I dag udkommer første bind i ‘Et skær af mørke’, der handler om pigen Fanny, der finder ud af, at hun er synsk.

Af Peter Kock Henrichsen

Titel:

‘Et skær af mørke’
(Serien om Fanny 1)

Forfatter:

Lene Møller Jørgensen

Sider:

88

Udkom:

23. maj 2014

Forlag:

Høst & Søn

Følelses-barometer:Uddrag af ‘Et skær af mørke’:

Tåge hang i sære, hvide klatter og lyste i den mørke eftermiddag. Det føltes næsten vådt mod ansigtet. Jeg satte farten ned, for stien var mudret og glat. Byens lys og støj var forsvundet i tågen.

Så skar et skrig gennem luften. Et frygteligt, uhyggeligt skrig. Det gav et sæt i mig, men jeg kendte det skrig. Og ganske rigtigt: En lille skygge jog ud foran mig på stien. En ræv. Måske en unge. Ræve skriger værre end noget spædbarn.

Jeg cyklede langsomt videre, men nu så jeg et lysglimt bag en af de knuste ruder i Frøen. Det var levende ild. En fakkel? Nej, en olielampe. Lyset flakkede, bevægede sig gennem bygningen. Jeg var ganske tæt på at kunne skimte en skikkelse bag. Jeg satte foden ned og trådte på en gren. Den knækkede med et højt knald. Skikkelsen derinde stivnede, vendte sig mod mig. Og lyset blev langsomt løftet, som om personen derinde ville se ud gennem den knuste rude.