Ungdomsanmeldelse: Tag en blanding af klicheer og fordomme, tilsæt en provokerende drengerøv og en producer, der drømmer om prinsen på den hvide hest, eller måske rettere lægen med det symmetriske ansigt og den gode overkrop. Så har du opskriften på en uforglemmelig filmoplevelse; forelskelser på kryds og tværs krydrede med en god portion ydmygelser og grineflip.

AF CAMILLA LÆRKE LÆRKESEN, 16 ÅR

Abby Richter (Katherine Heigl) er producer på en morgen tv-program. Da seertallene falder, ansætter chefen en ny mand, Mike Chadway (Gerard Butler) til et anderledes indslag: ”The Ugly Truth”, som handler om mænd, kvinder, sex og parforhold. Abby bryder sig bestemt ikke om at se den selvsikre, provokerende drengerøv i sit morgenprogram. Da Mike tilbyder at hjælpe hende med at score drømmefyren, tager hun imod tilbuddet mod at han siger op hvis det ikke lykkedes, og så går jagten ind.

Bland og ryst posen

The Ugly Truth kan opfattes både som en fortolkning og en parodi på den moderne tid, hvor det er helt almindeligt at være single og søgende, hvor ægteskab ikke er en nødvendighed og hvor man kan vælge og vrage, som man lyster.
Filmen mixer fordomme og klicheer, og vender hele blandingen en gang på hovedet. Det sjove er, at så stemmer det faktisk overens med virkeligheden.

“Hele biografsalen grinede så meget, at det næsten lød som den konstante dåselatter vi kender fra komedie serier. Og hvorfor? Fordi det er situationer du selv har stået i – eller dem fra dit værste mareridt.”

Oplev glæden ved at nikke genkendende

Filmen er så utrolig realistisk, at jeg tror enhver kan sætte sig ind i den. Der er nemlig ikke noget der hedder eventyrlig kærlighed i Mike Chadways verden, og det må Abby også sande i hendes kamp for kærligheden.
Udover de drejninger kærlighedslivet kan tage, er filmen også spækket med sjove og pinlige episoder. Hele biografsalen grinede så meget, at det næsten lød som den konstante dåselatter vi kender fra komedie serier. Og hvorfor? Fordi det er situationer du selv har stået i – eller dem fra dit værste mareridt.

Festhumør på film

Lige så forarget jeg kan blive over nogle af Mike Chadways holdninger, lige så rørt kan jeg blive, når man kommer ind på livet af ham, og lige så meget kan jeg grine, når Abby kommer galt af sted med sin scoreproces.

Til slut ledte filmen skiftevis hen imod en lykkelig og så en ulykkelig slutning, og det var umuligt at gætte hvad der ville ske. Jeg kunne godt have tænkt mig en slutning, der tog fusen på mig, fordi resten af filmen netop ligger så tæt op ad dagligdagen med dens overraskelser.
Men den gode historie, der bare får dig i fest – og grinehumør kan sagtens bære en lidt forudsigelig slutning.

“The Ugly Truth”

– Hvad synes du om “The Ugly Truth”?

Signe, 17 år, Århus

Selvom ”The Ugly Truth” primært henvender sig til de storfnisende teenagepiger, som biografen var fyldt af, er det tydeligt, at man igennem de utallige sjofle kommentarer og scener har forsøgt at tiltrække sig et bredere publikum.
Det er som om, at første halvdel af filmen mangler en knivspids af noget ubestemt for virkelig at fungere. Denne knivspids bliver dog pludselig tilsat den noget lunkne suppe, og filmen bliver løftet op på et niveau, hvor selv teenagepigernes kærester må bukke under og bryde ud i latter. Se den – i det mindste bare for at se på Colin (Eric Winter)!

Astrid, 17 år, Langå

The Ugly Truth indeholder først og fremmest masser af humor og underholdning! Hele filmen igennem genlød biografen af latter, men uheldigvis er dette ikke nok til at kompensere for de mange mangler filmen også har. Udover at den på mange måder virker urealistisk (blandt andet pga. nogle af rollerne og selve filmens udvikling), sad jeg tilbage med en forvirret følelse af, at jeg faktisk ikke rigtig havde fundet ud af, hvad pointen med den var.
Så The Ugly Truth kan sagtens anbefales til alle, der gerne vil have et godt grin, men meget mere end det er den ikke.