Kom med på min tur til Universal Studios og oplev de gamle og nye film, gennem mine billeder og tekster.

AF NATACHA, 19 ÅR
I vinterferien tog jeg, med min familie, til Orlando i Florida. Jeg havde været der en gang før, men det gjorde ikke ferien mindre dårlig.
Vi tog i Universal Studios, hvor vi også havde været før. Et utroligt minde for livet og klart den sjoveste og mest gennemførte forlystelsespark, jeg nogensinde har været i.

Tryk F11, hvis du vil nyde billederne i fuldskærms-mode.


Universal Studios globen drejer rundt hele tiden, så det var utrolig svært at få et billede, hvor der stod ’Universal’.

Min tur til Universal Studios var min anden gang. Det hele var ens, men alligevel kunne jeg ikke lade være med at være begejstret og tage billeder af det hele. Det eneste nye der var i Parken var, ’The Wizaring World of Harry Potter’.


Min første tanke! Hvad nu, hvis jeg ikke kan komme ind?!

Det specielle ved Universal Studios er, at de har to parker i en. De har ’Island of Adventure’, og så har de ’Universal Studios’. Vi tog den nøjagtig samme tur som sidste gang, vi startede i ’Adventure Land’ og sluttede i ’Universal Studios’.


Da der ikke var lagt effekter ind på billedet, lignede vi bare nogle tåber, der stod og gloede på vores hænder.

I Island of Adventure prøvede jeg ikke så mange forlystelser, ja det gjorde jeg faktisk ikke i nogen af parkerne. For mig betød det mest at gå rundt og kigge og opleve den fantastiske stemning af Universal Studios fantastiske film, gamle som nye.


Smil og få det overstået! Det var akavet at stå og smile, mens folk gik forbi og gloede på en!

Der var ansatte til at tage billeder af os. Det her billede blev taget, da vi var kommet ind i ’Island of Adventure’. De var super flinke til at spørge, om man ville have et billede med sit eget kamera også. Dem de tog, var selvfølgelig ikke gratis.


Crazyland aka. Dr. Seuss world. Jeg blev helt forvirret af alle farverne og mønstrene.

Vi prøvede ikke noget der og tog kun enkelte billeder. Jeg er dog helt sikker på, at hvis jeg havde været 10 år yngre, havde jeg sikkert elsket det!


Verdens største Hard Rock cafe og jeg var derinde og spise. Det var en meget lækker sandwich.

Jeg har aldrig været på en Hard Rock cafe før, men det er helt klart noget, jeg vil igen. Det var rigtig hyggeligt og lækker mad. Jeg fik mig en sandwich med kylling og bacon. Det specielt fede var, at på toppen af baren sad der en bil fast, mens den langsomt drejede rundt.


Hogwarts, from far far away.

Da vi kom ind i ’Island of Adventure’, kunne vi se Hogwarts stikke op mellem alle træerne. Vi var alle mest spændte på at komme derhen, så det var der, vi tog hen imod først.


Indgangen til ’The Wizarding World of Harry Potter’. Lige inde på den anden side var Hogsmeade.

Inde i Hogsmeade var der butikker og udstillinger. Jeg blev jo nødt til at have en souvenir, så efter en halvtimes overvejelse, fik min søster og jeg taget os sammen til at købe en tryllestav hver. Udover det fik jeg også købt en chokoladefrø.


Up close, eller sådan da! Det var utroligt, at jeg kunne få et billede, for der stod sindssygt mange mennesker.

Harry Potter har været en del af mig i så mange år, så at se The Wizarding World of Harry Potter’ var helt ubeskriveligt. Da jeg var i Universal Studios for første gang, var de i gang med at bygge Harry Potter-forlystelsen. Så at komme tilbage og se den færdig var fedt. Det fedeste jeg oplevede der, var helt klart at komme ind og se Hogwarts indefra. At se, hvordan de har formået, at bringe Harry Potter til live igen, selvom alle filmene er kommet ud og det er ’forbi’.


Han var sindssyg flink! Han spurgte, hvor vi var fra og sagde, at vi måtte nyde vores dag!

