Ungdomsanmeldelse: “Troldmandens lærling” er en meget sød kærlighedshistorie der handler om at holde sammen og tro på hinanden. Der er lidt for mange special effects med, og så minder historien om ‘Spiderman’ – bare bedre!

Troldmandens Lærling

Instruktør: John Turtletaub

Genre: Fantasy / Kærlighed

Land: USA

Distributør: Disney

Premieredato: 29. juli 2010

Anmeldt af Andrea Becker Hilgart, 12 år

Filmen handler om en Troldmand ved navn Balthazar som leder efter en lærling der kan hjælpe ham med tilintetgøre en ond troldkvinde ved navn Morgana, som for mange hundrede år siden, tog hans store kærlighed (Veronica) fra ham, og dræbte hans troldmands lærer Merlin.
Efter mange års leden finder han endelig drengen Dave, som viser sig at være at være den rette. Men mange ting kommer i vejen og onde kræfter er igen på spil, så Dave må flygte. Præcis ti år efter mødes Dave og Balthazar igen, og de må gøre alt hvad de kan, for at gøre det af med Morgana. Men Daves store kærlighed, Becky Barnes, som han har været forelsket i siden 4. klasse, gør det bestemt ikke nemmere, og han må holde en masse ting skjult for hende, mens han prøver at redde verdenen fra den onde Morgana…

Super flot, men for mange special effects

Filmen var helt utrolig flot lavet og specielt i starten sad jeg og tænkte wow. For eksempel var der et tidspunkt i filmen hvor Dave viste et slags ”lys show” til Becky, og det var enormt flot. Men til allersidst i filmen blev det dog lidt for meget, og jeg syntes at der var for mange special effects med, som da Dave kæmper mod Morgana.

En sød historie og også for piger

Jeg må nok indrømme at da jeg så traileren, syntes jeg at det var lidt mere en drengefilm, og det var mest spændingen der gjorde at jeg ville se den, men da så endelig filmen begyndte, ændrede jeg min mening. Det er bestemt ikke ”kun” en drengefilm. Der er kærlighed i den lige fra starten, og der er faktisk også humor, selv om det ikke er noget man ser særlig meget til på traileren. Det er en meget sød kærlighedshistorie om at holde sammen og at tro på hinanden.

Lidt forvirrende

Noget af det der trækker lidt ned, er at filmen var lidt forvirrende. Specielt i starten, kunne jeg ikke rigtig forstå hvad der foregik, men det hele faldt dog på plads lidt senere i filmen. Slutningen var også lidt anderledes, og det hele blev måske en anelse for sukkersødt, men altså det er ikke det der trækker specielt ned hos mig. Den minder i det store hele lidt om ”Spiderman”, bare bedre.

Elise, 12 år, Birkerød

Troldmandens lærling er både spændende og sjov på samme tid. Den måde den er fortalt på, gør den spændende så man ikke vil gå. Det sjove ved den er, at hovedpersonen ikke er så god til tingene, og der sker ulykker når han gør noget. Den er også sjov fordi den er fortalt på den måde at Dave er en smule dum og lidt en nørd i starten. Denne film er til dem som synes at magi, kærlighed og humor er sjovt.

Maria, 16 år, Slangerup

Jeg havde virkelig set frem til at komme ind og se ”Troldmandens Lærling” og havde helt kriller i maven da filmen begyndte at køre hen over det store lærred. Og det var en virkelig fed film. Computereffekterne var vildt flotte, og jeg var vild med Nicolas Cages rolle som Balthazar! Jeg var specielt vild med scenen hvor Dave laver musik med nogle lyn på en eller anden nørdet måde. Jeg synes dog at den var lidt forudsigelig, hvilket var rimelig ærgerligt, men historien var god og skuespillerne levede sig virkelig ind i rollerne. Ud over det synes jeg også at der var noget ret godt musik med, for eksempel ”Secrets” af OneRepublic.

Karen, 12 år, Birkerød

Jeg synes ”Troldmandens Lærling” er rigtig god, men det var rigtig nemt at regne ud hvad der ville ske. Men den var både sjov og spændende på én gang, hvilket jeg synes er godt. Når man sad og så den og der pludselig kom nogle spændende situationer kunne jeg godt lide, at der kom nogle sjove kommentarer midt i det hele. Alt i alt er det en rigtig god film, men det er måske lidt for nemt at gætte hvordan tingene kommer til at foregå.

Lise, 18 år, Birkerød

Troldmandens lærling var præcis den film, jeg havde forventet at se. En Actionkomedie fra disney med en ung, lettere kikset helt, der pludselig får overdraget et kæmpe ansvar. Selvfølgelig blandet med den uundgåelige romance. Men jeg synes faktisk at filmen var rigtig sjov. Jeg havde flere gange kramper i maven af latter, når Dave(hovedpersonen) rodede sig ud i de mærkeligste situationer, som fx at blive overfaldet af koste og mobber. Selv om Nicholas Cage ikke normalt er en skuespiller jeg har super meget til overs for, må jeg indrømme at han altså er en dygtig skuespiller. Hans timing med aflevering af sine sjove, og til tider livskloge kommentarer var super. En god film, præcis som man kunne forvente det fra Disney.

Redaktøren

Troldmandens Lærling er fyldt med computereffekter, men desværre kun få romantiske scener mellem Becky (smukke Teresa Palmer) og Dave, der er virkelig, virkelig søde sammen. Men der er alt for lidt historie og spænding, og alt for mange overfyldte kedelige actionscener, og computereffekt-forvandlinger hvor slanger og insekter bliver til troldmænd. Der ligner virkelig noget der er kopieret fra “The Mummy”, og selve historien er så tæt på “Percy Jackson & Lyntyven” der havde premiere i februar, at det er umuligt ikke at sammenligne. Hvis man ikke har set “Percy Jackson” får man nok mere ud af “Troldmandens Lærling”. Filmen er nærmest en “Best of special effects”, men det er desværre ikke en historie der vil blive husket.