Michael Jackson: 9-årige Eemil vandt Sony Pictures Michael Jackson-dansekonkurrence mandag aften, i silende regn på Rådhuspladsen i København.

AF PETER HENRICHSEN

En mørk rådhusplads i silende regn, hvor neonreklamernes skarpe buskaber spejlede sig i vandpytterne. Det var rammen om gårsdagens Michael Jackson-dansekonkurrence, arrangeret af Sony Pictures. Heldigvis var det et mere end engageret publikum, der ikke lod sig gå på af en smule vand. Spraglede paraplyer sprang op, mens andre blot lod sig gennembløde, men fælles for alle var at de tog godt imod alle deltagerne. Der blev hujet og klappet uanset danseerfaring og talent, og dét, som kunne være endt som en druknet fiasko, blev i stedet til en fest.

Varmede op til premieren med dansekonkurrence

Konkurrencen var en opvarmning til premieren på den nye Michael Jackson-film “This is it”, som 35.000 danske Michael Jackson fans har allerede har købt billetter til. Selve premieren foregår onsdag morgen kl. 06 i Imperial i København. Det lidt skøre klokkeslet kommer sig af, at filmen skal have premiere på præcis samme tid verden over. Så når de danske fans i morgen tidlig går i dynebio i Imperial, vil også fans i New York, Paris, Sydney og andre storbyer verden over, begive sig i biografen til en musikalsk fest.

Spejlblankt dansegulv

Eftermiddagens våde dansekonkurrence på Rådhuspladsen skabte en del problemer for deltagerne, da det gummibelagte dansegulv blev lige så glat, som når Bambi og Stampe hvert år ved juletid bevæger sig ud på isen for første gang. Nogle enkelte styrt blev det til, men deltagerne tog det som en udfordring, og samtidig gav det showet lidt ekstra gnist, når der blev moonwalket i vandmasserne, og regndråber blev sparket op i det flotte scenelys.

De tre finalister

Tre deltagere trak dommerpanelet ud til en finale. Det var Stina, Eemil og Ray & Michell. 9-årige Eemil løb af med sejren, på grund af hans fascinerende charme og en rytme og et ugenert engagement der brændte sig ind i alles hjerter.

Vil du også begejstres, så kig med i videoen af Eemil nedenfor. Ellers ses vi til en helt unik premiere på “This is it” i morgen tidlig klokken lidt i seks i Imperial!