Jaja, det er typisk amerikansk, men der var en lang kø, så han kunne jo bare have smilt og så sagt næste. Det er helt klart en af mine favorit ting ved amerikanerne, de er meget høflige og snakker med alle. Selvom de ikke kender dem.


‘Have you seen this wizard?’ Skal vi ikke bare sige, at jeg stadig er eftersøgt. hihi..

Bag mig, kører der en film med Sirius Black der skriger. Jeg valgte at smile i stedet, men måske jeg skulle have stået og skreget.


Sejeste springvand ever!

Det var rigtig svært at få et godt billede, for der var hele tiden mennesker, der gik ind foran.


The Lost Continent, jeg har også et billede, fra sidste gang jeg var der, og jeg står det præcis samme sted.

Det er typisk amerikansk, at der skal være så mange detaljer som muligt. Alle tingene var gennemført ned til mindste detalje. Selv hvis man skulle stå længe i kø, var der gjort, så man kunne se på noget. Det gjorde hele køen til en forlystelse i sig selv.


Jurassic Park, man ved aldrig, hvornår man støder på en dinosaur!

Her var der en forlystelse min søster og jeg ville prøve. Desværre var den kun for børn, kom nu, vi er kun 16 og 20 år.


Rauwr! Et styks dinosaur!

Vi gik på en sti, der var omringet af træer. En gang i mellem kunne man, som der ses på billedet, se dinosaurerne der stak ud fra træerne. Det sjove var, at man også kunne høre brøl og junglelyde.


Det var et meget sjovt billede at få taget, fotografen trykkede på en knap, og så kunne man stå og kigge på skærmen, der talte ned.

Måske ser vi ikke så skræmte ud, når man tænker på, at der står fire dinosaurer ved siden af os, men pyt da! Det er virkelig utroligt, hvor meget computereffekter kan gøre. Inden, var der bare træer bag os.


Marvel Super Hero Island! Jeg må indrømme, at jeg er lidt af en Marvel nørd.

Indgangen til ‘Marvel Super Hero Island’. Billedet blev faktisk taget, mens jeg gik. Der gik en masse folk bag mig, så jeg kunne ikke stoppe op.


Spider-Man-forlystelsen, er min anden yndlingsforlystelse i Universal Studios.

Sidste gang vi var af sted, prøvede vi Spider-Man-forlystelsen og elskede den. Så da vi kom tilbage, skulle vi da selvfølgelig prøve den igen. Det er en 3D-forlystelse, så det føles som om, man flyver rundt og falder ned, og så skal Spider-Man selvfølgelig redde dig. Det var ret pudsigt, for vi sad på de nøjagtig samme pladser, som vi gjorde første gang, vi var af sted.


Det er ikke alle, der kan blære sig med, at de har hjulpet Spider-Man med at redde New York!

Billedet er taget, mens vi ventede på at komme til selve forlystelsen. Der blev gjort meget ud af, at det ikke skulle være kedeligt at vente, og det blev det bestemt ikke!


OMG! Captain America er i live, eller … Måske vi så lidt underlige ud, det var trods alt midt i en gavebutik.

Som alle andre steder i verden, slutter en forlystelse ved en gavebutik. Her var der udstillinger af Captain America, Thor, Black Widow osv. Det, der var fedt, var, at de var lavet, som dem der spiller dem i filmene.


Så er vi i Toon Lagoon.

Toon Lagoon, jeg tror det siger sig selv, tegneserieland! Alt var lavet, så det så ud som om, vi gik i en tegneserie. Man kan se lidt i baggrunden af billedet, for eksempel husene.


Marmaduke er sluppet løs, så jeg prøver at fange ham!

Helt klart det sjoveste i Toon Lagoon. Jeg tog rebet, og så skulle jeg se overrasket ud, mens Marmaduke trak mig af sted! Folk kiggede underligt på mig, men hey, jeg ser dem højst sandsynligt ikke igen.


Det sjoveste skilt, vi havde også meget sjov med det sidste gang.

På den anden side stod der ’I have a feeling people can read my thoughts…’.


Forlystelsen baseret på Hulken. Den var ret vild og folk skreg, da de var oppe i den.

