Ungdomsanmeldelse: ”Simon og Malou” er en super sjov film om mødet mellem de absolutte modsætninger, der får et smugkig ind i et andet liv. Et smugkig, der kommer til at ændre begges tilværelse for altid. Et sted mellem karrieretoppen og babydrømme finder du dette umage par. Simon og Malou.

Mette, 14 år, Hammel

Den svenske advokat Malou (Tuva Novotny) flytter til København i håb om at blive partner i et advokatfirma. Men i hendes nye lejlighed bor stadig den tidligere lejer Simon (Dejan Cukic), der kæmper med at få skrevet sin børnebog færdig. Med hjælp af charme og gode overtalelsesevner får Simon overtalt Malou, til at han må blive et par dage længere.

Efter et biluheld forlænges dette dog, og Malou må passe på en handikappet Simon, kæmpe på det nye job, holde sig på vande med sin forlovede i Sverige, alt mens alle hendes værdier bliver rusket godt og grundigt rundt.

Klassisk med tvist

”Simon og Malou” minder grundlæggende om så mange andre romantiske komedier – du ved hvad du kan forvente, og det får du. Den klassiske happy endning film med kærlighed, tilsat en god skefuld humor, men også en knivspids af flere nutidsrelevante emner, som giver filmen en smule mere dybde.

Romantisk komedie er to ord, som er dedikeret til hver sin halvdel af filmen. Starten, komedien, får biografsalen til at runge af latter, mens den sidste halvdel er for de knuste hjerter.

Superwoman

Malou repræsentere den moderne karrierekvinde, der skrotter børn for karriere og planlægger alting på forhånd. Hun lever karrieredrømmen fuldt ud, men når først alt for sent at stoppe op og spørge sig selv, hvad der egentligt gør hende lykkelig. Hendes karakter sætter spørgsmålstegn til de moderne kvinders kamp om at ligne mændene.

Vurdering

”Simon og Malou” er Danmarks svar på amerikanske tøsekomedier som ”The Proposal”, men kan ikke følge med. Mange scener bliver langtrukne og du sidder bare og venter på at noget nyt og overraskende kommer. Den ventetid varer hele filmen. ”Simon og Malou” kører efter det kendte komediemønster og du ved hele tiden hvad der i grove træk vil ske. Ingen spænding, nerver eller følelsesudbrud på nær nogle grin i starten.

Jeg vil kastes rundt uden at vide hvor jeg ender, men begge ben er solidt plantet på jorden hele vejen igennem filmen. Skuespillerne gør det ikke overbevisende nok til at du bliver trukket ind, og pulsen stiger ikke på et eneste tidspunkt. ”Simon og Malou” er en god film, ja, men underholder dig kun i de minutter den varer. Den er sjov, og det er en sød historie, men så heller ikke mere end det.

– Hvad synes du om “Simon & Malou”?

Camilla, 17 år, Dragør

Simon og Malou er en rigtig sød kærlighedsfilm. Jeg kan godt lide at den tager fat på nogle hverdagsemner som parforhold, børn og karriere, og jeg synes den skildrer følelserne på en rigtig god måde.
Samtidig er der hele vejen igennem en rigtig god, dansk humor. Simon er en rigtig klovn og man kan ikke andet end at grine af ham, når han spilder sin sædprøve på Malous støvler eller prøver at gemme hendes smadrede glas med natcreme.
Jeg synes handlingen er meget forudsigelig, der sker egentlig ikke ret meget. Alligevel synes jeg, den var værd at se, og jeg kedede mig ikke på noget tidspunkt.