Ungdomsanmeldelse: Jeg nød Projekt Prinsesse fra start til slut. Selvom jeg ikke kunne lade være at grine lidt i starten, da jeg blev præsenteret for en hemmelig organisation, som hjælper prinsesser i nød. Det var lidt for meget ‘moderne eventyr’ til mig, men heldigvis var det ikke en detalje, der påvirkede resten af filmen. Jeg synes, det var rigtig dejligt at se en film, hvor den nye pige ikke ændrer sine principper for at tilpasse sig, men vinder alles hjerter ved at være sød og hjælpsom, som hun plejer at være.

AF CAMILLA LÆRKE LÆRKESEN, 16 ÅR

Prinsesse Rosalindas land er blevet invaderet af en ond diktator. Rosalinda (Demi Lovato) bliver bragt i sikkerhed og under navnet Rosie, skal hun bo hos Mason og hans datter Carter (Selena Gomez), indtil hun igen kan vende tilbage til sit hjemland.

Det bliver Carters job at hjælpe Rosie med at passe ind, og opføre sig som en almindelig pige. Men det er bestemt ikke let for en prinsesse, og Carter er ikke spor begejstret for arrangementet.

Prinsesse uden kongerige

Selvom man er prinsesse betyder det ikke, at man er bedre end nogle andre, og det er det emne filmen tager op, da Rosie bliver placeret i omgivelser, hvor hun ikke har nogen indflydelse.

Det er helt vildt sjovt at se hende spankulere omkring på skolen og hilse venligt på sine medstuderende, høfligt tale fransk med fransklæren, og spansk med kantinedamen. og spise sin burger med kniv og gaffel. Det er fuldstændig malplaceret i forhold til hvordan unge normalt er.

“En scene der imponerede mig meget, var da en af de populære piger ydmyger Rosie foran hele skolens unge, og Rosie blot spankulerer derfra med rank ryg. ”

Ingen Disney uden morale

Selvom vi hele vejen gennem filmen griner af Rosies forsøg på at tilpasse sig det amerikanske teenageliv, ender det selvfølgelig med at vi, sammen med Carter, i løbet af filmen får en ny respekt og forståelse for prinsessen.

En scene der imponerede mig meget, var da en af de populære piger ydmyger Rosie foran hele skolens unge, og Rosie blot spankulerer derfra med rank ryg. Det er frygteligt med film hvor moralen bliver skåret i pap og bøjet i neon, men i “Projekt Prinsesse” bliver moralen leveret på en raffineret og diskret måde.

En af Disney Channels bedste

Det bedste ved “Projekt Prinsesse” er, at den på ingen måde er plat. Der er ikke nogen dårlige jokes ellers overdrevene scener, som ødelægger niveauet, der er lagt for filmen. Selv den interne pigekrig der kører mellem Rosie og de populære piger, bliver holdt nede på jorden. Den er realistisk og udspekuleret, men den er ikke hysterisk. Efter min mening er, “Projekt Prinsesse” er den bedste film fra Disney Channel siden High School Musical.

Projekt Prinsesse

Lyd: Dansk / svensk / norsk / fransk / polsk / engelsk
Tekst: Dansk / norsk / svensk / finsk / engelsk / islandsk / fransk / polsk / portugisisk

Ekstramateriale:

• Bag kulisserne
-Bedste venner i filmstudiet
-En prinsesses hverdag
• Musikvideo
“One And The Same”