Der var mange vilde forlystelser, og er der noget jeg ikke bryder mig om, er det vilde forlystelser. Jeg kan ikke lide loop, men jeg kan godt lide hurtige rutsjebaner. Jeg synes dog, at det var meget sjovt at kigge på. Jeg tror, de fleste amerikanere er vant til sådan nogen vilde forlystelser, for der var mange, der var vilde med det. Jeg så børn på 8-9 år, der prøvede dem.


Søren Spætte! Han var sød. Han gav mig high five lige efter billedet var taget.

Barnet kom op i min søster og mig igen. Søren Spætte er jo mega sej, det var han i hvert fald, da jeg var mindre. Det var hyggeligt, at der var gamle figurer og nye figurer.


Så kom vi til den anden park, ’Universal Studios’

Universal Studios Parken, er den flotteste af parkerne. Her har de gjort, så det ligner, at man er i Berverly Hills. Det var mega fedt lavet og så meget glamourøst ud. Det lignede ikke, at jeg var i en forlystelspark, men at jeg rent faktisk gik i gaderne i Beverly Hills.


Fra Orlando til Berverly Hills på 10 minutter. Eller bare noget der minder om Beverly Hills.


Det ligner mere en by end en forlystelsespark.

Det er helt klart den flotteste forlystelsespark, jeg nogensinde har været i. Vi var meget heldige, den dag vi var der, for vejret var godt, men der var ikke vildt mange mennesker. Det betød, at vi stort set ikke skulle stå i kø, og vi kunne sagtens komme frem og tilbage inde i parkerne.


It blew me away! Prøv at se detaljerne!


Jeg elsker det her billede. Jeg tror faktisk, at det er her, den gamle forlystelse for ’Jaws’ var.

Da Universal Studios har 100 års fødselsdag i år, viste de om aftenen gamle og nye film. Desværre var jeg der ikke til at se det, men jeg tror, det ville have været fedt!


Starbucks! Min absolut yndlingscafe i verden. Der var en på næsten hvert gadehjørne.

Desværre var jeg ikke lige inde på den Starbucks, men jeg var på mange andre. Jeg havde ikke engang været i USA i mere end 30 minutter. Så sad jeg med en Starbucks i hånden.


Arghhh Mumien kommer efter os! Run for your life!

Der stod, at der var 45 minutters kø. Da vi så kom ind, skulle vi gå lang tid, før vi rent faktisk kom til den rigtige kø. Da vi kom ud fra forlystelsen, stod der, at kø-tiden var 15 minutter.


Mumier på stylter. Desværre nåede jeg ikke et billede med dem.

Da vi kom ud fra forlystelsen, stod der 10 mænd, der så ud som ham her. De gik på hug (de havde stylter på, som der kan ses) og så stod de bag folk. Så når de vendte sig om, fik de et chok, godt det ikke var mig!


Min søster og mig i rutsjebanen, klart min favorit! Jeg opdagede ikke engang, at billedet blev taget.

Jeg har aldrig skreget så meget i mit liv! Det var den sjoveste forlystelse nogensinde. Den var hurtig, ingen loops og så havde den en historie bag sig. Her er et link til den, det er noget helt andet at være der og prøve den, men så kan I få en ide om det …


Det er nok den vildeste rutsjebane, jeg har set!

’Hollywood Rip Ride Rockit’-rutsjebanen. Lyt til din yndlingssang mens du kører i rutsjebanen. Min søster tog turen, hun sagde, at den ikke var så slem, men jeg vil nu stadig ikke prøve den.


Scooby dooby doo where are you? Han var lige her.

Han begyndte at kramme min mor, og det var hun ikke lige forberedt på. Jeg stod sammen med Stubbe, og han lød som Stubbe! Det er super hyggeligt, at man kan møde figurerne fra sin barndom.


Lige bag min mors hoved kan man se toppen af Empire State Building eller, hvad der skal forestille den. Universal Studios svar på New York.


Udgangen af Universal, her kan man se ind til ’Island of Adventure’.

Oplevelsen af at komme tilbage til Universal Studios var helt utrolig. Selvom jeg havde været der før, var jeg stadig lige vild efter at se og tage billeder af tingene og forlystelserne. Selvfølgelig var det noget helt utroligt at se det første gang, men anden gang var også sjov. Her vidste jeg, hvad jeg skulle bruge min tid på, og hvad jeg ikke skulle.