‘Believe’: Justin er blevet mere voksen siden hans todelte debutalbum ‘My World’ og ‘My World 2.0’. Det er ikke bare udseendet, der har ændret sig, det er også stemmen! Men han er stadig den samme – bare ældre.

Af Emma Brandt

Titel:

‘Believe’ Deluxe Limited Edition

Kunstner:

Justin Bieber

Indeholder:

cd + dvd

Selskab:

Universal Music

Udgives:

18. juni 2012

‘Believe’ er Justin Biebers fjerde studiealbum. Albummet er optaget i løbet af 2011-2012. Det var et længe ventet album, forstået på den måde, at man mener, at det her er Justins bedste til dato. Det er jeg personligt selv helt enig i. Man kan få Believe i en almindelig cd-udgave og en Deluxe-udgave med tre bonusnumre + en dvd.

Et helt specielt bånd imellem Justin og alle hans Beliebers

Jeg vil starte med den helt igennem fantastiske og meget følsomme sang ‘Believe’. Sangen er skrevet til alle Beliebers. Jeg ved, at alle Justins Beliebers betyder meget for ham, og han betyder mindst ligeså meget for hver og en af os.

Der er ingen tvivl om, at der er et helt specielt bånd imellem Justin og alle hans Beliebers, eller det ved jeg der er: ”Where would I be if YOU didn’t BELIEVE”. Denne linje i ‘Believe’ synes jeg er helt speciel. Hvor ville jeg være, hvis ikke du troede på mig? Det er dét, Justin mener. Han ved, at alle hans Beliebers er grunden til, at han er, hvor han er i dag.

Var lige ved at græde

”Just look at us now” – De ord er så stærke, at jeg er lige ved at græde. Jeg er Belieber og ved, at Justin har kæmpet for at nå dertil, hvor han er i dag. Succes kræver hårdt arbejde og masser af tid. Lige præcis denne linje, kan få en hver Belieber til at smile. Justin starter faktisk med at synge ”It didn’t matter how many times I got knocked on the floor. But you knew one day I’ll be standing tall. Just look at me now” – Men synger så senere i sangen us i stedet for me. At skrive det her lige nu får mig til at smile helt vildt, også fordi jeg lytter til sangen på samme tid, men det bånd der er imellem Justin og hans Beliebers, er virkelig helt specielt, det kan næsten ikke beskrives med ord. Vi ved bare, at han elsker os, og at han altid er der for os.

Jeg kunne lige se Justin og Nicki Minaj …

En anden sang på albummet, som virkelig slår igennem, er balladen ‘Beauty And A Beat’. Det er ifølge min mening et super fedt nummer, der er vildt meget gang i. ”Cause’ all… I need is a beauty and beat. Who can make my life complete.” Jeg kunne lige se Justin og Nicki Minaj for mig, bare gå totalt meget amok til dette nummer. Nicki Minaj er jo vildt fed, der er bare så meget energi i denne sang — det er helt vildt. De gør det utrolig godt sammen! Det er jo intet mindre end fantastisk.

Maria Yeater-sagen

Sidst, men ikke mindst, synes jeg, at sangen ‘Maria’ fortjener at blive nævnt. Den handler om sagen, der kørte sidste år. En sag, Maria Yeater sørgede for blev kørt godt og grundigt op i en spids. Hun beskyldte Justin for at være far til hendes, på daværende tidspunkt, tre måneder gamle søn.

Beliebers verden over gik bogstaveligt talt fuldstændig amok. Yeater fik dødstrusler og hadefulde beskeder over de sociale medie Twitter. Justin stod fast – som sømmet til jorden – og udtalte hele tiden, at han ikke var far til barnet og aldrig nogensinde havde mødt Yeater.

Havde lagt alle kort på bordet

Efter utallige faderskabstester og retssager, der alligevel ikke blev til noget, trak Yeater sagen tilbage. Justins bagland havde lagt alle kort på bordet og var ikke længere utryg for, hvad pressens næste forside bød på.

Alt dette skulle have foregået under Justins ‘My World Tour’ i 2012. Helt præcist mente Yeater, at Bieber havde været alene med hende backstage og skulle have gjort hende gravid den 25. oktober 2010 efter koncerten, som fandt sted i Staples Center, Los Angeles. Dengang var Justin under den seksuelle lavalder som i Californien er 18 år. Han var kun 16 år og kunne derfor modsat trække hende med i retten, hvis alt dette viste sig at være rigtigt.

Ser stadig op til MJ

I det mindste har vi fået et fantastisk nummer ud at alt dette. Det er slet ingen tvivl om, at denne sag har gjort ondt på Bieber og hans Beliebers. Men vi troede på ham og vidste, at han talte sandt – #BELIEVE Let the music speak … ”And she’s all over the news, saying everything but the truth.”

Til sidst i sangen ‘Maria’, minder Justins stemme mig så utrolig meget om Michael Jacksons: ”She’s not my girl.” De ord lyder jo nærmest som indspillet at Jackson, så i dette nummer kan man virkelig føle og mærke, at Bieber stadig ser op til Jackson.

Justin Bieber – Believe

CD


01 – All Around The World (Ft. Ludacris)
02 – Boyfriend
03 – As Long As You Love Me (Ft. Big Sean)
04 – Take You
05 – Right Here (Ft. Drake)
06 – Catching Feelings
07 – Fall
08 – Die In Your Arms
09 – Thought Of You
10 – Beauty & A Beat (Ft. Nicki Minaj)
11 – One Love
12 – Be Alright
13 – Believe
14 – Out Of Town Girl
15 – She Don’t Like The Lights
16 – Maria

DVD

01 – South American Tour
02 – Believe – The Making Of
03 – Behind The Scenes “Boyfriend” Video