hun bliver dræbt. Hun efterlader sig intet lig, ingen morder, ingen spor. Den lykkelige familie krakelerer, da Susies far (Mark Wahlberg) selv begynder at lede efter morderen. Med fra sidelinjen følger Susie dem, hun er nemlig ikke kommet i himmelen endnu, men bevæger sig i ”the in between”. Morderen er tættere på, end de tror, men hvad gør man, når man ikke har nogen beviser?

Fra bog til film

‘The Lovely Bones’ er en filmatisering af Alice Sebolds roman fra 2002 af samme navn. Men at dele af historien udformer sig i fantastiske fantasiomgivelser et sted mellem himmelen og Jorden har været et problem da bog skulle blive til film. Ikke desto mindre er det lykkedes dem godt at blande det animerede fiktive med den jordiske verden, hvor den anden halvdel af historien udspiller sig.

Nogle af rollerne i filmen må være særligt svære at spille, men både den blot 15-årige Saoirse Ronan, en skærmende Stanley Tucci, som gør sig ud som barbarisk morder, og Susies humoristiske mormor spillet af Susan Sarandon giver hver af rollerne personlighed og gør dem overbevisende.

Den eventyrlige verden fik mig et øjeblik helt til at glæde mig til at jeg kommer dertil, mens virkelighedens verden gav mig gåsehud …

Blodig virkelighed og magisk eventyr

Filmen er ikke som noget andet jeg har set. Det virker som en blanding af gyser, spændende drama og eventyr. Balancen mellem Susies verden og vores verden har en afgørende rolle i filmen og kunne være endt galt, men blev i stedet vendt til det magiske mod det skrækkelige. ”The in between” var som at se Adam og Eva i Edens Have bare med kæmpe skibe i flasker.

Vurdering

Mine forventninger til filmen blev indfriet. At himmeriget nogle steder kunne virke lidt for urealistisk og fantacy-agtig var eneste negative ting. Skuespillerne gjorde det fantastisk og linjen mellem det overtroiske ”in between” og Jorden lå nøje og helt perfekt. Den eventyrlige verden fik mig et øjeblik helt til at glæde mig til at jeg kommer dertil, mens virkelighedens verden gav mig gåsehud, fik mig til at flyve op af sædet og sidder på kanten af med knugede hænder af spænding.

‘The lovely bones’ var gribende helt fra start og helt til slut. Steder sad jeg måbende og kunne ikke tænke andet end WOW!


– Hvad synes du om “THE LOVELY BONES”?

Michelle, 15 år, Hammel

Jeg må indrømme jeg blev virkelig overrasket over filmen. Når man sådan får af vide, filmen handler om døden, himlen og hvad der sker efter døden, så har film det lidt med at overdrive så det bliver for urealistisk. Denne her film er virkelig anderledes. Filmen har simpelthen et strejf af det hele. Drama, spænding, sammenhold, kærlighed og ikke mindst udholdenhed. En spændende film der helt sikkert er værd at tage ind og se. En utrolig opvækkende film, der får en til at tænkte på, at man skal huske og leve livet før det er for sent. Sådan blev det desværre ikke for Susie Salmon og alle de andre ofre der led under denne frygtelige mands klør.

Sofie, 16 år, Smørum

”Den er meget god, rørende og barsk. Man fik i hvert fald grædt ud..”  Var det første min veninde sagde, da vi gik ud af biografen. Det er en helt enestående og fantastisk film. Der spilles på alle følelserne, jeg græd med familien og var bange med Sussie. Man ser denne gode og stabile familie, der mister et barn. Det er på mange måder noget som kan ske for alle, noget som man ikke selv har magt over. Hvordan de reager og hvordan de kommer videre.
Familien kan hele tiden mærke Sussie, hun har ikke forladt dem. Det påvirker familien og gør at søsteren bliver dumdristig og modig, og hun våger sig ind i morderens hus for at finde beviser. Jeg levede mig virkelig ind i filmen. Selv virkede Sussies mellemverden som et rigtigt sted. Hvilket er fantastisk lavet.
Jeg vil give The Lovely Bones 5 stjerner. For det er en unik film, som gjorde stærkt indtryk på mig.