Ungdomsanmeldelse: “Da jeg kom ud fra biografen var jeg mundlam! Jeg vidste virkelig ikke hvad jeg skulle sige, for filmen var bedre end god! Under filmen havde jeg både fået grineflip, og jeg havde siddet og grædt flere gange. Det var virkelig en film der fik sat gang i følelserne.”

”The Last Song”

Instruktør: Julie Ann Robinson

Genre: Ungdomsdrama

Land: USA

Distributør: Disney

Premieredato: 14. maj 2010

Anmeldt af Andrea Becker Hilgart, 12 år

Ronnie (Miley Cyrus) og hendes lillebror (Bobby Coleman) skal hen og bo hos deres far (Greg Kinnear) hele sommeren. Han bor i en lille strandby med masser af unge mennesker på Ronnies alder. Men da hun og lillebroderen ankommer, er det eneste faderen får fra Ronnie, et ondt blik. Hun er sur på ham fordi at han forlod hende og resten af familien for nogle år siden.

Ronnie får venner i byen og hun bliver lige så stille mere sød og hjælpsom. Hun går fra at være den iskolde ligeglade tøs, til en omsorgsfuld og sød pige. I byen møder hun også en dreng ved navn Will (Liam Hemsworth) som er lidt lun på hende, og det udvikler sig til at blive en sød sommerromance. De støtter hinanden i alt og fortæller hinanden hemmeligheder. Men Will har noget som han ikke har fortalt, og det samme har hendes far …

Bedre end god

Da jeg kom ud fra biografen var jeg mundlam! Jeg vidste virkelig ikke hvad jeg skulle sige, for filmen var bedre end god! Under filmen havde jeg både fået grineflip, og jeg havde siddet og grædt flere gange. Det var virkelig en film der fik sat gang i følelserne. Der var ikke et eneste tidspunkt hvor jeg kedede mig eller ikke kunne følge med, for de havde fået alt det med som jeg syntes skal være i en god film: den var utrolig sørgelig, men samtidig sjov og meget romantisk, med en lille bitte smule action. Men den her film er en pigefilm. Og en helt fantastisk en af slagsen. Jeg må sige at jeg endelig har fundet min (for tiden) ultimative yndlingsfilm!

Skuespillerne

Miley Cyrus som spiller Ronnie i filmen er en vildt god skuespiller, som samtidig har talent for at synge, og det udnytter de også i filmen. Jeg er vandt til at se hende som den super søde og sjove Miley Stewart i ”Hannah Montana”, men selvom hun ikke var vildt piget i denne her film, var hun fantastisk! Og Ronnies lillebror var godt nok også god til at spille. Og hendes far, og hendes kæreste … ja, jeg kan blive ved i en evighed med at remse op, for de spillede jo helt utroligt alle sammen. Det er altså sjældent at jeg ser en film hvor jeg overhovedet ikke kan give negativ kritik.

Kan sagtens ses af drenge

Selv om det var en pigefilm kan den sagtens ses af drenge. Jeg kender mange drenge som har været inde og se filmen og de syntes også at den var rigtig god. Det eneste kritik de kunne komme med var: ”De kysser lidt meget i den film”. Men alle der har set den har sagt, at den kan anbefales og det samme vil jeg sige! Det her er en film du ikke vil gå glip af, medmindre du hader film med dybe følelser og spænding!

6 stjerner — eller hvis jeg kunne: 20 stjerner! 😀

– Hvad synes du om “The Last Song”?

Maria, 16 år, Slangerup

En sød historie om kærlighed, tilgivelse og sorg. Selvom den er rimelig forudsigelig i forhold til kærlighedsdelen, kom slutning total bag på mig. Jeg synes den er god til at afspejle hvordan det er at føle sig forladt af en af forældrene ved en skilsmisse. Will (Liam Hemsworth) er utrolig sød og han ved lige hvordan man skal behandle en pige. Jeg kunne specielt godt lide den scene hvor Ronnie (Miley Cyrus) er sur på ham, og han bar’ kysser hende. Det er simpelthen så sødt, og man sidder virkelig og ønsker at man selv kunne finde en fyr som ham. Selvom den lige mangler det sidste der får en til at tænke ”woaw”, kan det helt sikkert anbefales.

Sarah, 11 år, Birkerød

Jeg syntes at filmen er rigtig god, det er en rigtig tøsefilm og den er både sjov og sørgelig. Den sjov næsten hele vejen gennem filmen der er for eksempel et sted hvor Ronny (Miley Cyrus) og hendes kæreste Will sidder i bilen og synger, og det lyder bare sjovt. Da jeg sad og så filmen, tænkte jeg med det samme, at den skal jeg bare have på DVD når den kommer. Skuespillerne er rigtig gode, og jeg kan godt lide Miley Cyrus, så den var bare super god.

Freja, Nykøbing Falster

The Last Song var en af de slags film… Man så plakaten og tænkte: Kliché, kliché. Da man så sad i salen og så filmen, sprang det hele ud i hovedet på en! Gråd, latter, irritation… Alt følte man. Jeg, personligt, tuder for et godt ord, og priste mig lykkelig for vandfast eyeliner. Jeg er ikke specielt vild med Miley Cyrus. Hun er skabet og kan ikke spille, synes JEG. Men jeg må indrømme at jeg blev glædeligt overrasket over ”Ægtheden” af Ronnies følelser. Filmen minder alle der ser den, om at elske folk mens man har dem. Jeg tror dog ikke, at det er en af de film man ser flere gange.

Mette, 15 år, Hammel

”The last song” er ingen ’bliv glad’ film. Der er mange dybe triste problematikker – måske næsten for mange, som giver god anledning til at fælde en tåre eller fem. Historien er sød og det er ikke svært at sætte egne situationer man har oplevet eller frygter ind, hvilket gør den mere nærværende. Det gav virkelig stjerner hos mig. Miley gør sig bedst bag en mikrofon, flere gange falder hendes skuespil igennem og kommer ud utroværdigt. Filmen slutning bliver for meget for mig, den er alt for velkendt og skuespillerne rammer ikke plet. Alt i alt er den en god blanding af sjov og trist, dog med for mange mangler.

Peter, 40 år, København

Virkelig vellykket film for de yngre teenagepiger. Fantastisk fotograferet, virkelig godt skuespil: Miley Cyrus spiller igennem her, og viser en helt anden side end “Hannah Montana”. En smuk og sørgelig historie, som gav blanke øjne på et tidspunkt. Det her er virkelig kvalitet, og på ingen måde overfladisk, som man måske kunne have frygtet. Jeg var helt varm og glad bagefter, og nynnede titelnummeret hele vejen hjem fra biografen 🙂