Eventyrteatret trakterer med et hav af genbrugte jokes og klichefyldt julestemning på den helt rigtige måde.

‘Nissepatruljen’ er en klassisk julefortælling for hele familien. Stykket byder på en fortælling om tre udstødte nisser, der bestemt ikke bryder sig om højtidens julestemning, men da de får til opgave at finde Julemandens forsvundne gavepose i bytte for et liv uden den røde hue, kan de ikke modstå.

AF NORA BJERGE OG KATINKA LYNGFELDT

Titel:

‘Nissepatruljen’

Varighed:

60 minutter, uden pause

Kunstnere:

Eventyrteatret

Sted:

Glassalen, TIVOLI

Dato:

23. nov. – 15. dec. 2019

Følelses-barometer:På en råkold og blæsende novemberdag står vi foran Glassalen. Selvom det endnu er efterår, har julen indtaget Tivoli, hvor duften af gløgg og æbleskiver hænger i luften, og vi venter spændt på at blive lukket ind i varmen. Vi, et par teaterinteresserede gymnasieelever fra Københavns åbne Gymnasium, får nemlig for første gang lov til at sidde på anmeldersæderne i teatersalen, til Eventyrteatrets årlige juleforestilling.

Rap med tungt beat og simpelt flow

Lysekronen i teatersalen går op og forestillingen begynder. Vi bliver introduceret til stykkets hovedpersoner, IQ (Sif Beltner), BB (Ingrid Ryde) og Funnys (Emil Egedal Kristensen), tre forvirrede teenage-nisser, der åbner forestillingen med julerappen ‘Jeg hader julen’.

Med et tungt beat og et simpelt flow rapper nisserne sig gennem deres frustrationer ved julen, men man kunne dog godt savne et mere storslået åbningsnummer. I stedet for at være et friskt pust blandt de klassiske julesange, føltes det nærmere som et halvhjertet forsøg på at møde “de unge”. Man kunne altså ærgre sig over, at det ikke var et mere omfattende nummer, som fik lov til at indvie os i dette års nisselandskab, hvis sange generelt set imponerede og var med til at skabe den helt særlige julestemning.

Den Dynamiske Duo

De sange, der virkelig fungerede, var for eksempel nissetrioens ‘Jeg er’, der gav publikum en pause fra den bekymringsløse juleånd, og insisterende gik mere under huden på folk med især Ingrid Rydes fine vokal og mere eftertænksomme linjer som “Jeg har en drøm/Om at være normal”.

Desuden var et af de mere klassiske julenumre som Frøken Morgenstjerne (Stran Benli) og B.S. Kristtjørns (Martin Viktor Larsen) jazzede duet ‘Julemanden – det er mig’, en klar favorit hos os; den var sjov, fængende og helt vildt godt leveret. Den dynamiske duo, bestående af de to, stjal fra start til slut rampelyset med deres unægtelige kemi og komiske timing.

Episk ‘Dance-Off’

Den blide kæmpe Tyson – endnu en udstødt nisse, der blev givet til opgave at passe på Nissepatruljen – var endnu en karakter, der stjal vores julehjerter lige fra start.

Tyson, der er spillet af Rasmus Elbo, er tydeligt en skuespiller, som forstår at gøre en simpel rolle til en af de mest sympatiske karakterer i hele stykket. Hans enkle sætninger og forkærlighed for æbler, smigrede publikum og overraskede alle og enhver, da han smed sig ud i en episk dance-off mod en farlig anti-nissebande.

Denne kamp for rytmisk overlegenhed hører nok til et af forestillingens højdepunkter og var en sjov og funky måde, at lade klimaks være klimaks på den mest børnevenlige måde, og det var uden tvivl et hit hos publikum, der havde svært ved at holde bifaldet under kontrol.

Holdt præcis hvad den lovede

‘Nissepatruljen’ tog lørdag formiddag julen på forskud som et venligt julekram, vi som anmeldere på 17-18 år dog har svært ved at blive helt-ud-i-tåspidserne begejstret for – og her er det jo en mulighed, at vi ikke umiddelbart var målgruppen.

Stykket gav altså ikke en følelse af at blive blæst bagover, men holdt alligevel præcis, hvad det lovede: En forestilling for hele familien med røde kinder, sang og musik og et letfordøjeligt budskab, der varmede hjertet og gav et smil på læben.
Sangene fra Eventyrteatrets musical ‘Nissepatruljen’ opført i Glassalen i Tivoli 2019

1. Jeg hader julen
2. Julemanden – det er mig
3. Når jeg lægger huen
4. Bjerget bestemmer
5. Giv slip, skub væk og gå din vej
6. Slut med rødt
7. Vær dig selv
8. Jeg er
9. Tyson danser
10. Julen er i alle

Sangere: Annika Vedel Hansen, Ella Kring Henriksen, Emil Egedal Kristensen, Emilie Olsen, Hannibal Koch, Ingrid Ryde, Jeppe Skov Christensen, Julia Bircow, Karoline Kjær, Laura Langkilde, Laurits Hjertholm, Maimona Ndiaye, Markus Planck, Martin Viktor Larsen, Nanna Giversen, Natalie Halawani, Rasmus Elbo, Rosa Olsen, Salomon Stampe, Samuel Traum, Sabastia SørensenSif Beltner, Sophia Dahlberg, Stran Benli Musik og Musikalsk arrangement: Christian Dahlberg, Sanginstruktør: Lisa Tjalve. Tekster: Bo Skødebjerg.